Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
49 günlük anneyim.Sezeryan ile doğum yaptım ilk süreçte sütüm çok iyiydi ve hemşireler çok yağlı olduğunu söylemişti ama bebeğim arkadaki yağlı sütü ememediği için ılk süreçte cok fazla kilo verdi emzirme danısmanından destek aldım ve mama ve anne sütü beraber devam edıyoruz ama malesef stresten ve bebeğim biberon ile mama içmeye alıştığı için sütüm şuanda daha fazla azaldı iki memeden 25 cc 30 cc kadar gelıyor manuel pompa ile sagıyorum. Sütümü tekrar artırmak ve mamayı bırakmak ıstıyorum sızce gec mı kaldım sütüm artarmı neler yapmam lazım ve birde sizce elektrıklı bır pompa almam daha mı iyi olur bebeğim tamamen düzenli emmeye başlayana kadar memeyi uyarmak ve arkadakı sütü sağmak için yoksa manuel de yeterlı olurmu elektıklı daha iyi olabılır dıye dusundum ben yardımcı olabılırmısınız deneyımlerınızle
49 günlük anneyim.Sezeryan ile doğum yaptım ilk süreçte sütüm çok iyiydi ve hemşireler çok yağlı olduğunu söylemişti ama bebeğim arkadaki yağlı sütü ememediği için ılk süreçte cok fazla kilo verdi emzirme danısmanından destek aldım ve mama ve anne sütü beraber devam edıyoruz ama malesef stresten ve bebeğim biberon ile mama içmeye alıştığı için sütüm şuanda daha fazla azaldı iki memeden 25 cc 30 cc kadar gelıyor manuel pompa ile sagıyorum. Sütümü tekrar artırmak ve mamayı bırakmak ıstıyorum sızce gec mı kaldım sütüm artarmı neler yapmam lazım ve birde sizce elektrıklı bır pompa almam daha mı iyi olur bebeğim tamamen düzenli emmeye başlayana kadar memeyi uyarmak ve arkadakı sütü sağmak için yoksa manuel de yeterlı olurmu elektıklı daha iyi olabılır dıye dusundum ben yardımcı olabılırmısınız deneyımlerınızle
daha önce sütünüzün iyi gelmesi yeniden gelebileceğinin işareti bol bol emzirin yeniden gelecektir hani sıfır bi çeşmeyi hiç akıtmazsanız kesik geliyor ya bu meme olayı da aynı öyle emdikçe göğüs uyarıldığı için daha çok gelecektir. doğru pozisyonda emzirin ve göz kontağı kurun. stres süt üretmeye yardımcı olan prolaktin hormonunun düşmanı olduğundan stres yapmamaya gayret edin. elektrikli de iyi olabilirdi aslında ama bebeğinizin emmeye alışması için önceliğiniz süt sağmaktan çok emzirmek olmalı. boşa stres yapmayın mutlaka gelecektir. az gelmiş olsaydı da uyardıkça zamanla kanallar iyice açılırdı ama sizin daha önce iyi durumda olmanız kanalların zaten açık olduğundan kısa vakitte geleceğine işaret. bütün doyurmalarınızı emzirme ile yapmaya çalışın bir zaman sonra zaten memeden süt rahat gelecek ve sürekli emzirmeden dolayı yağlanma azalacak süt seyrelecek, bebek de emmeye alıştığı için rahatlar sürekli emzirmektense normal aralığa geçersiniz. ama istikrarlı davranmanız önemli geleceğinden emin olun zaten gelmeme imkanı yok sizin durumunuzda. bir de süt üretecek besinler tüketin özellikle yeşil yapraklı gıdalar ıspanak roka dereotu gibi, maden suyu, havuç bunlar takviye için çok faydalı. asla da geç değil altı aya kadar ne kadar emzirirseniz kâr henüz geç kalmadınız alıştırmak ve beslemek için. Sevgiler
Yukarda Arkadaşa ek olarak biberon yerine kaşık biberon kullanın ,şırınga yada eds emzirme destek sondası yani. . Biberon u emzirme danışmanı birakmanizı soylemedi mi ? Biberon zaten memede kalma süresini düşüren ve sütun azalma nedeni. Ayrıca bol bol emzirip emzirne sonrası sağım yapın . Emzirme sonrası çok mama vermeyinki 60cc verirdim ben bidahaki öğün zamanı kısa olsun sizi emsin bol bol. Mutlaka sütünüz bebeğinizin ihtiyacı kadar artar. Manuel zor olur bir makina şart sağım için.