Sütüm Artar Mı? Ne Yapmalıyım..???

uzummm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2015
2
0
33
Arkadaşlar.. Yardımınıza ihtiyacım var..
4 aylık oğlum var ve doğduğundan beri sütüm çok az.. Ek mama veriyoruz.. Ve günden güne sütüm azalıyor..
İlk doğdugunda kayınvalidemin 'sütün inmedi, sütün inmedi, bu cocuk aç..' sözleri hala kulaklarımda çınlıyor.. Stres in sütü etkilediğini bile bilmiyordum sürekli sıkıntıya soktular beni.. Ondan mı azaldı bilemiyorum.. Şimdi yeni yeni düşünüyorum da onların sebep olmuş ihtimali var ama kesin değil tabi.. Ama rahat bi lohusalık ve sonrası dönemim olmadı.. Sürekli böyle sözler işiterek strese girdim..
Şimdi hepsinden uzağım.. Eşim yurtdışında, beni yalnız bırakmak istemedi ama bebeğim için zor da olsa katlanıp yalnız kalacağım ve elimden geleni yapacağım.. Önceleri sağdıgımda 40-50 cc süt cıkarabiliyorken şu anda sadece 10-15 cıkıyor ve bebegim hic emmek istemiyor..
Ne yapabilirim? Önerileriniz nedir?? Sütüm bu saatten sonra tekrar artar mı? Bebeğime az da olsa gittiği yere kadar anne sütünü vermek istiyorum..

Cnm ilk basta stress süte hic yaramiyor senin bol bol uyuman yemen icmen mutlu olman lazim :) benimde sütüm baslarda cok azdi mama veriyordum cok sukur 2 aylikken biraktik mamayi keske hic vermeseydim sürekli her firsatta emzirdim ve böyle böyle sütüm 2 gün icinde asiri artti mamayi birakicam dedim ve inad ettim cok ugrastim suan o kadar cok Sütüm varki baska cocuklari bile emzirebilirim eminim sende de öyle olur yeter ki iste hep emzir cok su ic allah yardimcin olsun

Canım bulgur ve sogan sütun öyle artar ki anlatamam bol su ve süt ic. Bi de dus almak da sütü arttiryo

Bulgur dereotu komposto sutlac benim sutumu bunlar arttırdı canım birde humana stell tea birde galaktago damla kullandım sende dene inşallah artar sütün bebisinde keyifle emer he birde sık sık emzirmeni tavsiye ederim

Bulgur dereotu komposto sutlac benim sutumu bunlar arttırdı canım birde humana stell tea birde galaktago damla kullandım sende dene inşallah artar sütün bebisinde keyifle emer he birde sık sık emzirmeni tavsiye ederim

Canim stres ve uykusuzluk sutunu azaltir. Biliorum cok zor ama buldugun her firsatta en de uyu, inan ki uyku en ii sut yapan sey. Bir de sutum artar mi demissin, artar tecrubeyle sabit bol bol emzir, sutum az mi cok mu deme. Surekli onu dusunmek de stres yapio cunku. Articak de kendine surekli. Bulgur, hurma, sut, et bunlar cok sut yapar. Sutum kesilirse ay azaldi napicam korkularini yasamis biri olarak soyluorum, artabilir hic uzulme:) unutma mutlu anne mutlu bebek:)))

Mallt içeceği maltana var mesela tüm marketlerde bulursun, Birde bol bol hurma yemelisin içinde süt yapımına yardımcı bitkisel hormonlar var.

selam, ben doğum yaptığımda kaynanam hep cocuga sütün yetmiyor diyordu. yasadığım stresi anlatamam. daha sonra esime rica ettim o konuştu bir daha söylmemedi. ben süt yapımının psikolojik olduğunu bildiıimden hep sütüm cok var diye kendi kednime söylendim. günde üç litleden fazla su içtim. her gün duş aldım. kışın doğum yaptığım için sıcak su ile yıkandım. sonuc altıncı ayın sonuna kadar emzirdim. hatta gögsom üç defa sütten kitlendi. her şey kafada bitiyor. kaynanan ile konuş bu tarz konuşmadan rahatsızlık duydugunu söyle. unutma cocugunu sadece sen emzilebilirsin. saygılar

ayy kıyamam canım tamam streslisindir, zor zamanların geçiyorama mutlu olmaya çalış ne olur. bebeğinle kapan odaya onu gıdıkla, oyna, uğraş onunla. o seni mutlu etcek. bi de beslenmene çok çok dikkat et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…