canım benim oğlumda sarılık olmuştu elektrikli pompayla sağıp veriyordum,sarılığın bitmesi için.
anne sütünü iyi almalıydı. (bu arada biberona alıştı)
amaaa arasıra da göğsümü unutmaması için veriyordum(hala alıyor ama artık oyun oynamak için alıyor)
oğlum 2-3 kere çekince sütüm fışkırıyordu.
oğlumun üstü başı süt oluyordu.
sütümü sağmazsam üstüm başım süt oluyor,hatta gece nevresimlerimde nasibini alıyordu.
ben emzirirken diğer göğsüme küçük havlu koyuyordum.
maşallah sütün fazla,ama bebeğini emzirmeden biraz sütünü sağ öyle emzir.
benim hala sütüm çok iyi geliyor 250-300-cc ama biberonla veriyorum oğluma.
hayir canim sagildikca süt azalmazlmaz: dedigim gibi memede süt olusumunu saglayan prolaktin hormonu daha cok salgilanacagi icin daha cok süt üretilir....bebek cok iyi bi sekilde memeye yerlesemiyosada süt miktari azalabilir....ben dogum yaptigimda bana etkili emzirme brosürü vermisti doktor anne sütünü arttirmanin yollari diye bi iki maddeden olusuyo isterseniz paylasayim sizlerle....
1.bebeginizi cok SIK araliklarla emzirin
2.bebegi geceleri mutlaka emzirin
3.baska sivilar vermek icin biberon kullanmayin(bebek ilk aylar anne memesine alistiginda biberonu aldigi zaman yadirgiyomus anne memesini)
4.bebegin emme gücüne bagli olarak en az 20 25 dakika emzirin
5.beslenmenize özen gösterin günde en az 2 litre sivi alin en aziki bardak süt icin yogurt peynir tüketin bol sebze ve meyve yiyin protein icin kuru baklagiller et tavuk balik gibi yiyecekleri her ögünde tüketin.
6.yemek arlarinda ihlamur nane papatya gibi bitki caylari az sekerli limonata ve komposto tüketin
7.cay cok büyük miktarda hem sütü keser hemde kansizliga neden olur cay ve kafein iceren iceceklerden uzak durun
belki uzun olmustur ama sizi bilgilendirmek adina yazdim umarim faydali olmusumdur arkadaslar...
Canım bende biberonla verdim ilk zamanlar hatta ilk iki hafta günde 3kere biberon veriyodum doymaz belki diye. Ama Allaha şükür bırakmadı memeyi.Şimdi biberonu kestim sadece meme veriyorum. Ben nuby marka bi beberon kullandım anne memesine çok yakınmış belki ondandır.
ne gusel işte sutun bol...dert etcek bıse yok ki...bnde aynı durumdayım..bu yuzden 2 gunde hastanede yattım..asırı sut ates yaptı..42 drce atesle amlıyat sorası doktrum acıle aldı...hatta arda mutlaka akıt yıne ates ypar dedi...su an emıo mesela dgerı akıo....boşa dıe dsunme..bolluktan..
Kızlar benim kadreşim çocuk dr u o yediğimiz hiçbir şeyin süt yapımına faydalı olmadığını günde 4 litre su içersek süt yapımının sağlanacağını söylüyor bunu bana çocuk dr um ve kadın doğum dr umda söylemişti.
ben bazen düşünüyorum aceba bu süt olayıda genetik olabilirmi diye?
mesela bi arkadaşdım diyor benim annem bizi hiç emzirmemiş sütü yokmuş bende kızımı 2 ay ancak emzirdim sütüm yetmiyordu diye
doğru olabilirmiki
canım benim annem 3-4 sene emzirmiş bizleri.sütü akıp dururmuş.yataklar ıslanırmış sütünden.ama ben hiç öyle olamadım.hamileykem göğüs pedleri aldım ama hiç ihtiyacım olmadı.keşke benimkide akıp gitseydi.:çok üzgünüm: maşallah arkadaşlara..
hadi ya?
peki canım annen napiyormuş sütünün bol olması için mutlaka sormusundur
canım inan hiç bişey yapmıyodum diyo.bide o zamanlar şimdiki gibi bol yiyecek içecek yoktu,biz her istediğimizi alamıyoduk diyo.ona rağmen çok iiymiş sütü.ben hiç düşünmedim şunu yeyim bunu yeyimde sütüm olsun diyo.yalnız şekerli su içermiş sıcak şerbet yani.bende içtim ama bide sen dene istersen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?