• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sütüm akıyor lütfen yardım.

yas23

minik aşkım yiğidoşum.
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
460
2
641
39
Diğer
Kızlar merhaba, ben 18 gün önce doğum yaptım. İlk 3 gün sütüm gelmedi bebişim sarılık oldu hastanede kalmak zorunda kaldık. Elektrikli pompa ile sütümü sağdık. Şimdi sütüm gelmeye başladı ama ben bi göğsümü emzirirken diğeri akıyor su gibi veya bebişim uyurken iki göğsümen biden aniden süt fışkırıyo durduramıyorum. Sizinde böyle mi? Bebişimi emziriyom ama sürekli aranıyor. Acaba sütüm boşa akıp bebek aç mı kalıyor. Kayınvaldem sürekli sütün boşa gidiyo bebek aç kalıyor diyo. Lütfen fikir verin sizinde mi bu şekilde oluyor. Bebeğimin doyup doymadığını nasıl anlarım. Bugün doktora gidicem kilosuna baktırıcam ama yine de içimde şüpheler var. Sarılık olduğu için aç kalmaması lazım.

Canım bebeğinin sütün aktığı için aç kaldığını zannetmem, diyelimki akanların boşa gitmesini istemiyorsun o zaman eczanelerden yada internetten göğüs kalkanı alabilirsin, sütyeninin içinde durur sürekli yada birini emziriken diğerinde, sonra o akanı kaşıkla verirsin bebeğine. Sanırım 20 tl idi.

Kızlar merhaba, ben 18 gün önce doğum yaptım. ılk 3 gün sütüm gelmedi bebişim sarılık oldu hastanede kalmak zorunda kaldık. Elektrikli pompa ile sütümü sağdık. Şimdi sütüm gelmeye başladı ama ben bi göğsümü emzirirken diğeri akıyor su gibi veya bebişim uyurken iki göğsümen biden aniden süt fışkırıyo durduramıyorum. Sizinde böyle mi? Bebişimi emziriyom ama sürekli aranıyor. Acaba sütüm boşa akıp bebek aç mı kalıyor. Kayınvaldem sürekli sütün boşa gidiyo bebek aç kalıyor diyo. Lütfen fikir verin sizinde mi bu şekilde oluyor. Bebeğimin doyup doymadığını nasıl anlarım. Bugün doktora gidicem kilosuna baktırıcam ama yine de içimde şüpheler var. Sarılık olduğu için aç kalmaması lazım.

Canım sana hayırlı olsun, bebeğine geçmiş olsun, kayınvalidene de benden selam söyle saçmalamasın!!! :oklava: Yeni annelerin içine böyle gereksiz kurt düşürüyorlar boşu boşuna!

Ne güzel işte sütün var, yetiyor da fazlası dışarı taşıyor bile. Gayet normal bir durum. Göğüs pedi kullan,akan aksın. Takılma böyle şeylere bak, sütün kesilir sonra.

Bebeğin bezini günde 5-6 kez ıslatıyorsa doyuyor demektir zaten.

canım fazlasıyla sütün var buna ınan olurmu burada ne ınsanlar senın gıbı sutlerı akmaları için çabalıyorlar. sen boş ver sevgılı kaynananı canım bebişine bak sarılığı geçmıştır artık evdeysenhiç korkma

kızlar sağolun cevaplar için o kadar evhamlıyımki herşeyden şüpheleniyorum. Göğüs kalkanı da kullandım canlarım göğüs pedi de. Ama ne bilim süt boşa akınca bide millet öyle deyince korktum bebişimin aç kalmasından. Sarılığı şükür atlattık sayılır. iki göğsümden ansızın süt akınca endişeleniyorum süt boşa gidiyor diye.

canım maşallah sana.bak benimde sütüm azalıyo,keşke seninki gibi olsaydıda fazlası aksa üstümü başımı batırsaydı ama yok.kıymetini bil.bebişini doyur bol bol içsin.kimsenin dediklerinede aldırma.akan süt fazla sütün..

canım boşa gitmesini istemiyosan sağ bence sütünü. lazım olur nasılsa. ayrıca yeni doğan bebekler hep aranır doysalar bile. benim bebeğim iyi kilo almasına rağmen 2 aylık olana kadar aranıyodu emme refleksinden dolayı

cnm benimde öyle telaşlarım vardı yeni doğum yaptığımda hatta okadar sütüm vardı ki süt fışkırıyor oğlum tıkanıyor hadi gene bende bir telaş sütün fazlasıyla doyuruyodur sarılık olduğu zaman sağmışsın bende sağmıştım süt sağmak çok arttırıyor insan ilk 3,4 ay çok telaşlı oluyor sonra zamanla telaşta bitiyor bebekte kendini kurtarıyor sağlıklabüyüt bebeğini cnm

aynen benimde öle....
hatta esim bu konu hakkinda cok dalga geciyo benle...kaydirigubbakcemile3.
öle böle degil gece bi bakiyorum yatak sirilsiklam .....
sütün bosa falan akmiyo canini sikma arkadasim sunuda düsün sütt aktikca gögüs tekrar tekrar üretmeye basliyo...
yani kaynanani bosver sen elinden geldigi kadar cok emzir...bebegin ac kalmaz....üstelik bebisin daha kücük doysada sürekli emmek ister...
bu illakii ac kaldigi anlamina gelmiyo.. :olmaz: ..benim kizimda emer emer emer ...ama bes dakika gecmeden gene emmek ister...o yuzden bozma moralini arkadasim :teselli:elinden geldigi kadar emzir sen.....

• Beğen
Reactions: iiz
canım benim oğlumda sarılık olmuştu elektrikli pompayla sağıp veriyordum,sarılığın bitmesi için.
anne sütünü iyi almalıydı. (bu arada biberona alıştı)
amaaa arasıra da göğsümü unutmaması için veriyordum(hala alıyor ama artık oyun oynamak için alıyor)
oğlum 2-3 kere çekince sütüm fışkırıyordu.
oğlumun üstü başı süt oluyordu.
sütümü sağmazsam üstüm başım süt oluyor,hatta gece nevresimlerimde nasibini alıyordu.
ben emzirirken diğer göğsüme küçük havlu koyuyordum.
maşallah sütün fazla,ama bebeğini emzirmeden biraz sütünü sağ öyle emzir.
benim hala sütüm çok iyi geliyor 250-300-cc ama biberonla veriyorum oğluma.

canım sütün aktıkça,bebeğin emdikçe yeni sütün gelicek.
endişeni anlayamadım.
oğlum 4.ayına giricek 2 gün sonra ve ben 3-4 saat arayla sütümü sağmama rağmen hala aynı geliyor.
stres yaparsan,kafana takarsan kötü olur bence

yani bu kaynana milletine pes diyorum.
sütün olmasa anlarım da sütün var şimdi de boşa gidiyor.
maşallah diyelim.
süt nazar çok alır , kaynana bile gösterme bence.

Benim de aynen öyle.Ben emzirirken havlu kullanıyorum.öbür göğsüme havluyu iyice sıkıştırıyorum.Yalnız emzirdiğim göğsümde de süt fışkırdığı için gerçekten zor oluyor.Bebeğimin genzine çok sık kaçıyor.yüzü her yeri süt oluyor.Havlunun diğer ucunu da kıyafeti ıslanmasın diye üzerine örtmeye çalışıyorum.Niye çocuk aç kalsın ki.fazla bile geliyor.ben rahatlamak için lavaboya boşaltıyorum.Aslında en iyisi süt saklama poşetlerine koyup saklamak.

maşallah arkadaşlar. bizlere ne tavsiye edersiniz sütümüzü nasıl artırabiliriz?

maşallah arkadaşlar. bizlere ne tavsiye edersiniz sütümüzü nasıl artırabiliriz?

tavsiye degilde ben en azindan kendimden örnek vereyim.....:1rolleyes:
ben bütün gün boyunca 4 litreye yakin su iciyorum gece yatmadan ve sabah kalkar kalmaz...su tüketmeye calisiyorum....cünkü suyu hem bünye kendi icin kullaniyo hemde süt oluyo..yani nekadar cok tüketilirse okdar karli.....
cok sik olarak bulgur corba vs.tüketmeye calisiyorum...
kizim uyudugu zaman sütümü sürekli sagiyorum...kizim uyanana kadar iki üc defa sagiyorumki...gelen süt tikandigi icin direk bebek icince aci oluyomus cünkü......
hem gögüslerim rahatliyo hemde gögüs sürekli sagildigi icin prolaktin seviyesi yükseliyo daha cok süt salgiliyo....
bide sabah kahvaltilarda cay kahve icmeyin özellikle cay sütü cok büyük oranda kesiyomus...(doktorum söylemisti)...khvaltilarda portakal suyu yumurta gibi protein agirlikli beslenin hem sütün kalitesini hemde sütü arttirmaya birebir....a.s

tavsiye degilde ben en azindan kendimden örnek vereyim.....:1rolleyes:
ben bütün gün boyunca 4 litreye yakin su iciyorum gece yatmadan ve sabah kalkar kalmaz...su tüketmeye calisiyorum....cünkü suyu hem bünye kendi icin kullaniyo hemde süt oluyo..yani nekadar cok tüketilirse okdar karli.....
cok sik olarak bulgur corba vs.tüketmeye calisiyorum...
kizim uyudugu zaman sütümü sürekli sagiyorum...kizim uyanana kadar iki üc defa sagiyorumki...gelen süt tikandigi icin direk bebek icince aci oluyomus cünkü......
hem gögüslerim rahatliyo hemde gögüs sürekli sagildigi icin prolaktin seviyesi yükseliyo daha cok süt salgiliyo....
bide sabah kahvaltilarda cay kahve icmeyin özellikle cay sütü cok büyük oranda kesiyomus...(doktorum söylemisti)...khvaltilarda portakal suyu yumurta gibi protein agirlikli beslenin hem sütün kalitesini hemde sütü arttirmaya birebir....a.s

canım benimde sütüm az.bende sabah çay içiyorum onu keseyim bari.bide kaç saatte bir sağıyosun sütünü merak ettim.ben 3-4 saatte bir sağıyorum ama pek bişey gelmiyo.sağdıkçada süt azalıyo diyolar onada korkuyorum.yardımcı olurmusun bu konuda?

ben de duymuştum çay sütü azaltıyo diye. bir damla dem döküp aptes suyu gibi içiyorum ağzım ıslansın diye. bazen bakıyorum da öğleye kadar su içmediğim oluyor. dikkat edicem bundan sonra teşekkürler ayse_yunus

canım benimde sütüm az.bende sabah çay içiyorum onu keseyim bari.bide kaç saatte bir sağıyosun sütünü merak ettim.ben 3-4 saatte bir sağıyorum ama pek bişey gelmiyo.sağdıkçada süt azalıyo diyolar onada korkuyorum.yardımcı olurmusun bu konuda?

hayir canim sagildikca süt azalmaz:olmaz: dedigim gibi memede süt olusumunu saglayan prolaktin hormonu daha cok salgilanacagi icin daha cok süt üretilir....bebek cok iyi bi sekilde memeye yerlesemiyosada süt miktari azalabilir....ben dogum yaptigimda bana etkili emzirme brosürü vermisti doktor anne sütünü arttirmanin yollari diye bi iki maddeden olusuyo isterseniz paylasayim sizlerle....
1.bebeginizi cok SIK araliklarla emzirin
2.bebegi geceleri mutlaka emzirin
3.baska sivilar vermek icin biberon kullanmayin(bebek ilk aylar anne memesine alistiginda biberonu aldigi zaman yadirgiyomus anne memesini)
4.bebegin emme gücüne bagli olarak en az 20 25 dakika emzirin
5.beslenmenize özen gösterin günde en az 2 litre sivi alin en aziki bardak süt icin yogurt peynir tüketin bol sebze ve meyve yiyin protein icin kuru baklagiller et tavuk balik gibi yiyecekleri her ögünde tüketin.
6.yemek arlarinda ihlamur nane papatya gibi bitki caylari az sekerli limonata ve komposto tüketin
7.cay cok büyük miktarda hem sütü keser hemde kansizliga neden olur cay ve kafein iceren iceceklerden uzak durun
belki uzun olmustur ama sizi bilgilendirmek adina yazdim umarim faydali olmusumdur arkadaslar...

Kızlar sağolun cevaplar için, kaynanam oğlumun ağzından süt geldiğini görünce sustu artık sütümle ilgili yorum yapmıyo. Ben bol su içiyorum. Birde çok sık emziriyorum bebeğim ne zaman emmek isterse veriyorum. Bide geceleri sütüm daha iyi oluyor bence bol bol uyuyun. Birde geceleri de ben en az 3-4 kere kalkıp emziriyorum. Günde en az 3 porsiyon meyve yiyorum birde 2 gündür rezene tohumu içiyorum. İsterseniz deneyin. Birde emzirmeden hemen önce 1 bardak su içiyorum biyerde okumuştum. Süt olmaması çok zor. Kızlar bol bol sütünüz olur üstünüz başınız ıslanır inş.

Back