sütü azalanlarrrr :(((

derenderya

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2012
164
17
318
merhaba kızlar bebeğim 4 aylık geçen ay sütümü denemek için sağdığımda azaldığını anladım göğüsümü sıktığımda geliyor acaba çocuğu aç mı bırakıyorum diye mama veriyorum halende uyku düzeni oluşmadı açlıktan olabilir mi ? stüm iyice kesilmesin diye yiende emzirmeye çalışıyorum ama bazen emmiyor bile mamayı güzel içiyor iki haftadır mama veriyorum böyle durumla karşılaşan var mı sağdığımca 20 ml ancak çıkıyor

mama vermye devam edersen sutun azalır çnkü çocuk emdikçe sut ona göre coğallır zaten mama yerse bi sure sonra çocuk kendi bırakır memeyı bnce sutunu arttırcak seyler ye mesela hurma bulgur pilavı soğan kuru incir bol bol su iç

Sütünün artması için öncelikle stresten uzak durmalısın günde 3 lt su içmelisin eğer terle su kaybediyorsan bu miktarı artırabilirsin , tahin pekmez ceviz incir fındık hurma bulgur bunların süt artırdığı söylenir bol bol meyve ye süt komposto iç yumurta ye . Sık duş al be iyi uyu .Birde farklı pozisyonda emzirmeyi dene benimde bebeğim 4 aylıkken emmesi azalmıştı kucaktayken emmiyordu yatarak veya kucağımda oturtarak emzirmeye başladım düzeldi biraz . en önemliside Ne kadar emzirirsen o kadar sütün olur bu bir kural 😉 20 ml kaç saatin sonunda çıktı ? Tek göğüs mü ?

Sutun varken neden mama veriyorsun ki..aekadasinda dedigi gibi emdikce artacak.bende ilk aylsrds artmayacak sutum az diyordum ama inan surekli emzirdim ve artti.ben cok yemek yiywn biri degilim.burda onemli olan su..ne kadar cok su o kadar cok sut demisti doktorum.birde yesil uzum cok artiriyor.tv de duymustum i. saracoglundan yesil uzum kadar sut artiran baska birsey yok dedi.ben cok yedim duyduktan sonra faydasi da oldu.2 yasina kadar wmzirdim.1.5 tasina geldiginde azakdigini hissettim.o zamanda humana still tea onu icmistim.hakkaten cok etkili.bence bynlari dene.ins faydasini goreceksin

Benimde sutum bikac sefer azaldi malesef.
Turlu seyler denedim, aslinda burada arkadaslarin onerdigi her seyi denedim.
Ve sutu b vitamini iceren gidalarin (genellikle tahil urunleri) arttirdigini farkettim.
Bende 2 gogsumu sagdigimda 20 cc zar zor dolmustu.
Ancak doktorumuz bebegin bezlerini takip et dedi.
Eger hem kucuk hem buyuk tuvaletini yapmasinda bir azalma, degisim gozlemlemiyorsan, sagdiginda az cikmasi gun icinde devamli emzirdigin icindir dedi.
Fakat yinede rahat edemedim detaylica arastirdim.
Yulafin sutu cok arttirdigini ogrendim.
Hemen aldim yulafi ve hem sabah hem oglen sut, kuru kayisi, kuru uzum, kuru incir ile yulafi tukettim.
Ve gercekten cok ise yaradi.
Bunun haricinde de bir arkadasimin onerisiyle bira mayasi tabletleri aldim.
Ve gercekten oda cok ise yariyor.
Arkadasim bence emzirmeye devam et ve mamayi kesmeye calis.
Yulaf ve bira mayasi tabletlerinden de kullanmani siddetle tavsiye ediyorum.
Bol sutlu, saglikli gunler dilerim:)

Uyanik oldgu her saat emzir sut bebek emdikce geliyor. Bnm bebegmde emerken aglordu. megersem oturark emmek istemiyorms. Artkayakta emziriyrm, sutum geri artti. Bi de 10dk snra vitamnli sut geliyor. 20dk emzirmeyi birakma. Hem sutun artar hemde bebek doyar. Sakin emzirmeyi birakma

Back