- 6 Ağustos 2012
- 164
- 17
- 318
- Konu Sahibi derenderya
-
merhaba kızlar bebeğim 4 aylık geçen ay sütümü denemek için sağdığımda azaldığını anladım göğüsümü sıktığımda geliyor acaba çocuğu aç mı bırakıyorum diye mama veriyorum halende uyku düzeni oluşmadı açlıktan olabilir mi ? stüm iyice kesilmesin diye yiende emzirmeye çalışıyorum ama bazen emmiyor bile mamayı güzel içiyor iki haftadır mama veriyorum böyle durumla karşılaşan var mı sağdığımca 20 ml ancak çıkıyor
merhaba :) öncelikle bebeğinizi Allah analı babalı sağlıklı büyütmeyi basip etsin.sorununuzla ilgili de bence paniğe kapılıp acele karar vermişsiniz.mama evet bir çözüm ama en son nokta da baş vurulabilecek bir konu.çünkü süt kanalları emmeyle tetiklenen ve devamında süt üreten yerler.siz ne kadar çok emzirseniz o kadar çok beyne süt yapımı sinyali gider.tabi bu durum sizin doğru ve sağlıklı beslenmeniz süt yapıcı şeyler yemenizle de çok alakalı.içtiğiniz bitkisel bir çay bile sütünüz artırabilir.şuan her nekadar çocuğunuz un karnı doyuyor diye sevinseniz de,aslında o kendisi için kolay yolu seçiyor.çünkü yapı gereği bebeklerin anne sütünü alabilmeleri için baya bir efor sarf etmeleri gerekir.ama biberon öyle değil.emilimi yutumu çok kolay olduğu için bebek hemen buna alışır ve anneyi süt anlamında terk eder.siz yine de inatçı bir anne olun ve lütfen mümkün olduğunca az mama vermeye yada vermemeye çalışın.her ne kadar yorucu ve yıpratıcı olsa da sizin için de bebeğiniz içinde en sağlıklı olanı emzirmek.
doğru diyorsun sanırım sütüm yok diye panikleyip acele karar verdim sol göğüsümü emiyor zaten sağ göğüsümü doğdugundan beri almıyor hiç uğraşmayı deneyeceğim inş. emer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?