• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek İkinci El sütü azalanlar :(((

derenderya

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2012
164
17
318
merhaba kızlar bebeğim 4 aylık geçen ay sütümü denemek için sağdığımda azaldığını anladım göğüsümü sıktığımda geliyor acaba çocuğu aç mı bırakıyorum diye mama veriyorum halende uyku düzeni oluşmadı açlıktan olabilir mi ? stüm iyice kesilmesin diye yiende emzirmeye çalışıyorum ama bazen emmiyor bile mamayı güzel içiyor iki haftadır mama veriyorum böyle durumla karşılaşan var mı sağdığımca 20 ml ancak çıkıyor

Bence kilosuna ve bezlerine bir bak ayni durum bende de var makinenin sagmadigini dusunuyorum bebegim artik enerken basini cevirip etrafa bakiyor ve sadece bi iki dakika emiyor ama aclik aglamasi ya da kiloyla ilgili bir durum yok sagmaya calisiyorum cikmiyor ama bebek kafasini cagirinca sikiyorun cikiyor sonuc olarak tartisi iyi diskilamasi normal bunlar dikkat edilecek unsurlar

benim arkadasımda yaşamıstı aynı şeylerı fakat cok sık emzirdi.sonrasında ek gıda verdi ama emzirmeyı bırakmadı.

sakın üzülme sütün azalmamıştır.bende sütüm az zannediyordum mama veriyordum ama emzirmek direk beyinle alakalı bebek seni emdikçe beyine uyarı gidiyor ve süt salgılıyorsun bebek emdikçe gelir ve artar.bu arada pompayla sağdığın zaman sadece göğüs kanalındaki biriken sütü sağıyorsun yani sütün tamamı 20 değil sadece kanalda kalan süt 20 cc.bebek emdikçe emin ol 70-100 geliyordur:))) ayrıca moral ve stres çok önemli

merhaba kızlar bebeğim 4 aylık geçen ay sütümü denemek için sağdığımda azaldığını anladım göğüsümü sıktığımda geliyor acaba çocuğu aç mı bırakıyorum diye mama veriyorum halende uyku düzeni oluşmadı açlıktan olabilir mi ? stüm iyice kesilmesin diye yiende emzirmeye çalışıyorum ama bazen emmiyor bile mamayı güzel içiyor iki haftadır mama veriyorum böyle durumla karşılaşan var mı sağdığımca 20 ml ancak çıkıyor

benimde öyle olmuştu ve günde bi kere diye mamaya başlamıştım bebeğim daha kırklıyken...bütün bir gün boyunca ağlamış beni emmesine rağmen durmamıştı diye dr a, acile gittik ve bebeğini emzirmiyor musunkızım? dedi, ki her emzirmem 40 dk sürüyordu en az...dedim ki demek benim sütüm yok oğlum aç kalıyor:( o gece biberonla mama aldık ama biz dr dan dönesiye arabada uyudu bile ...ertesi gece uyumadan önce bi kere verdim baktım iki üç saat üst üste uyudu...ondan sonra günde iki kez vermeye başladım ve beni emmek istemedi .Bende sütüm yok ondan dedim ama herkeste emzir gelir,ayda 800 gr alıyorsa sütün yetiyordur diyodu ama o ağlama krizleri sinirlerimi bozmuş ,kendime olan güvenimi azaltmıştı ...Aslında ben bi buçuk iki yaşına kadar emzirmek istiyordum hamileyken ama artık sütümün az olduğunu düşündüğüm için mamayı arttırdım ki 3 . ayın başında 4. ayın başında beni bırakmak istedi onu aç bıaktım bi iki gün gene istemeye istemeye emdi beni ama 8 .ayın bitiminde beni tamamen bıraktı:( şimdi 11 aylık gelişimi iyi ama keşke sütümü içseydi diyorum:(içimde kaldı...hata yaptım ama özgüvenim dr un tepkisiyle yerle bir olmuştuki özgüven sinir stres ,yeterli uyku sit olayında çok önemli...
bende emzir gerçektende emziirince geliyor örneklerini gördüm ve ikinci çocuğum olursa kesinlikle sadece sütümü vericem en az bi 6 ay boyunca....

teşekkür ederim cvp yazdığın için 3.ayda sadece 400 gram almıştı kilo alımını da etkiliyor mamayla birlikte yinede amziriyorum ama dediğin gibi zamanla bırakır haklısın mama verdiğimden beri daha düzenli ama demek ki doyuyor bu ay 700 gram aldı geçen aya göre çok iyi sadece emzirirsem sanırım yeterli gelmeyecek bende hayalimde 1 yaşına yada emdiği kadar emzirmek istiyordum ama umarım düzelir sağdığım zaman hiç çıkmıyor çok ilginç ama elimle sıkınca geliyor sendede öylemiydi?

merhaba :) öncelikle bebeğinizi Allah analı babalı sağlıklı büyütmeyi basip etsin.sorununuzla ilgili de bence paniğe kapılıp acele karar vermişsiniz.mama evet bir çözüm ama en son nokta da baş vurulabilecek bir konu.çünkü süt kanalları emmeyle tetiklenen ve devamında süt üreten yerler.siz ne kadar çok emzirseniz o kadar çok beyne süt yapımı sinyali gider.tabi bu durum sizin doğru ve sağlıklı beslenmeniz süt yapıcı şeyler yemenizle de çok alakalı.içtiğiniz bitkisel bir çay bile sütünüz artırabilir.şuan her nekadar çocuğunuz un karnı doyuyor diye sevinseniz de,aslında o kendisi için kolay yolu seçiyor.çünkü yapı gereği bebeklerin anne sütünü alabilmeleri için baya bir efor sarf etmeleri gerekir.ama biberon öyle değil.emilimi yutumu çok kolay olduğu için bebek hemen buna alışır ve anneyi süt anlamında terk eder.siz yine de inatçı bir anne olun ve lütfen mümkün olduğunca az mama vermeye yada vermemeye çalışın.her ne kadar yorucu ve yıpratıcı olsa da sizin için de bebeğiniz içinde en sağlıklı olanı emzirmek.

emzirmeyle ilgili arkadaşlar gerekenleri söylemişler zaten ben süt arttırmak için bi öneride bulunacağım bende süt konusunda talihsizlik yaşadım senin gibi doymuyo diye mamaya başladım beni tamamen bıraktı ve 4. ayda sadece mama verir oldum anne sütü çok önemli bu arada bi arkadaş il sağlık örgütünden birinden almış bu bilgiyi nane yağı çok güzel süt arttırıyormuş günde 10 damla içeçekmişsin düzenli olarak ve emzirecekmişsinde 1 hhafta içinde etkisini gösteriyomuş ama benm için işişten geçmnişti ben deneyemedim. sen dene istersen belki faydası olur bebişini kıymetli ve değerli sütünden mahrum bırakma

Bebekler süt pompalarına göre 10 kat fazla sütt çekerler. Benim de sütüm azlmıştı. Aklına gelebilecek her şeyden yedim ve içtim. Habire sağıp sağıp sütüm yok diye ağlaya ağlaya bir hal oldum. Sonra yatıştım. Kısmet böyleymiş, ne yapayım dedim. Deyiş o değiş bebek 10 aylık oldu hala emiyor. Haftasonu iş için şehir dışındatdım via kap via kap süt getirdim. Her şey kafada ve inatta, emzirmeyi bırakma, bol protein +bol su +bol bol bol moral = bol bol süt

2,5 aylık dogdugundan berı mama verıyorum ama sutumude verıyorum.weebaby el pompasını aldım en ıyı sonuç o verdı bebedor el pompası ve craft elektrıklı pompa aldım sağamadım sutumu ılk günden berı hem mama hemde meme verıyorum anne sutunu hıc bıraktırmadım.meme ıstemedıgı zamanlarda ac bıraktım once meme ddedım hep zorla verdım mememı .bır de memeyı alıp bıraz emıp gerı bırakıyorsa gazı var dıyolar ben oyle durumlarda gazını çıkarmaya çalışıyorum

merhaba :) öncelikle bebeğinizi Allah analı babalı sağlıklı büyütmeyi basip etsin.sorununuzla ilgili de bence paniğe kapılıp acele karar vermişsiniz.mama evet bir çözüm ama en son nokta da baş vurulabilecek bir konu.çünkü süt kanalları emmeyle tetiklenen ve devamında süt üreten yerler.siz ne kadar çok emzirseniz o kadar çok beyne süt yapımı sinyali gider.tabi bu durum sizin doğru ve sağlıklı beslenmeniz süt yapıcı şeyler yemenizle de çok alakalı.içtiğiniz bitkisel bir çay bile sütünüz artırabilir.şuan her nekadar çocuğunuz un karnı doyuyor diye sevinseniz de,aslında o kendisi için kolay yolu seçiyor.çünkü yapı gereği bebeklerin anne sütünü alabilmeleri için baya bir efor sarf etmeleri gerekir.ama biberon öyle değil.emilimi yutumu çok kolay olduğu için bebek hemen buna alışır ve anneyi süt anlamında terk eder.siz yine de inatçı bir anne olun ve lütfen mümkün olduğunca az mama vermeye yada vermemeye çalışın.her ne kadar yorucu ve yıpratıcı olsa da sizin için de bebeğiniz içinde en sağlıklı olanı emzirmek.

doğru diyorsun sanırım sütüm yok diye panikleyip acele karar verdim sol göğüsümü emiyor zaten sağ göğüsümü doğdugundan beri almıyor hiç uğraşmayı deneyeceğim inş. emer

doğru diyorsun sanırım sütüm yok diye panikleyip acele karar verdim sol göğüsümü emiyor zaten sağ göğüsümü doğdugundan beri almıyor hiç uğraşmayı deneyeceğim inş. emer

yalnız emmek istemiyor sanırım kısa sürede olsa biberona alıştı nasıl yapsam nasıl emzirsem ağlıyor almıyor mama vriyorum hemen içiyor :(

Back