Bebek Beslenmesi sütten kesmek için erken mi sizce???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Biricik

üç böcek bir çiçek
Kayıtlı Üye
22 Mart 2007
1.170
6
681
Antalya
kızlar oğlum 15 aylık olmak üzere. ve emmeye acayip düşkün.bu yüzden doğru dürüst bir şey yemiyor. üstelik bir yere gittiğimde sürekli üzerimi açıp emmeye çalışıyor. inanın buda beni bunaltmaya başladı.sütten kesmek için erkenmi karar veremedim. tecrübeli anneler sizce ne yapmalıyım?

dünya sağlık örgütü bile'' 2 yaşına kadar bebekler emzirilmeli '' diyor... süte düşkün olmasından hiç korkma; tamtersi mutlu olmalısın bence ... nekadar istiyorsa emzir bence...

Canım,benim oğlumda memeye çok düşkün..emmeden asla uyumuyor,ben en azından 18 aylık olana kadar emziricem.çok zorlanmazsam 2 yaş en güzeli bence..

bende 2 yaşa kadar emzirilmesi taraftarıyım ama...benim kızımda son günlerde beni bunaltmaya başladı seni de anlıyorum...allah kolaylık versin...

ben 20 aylıkken kestim çook pişman oldum sonra keşke 5-6 ay daha emzirseymişim
ama 15 ay çok erken değil bence çok zor oluyorsa kesebilirsin 2 yaşına kadar emzirsen bence çok çok iyi olur

bende seninle aynı durumdayım beni görünce hiçbirşey yemiyor ama ben sonbaharda kesmeyi düşünüyorum birinden duymuştum yazın memeden kesmek iyi değilmiş çocuk sıvısız kalıyormuş ve ishal oluyormuş ilk yada sonbahar öneriliyor

bencede erken canım nekadar faydalansa anne sütünden okadar karı olur yavrunun..

ben sadece gece yatmadan yarım saat önce veriyorum
kesmiş gibi oldum aslında
gerçi süt ve mama da içmiyor
günde 1 kere emzirme yeterli oluyor mudur acaba?

maşallah valla size...
benim kızım daha 3 aylık ve gögüslerim öyle sert değil kilosu normal ama ben yinede tereddüt ediorum bırakın 15 ayı 6.ayına kadar sütüm gelse emse bana yeter..

Erken değil emzirmeyi kesin bence. ısterseniz sütünüzü sağıp biberonla verebilirsiniz ama emzirmeyi kesin. Önemli olan artık yemek yemesi. Ayrıca size olan bağımsızlığı azalacak ve ikinizde daha mutlu olacaksınız. Emmesi artık çok önem taşımıyor. Dediğim gibi sağıp verebilirsiniz.

Ve önce gündüz emzirmeyi kesin sonra gece.

kızlar 15 aylık olmuş
nasıl çok erken
gayet normal bence
1 yaşından sonra anne ve bebeğe bağlı emip emmeme durumu, herkesinki kişiye özel yani
bende çok bunaldım ve zayıf düştüm, 15-16 ay civarı kesmeyi düşünüyorum

bende 13 ay emzirebildim, doktor önerisiyle bıraktım çünkü bende kansızlık başlamıştı, kendini hazır hissettiğin zaman bırakabilirsin.

bebeklerin 2 yaşına kadar emzirilmesi kuralı aslında yanlış yorumlanıyor.
2 yaşına kadar mümkünse anne sütü almalı evet ama emzirmek 1 yaşından sonra kesilebilir.
Sütünüzü sağarak verebilirsiniz yani.

arkadaşlara katılıyorum,kişiye özel ve bazen durumlara bağlı,15 aylik gayet uygun,bizim masadan yemek tüketyorsa daha iyi,sen daha rahat edersın,ben ilk oğlumu 2yaşina 3 ay kala kestim,o çok ağlardı vermediğim zamanlarda,acil durum oldu ve aniden kestim,bir gün mızladı ondan sonra düzelmiş,şimdı ikinci bebeğim var 10 aylik bakalım ne olcak..

Son düzenleme:
haklısın aslında ama ben mesele dayanamıyorum,bebeğim çok üzülmesin geceleyin veriyorum,1,5yaşa kadar devam edecem

Son düzenleme:
benimkide çok düşkün memeye canım ben emzirebildiğim zamana kadar emzirmeyi düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…