Bebek Beslenmesi sütten kesme yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

adiyeff

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2010
4.366
39
163
Konya
bebeğim 22 aylık dün sütten kesmeye karar verdim. akşam okuldan gelince emzirmedim.kayınvaldem bakıyor.1 saat durduk.bebeğimi orada bırakıp eve geldim.gece orada kaldı.uyumuş bir şekilde.sabah gitmedim.öğlen direk okula gittim.akşam yanına gittim.beni görünce hemen emmek istedi.siyah boya ile boyadık.görünce çok korktu ağladı.sonra hiç emmek istemedi bugün de orada bırakıp geldik.böyle bırakınca da çok kötü oluyorum.şunu bir atlatsaydık.benim derdim göğüslerim.çok şişiyor.benim sütüm çok fazlaydı.ilk zamanlar zaten neler neler çektim de şimdi bile çok fazlaydı.hala daha durup dururken taşar.bebeğim emerken öbüründen süt fışkırır.yani anlayacağınız.bugün sütyenimin içine iki kat havlu koyduğum halde havlular,atletim sırılsıklam gezdim.zaten bildiğimden 2 kazak giymiştim.sınıftan dışarı çıkamadım.ben ne yapcam.şimdi daha beter.ilk zamanlar bir iki kez ateşlenip acile gitmiştim.yine öyle olacak diye korkuyorum.sağsam benim bu sütüm hiç kesilmez.ne yapsam bilmiyorum.bi çözüm bilen varmı.sağmak sütü çoğaltır değilmi

daha az aralıklarla sağabilirsin bence.yani günde 2-3 defa,sonra da bitirirsin.süt düğümlenmesi çok korkunç bişey.içerde sür çok kalırsa başına iş açar sonra.
yalnız çok imrendim sana,sütüm 1 damla daha artsın diye neler neler yapıyorum.seninki nasıl bu kadar çok olabiliyor???özel bişey yapıyor muydun?

çok sağol cevabın için.kormaya başladım.biraz sağıyım bari.ama böylede kesilmez diye korkuyorum işte.hiçbirşey yapmadım ben çoğalması için.zaten başından beri şikayetçiyim bu durumdan.tabi böyle desemde allaha şükür az olması daha büyük dert.ben böyle olunca sütün az yada çok olmasının kişiye göre değiştiğini anladım.yani bence şu çoğaltıyor bu çoğaltıyor diye birşey yok.her kişinin farklı oluyor.

sutten keserken 3 gece emzirmek lazim diye biliyorum. sut kanallari falan tikanir maazallah benim basima geldi falaket bir durum. geceleri yanina al derim ben bu beraber yasamaniz gereken bir surec bence. aliskanlik birakmayi ogreniyor bebek bir nevi. erkende degil zamaninda birakiyorsunuz. Allah kolaylik versin.

Allah sanada bebişinede yardım etsin.kötü bir dönem.:85:

ayyy canım yaa allah kolaylık versin ben de yeni kestim sütten kızım 1,5 yaşında onları ayırırken onlar ağlıyo ama bizim içimizde kan ağlıyo ama nereye kadar emecek,ben emzirmeyi sirkeyle bıraktırdım e haliyle göğüslerde taş gibi sert oluyo ben öyle sağmadım sadece günlük duş aldım ve alırken masaj yapa yapa rahatladım sonra yavaş yavaş gün geçtikce göğsün yumuşuyo pekde süt akmamaya başlıyo bildiklerim yapdıklarım bu kadar canım

küçük bir kaba ılık su koyun her bir göğsünüzün sığacağı kadar göğsünüzü bırakın içine hiç sıkmayın sonra çok ağrı yapar süt ılık suyun etkisiyle kendi kendine hafif hafif akar 2 günde bir yapın yeterli olur ben 2 kızımda da öyle yaptım sütten keserken üste bir arkadaş yazmış 3 gece emzirilmesi gerekiyor bebeğin diye doğrudur bende öyle yapmıştım neyse siz kayınvalidenize bırakmışsınız Allah yardımcınız olsun sizde bebeğinizde maksimıum 1 haftada bu süreci atlatacaksınız

herkese cevaplarınız için teşekkür ediyorum.banyo tavsiyenizide ılık suda bekletme tavsiyenizi de deniycem.

oğlum 20 ayını doldurdu,nereseyse 5 aydır da sadece geceleri emiyor,şimdilerde sadece bir öğün gece,bugün ise hiç emmedi,uyanıkken ben göğsüm açık peşinde koşuyom o da kaçıyo bazen buna çok gülüyoruz birlikte oyunumuz oldu bu,uyanık asla emmez..bazı uygulamalar yapmış olan arkadaşlar var ama bundan sonraki arkadaşlara bir önerim olacak,sakın göğsünüze bir takım şeyler sürmeyin siyahlık,acı,ekşi ve sakın kendinizden ayrı bir eve göndermeyin bu onda inanılmaz bir yoksunluk duygusu yaratır arkadaşlar,sakın kendinizden uzaklaştırmayın,bir takım sürülen şeylerde çeşitli korkulara kaynak oluşturabilir,sütten kesmenin en uygun yolu aşamalıdır.10 kez emiyorsa 9 a düşüreceksin bir hafta süre ile ,aynı sürelerle 8,7 derken bir kaç günde bir emzirme sayısını azaltıp en nihayet sadece gece 2 kez , ve bir kez derken ne göğsünüzde bir sıkıntı olacak ne de çocuğunuz asabi,hassas ..bunu deneyin ..şu an ne sütüm akıyor ,nede göğsüm sızlıyor,amacım iki yaşa kadar emzirmekti ama artık bebişim emmek istemiyor,sanırım artık tamamen bıraktık.:))

senin bu dediğini bende bir süre denedim ama olmadı.aşamalı bıraktırma çok zor. azalttım tamam oldu.günde 2 keze indirdikten sonra yavaş yavaş artık gece emzireyim gündüzü bırakalım dedim.gece emzirip gündüz emzirmemeye kalkınca gündüz ağlıyor.illaki emecek dikkat dağıtmak falan kar etmiyor.anladımki olmayacak.yeniden normal emzirmeye başladım.şimdide tamamen kesiyim dedim.bende psikolojik olarak etkilenmesinden çok korktum ama artık başka yol yok gibi geldi.siyah boyalı olarak bir kez gördü.onun dışında bir daha göstermedim.2 gün kayınvaldemde kaldı artık dün getirdik de gece 1-2 kez ağladı.süt içirdim geri yattı uyudu.orada akşam yatıyormuş.hiç uyanmadan sabaha kadar uyuyormuş.dün 9 buçukta yattı.gece 2 kez uyandı ağladı biraz sonra uyudu.sabah 9 buçukta kalktı.atlattık sanırım.bir de benim şişlikler inse sorun yok.ılık su gerçekten ağrıyı biraz azaltıyor.

senin dediğin genelde 1 yaşın altı çocuklar için ve çok düşkün olmayanlar için eğer bebek 1 yaş üstüyse ve zevk için emiyorsa bağımlıysa senin yöntemin geçerli değil canım maalesef bunu araştırdım ben de böyle yapacak bişi yok.......

kesinlikle katılıyorum sana o ne öyle ya karpuz çekirdeği koymalar karalar sürmeler yazıl değil mi küçücük çocuk psikolojisi etkileniyor dedeğin gibi aşamalı yapılmalı benim de kızım 18 aylıkdı emzirmeyi bitirdiğimzde .çok zor bir dönem karşılıklı kaç kez ağladımızı biliyorum her istediğinde ilgisini başka şeyler çekmeye çalıştım ve asla yanımdan ayırmadım onun için daha zor bir süreç sonuçta...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…