bebeğim 22 aylık dün sütten kesmeye karar verdim. akşam okuldan gelince emzirmedim.kayınvaldem bakıyor.1 saat durduk.bebeğimi orada bırakıp eve geldim.gece orada kaldı.uyumuş bir şekilde.sabah gitmedim.öğlen direk okula gittim.akşam yanına gittim.beni görünce hemen emmek istedi.siyah boya ile boyadık.görünce çok korktu ağladı.sonra hiç emmek istemedi bugün de orada bırakıp geldik.böyle bırakınca da çok kötü oluyorum.şunu bir atlatsaydık.benim derdim göğüslerim.çok şişiyor.benim sütüm çok fazlaydı.ilk zamanlar zaten neler neler çektim de şimdi bile çok fazlaydı.hala daha durup dururken taşar.bebeğim emerken öbüründen süt fışkırır.yani anlayacağınız.bugün sütyenimin içine iki kat havlu koyduğum halde havlular,atletim sırılsıklam gezdim.zaten bildiğimden 2 kazak giymiştim.sınıftan dışarı çıkamadım.ben ne yapcam.şimdi daha beter.ilk zamanlar bir iki kez ateşlenip acile gitmiştim.yine öyle olacak diye korkuyorum.sağsam benim bu sütüm hiç kesilmez.ne yapsam bilmiyorum.bi çözüm bilen varmı.sağmak sütü çoğaltır değilmi
senin bu dediğini bende bir süre denedim ama olmadı.aşamalı bıraktırma çok zor. azalttım tamam oldu.günde 2 keze indirdikten sonra yavaş yavaş artık gece emzireyim gündüzü bırakalım dedim.gece emzirip gündüz emzirmemeye kalkınca gündüz ağlıyor.illaki emecek dikkat dağıtmak falan kar etmiyor.anladımki olmayacak.yeniden normal emzirmeye başladım.şimdide tamamen kesiyim dedim.bende psikolojik olarak etkilenmesinden çok korktum ama artık başka yol yok gibi geldi.siyah boyalı olarak bir kez gördü.onun dışında bir daha göstermedim.2 gün kayınvaldemde kaldı artık dün getirdik de gece 1-2 kez ağladı.süt içirdim geri yattı uyudu.orada akşam yatıyormuş.hiç uyanmadan sabaha kadar uyuyormuş.dün 9 buçukta yattı.gece 2 kez uyandı ağladı biraz sonra uyudu.sabah 9 buçukta kalktı.atlattık sanırım.bir de benim şişlikler inse sorun yok.ılık su gerçekten ağrıyı biraz azaltıyor.oğlum 20 ayını doldurdu,nereseyse 5 aydır da sadece geceleri emiyor,şimdilerde sadece bir öğün gece,bugün ise hiç emmedi,uyanıkken ben göğsüm açık peşinde koşuyom o da kaçıyo bazen buna çok gülüyoruz birlikte oyunumuz oldu bu,uyanık asla emmez..bazı uygulamalar yapmış olan arkadaşlar var ama bundan sonraki arkadaşlara bir önerim olacak,sakın göğsünüze bir takım şeyler sürmeyin siyahlık,acı,ekşi ve sakın kendinizden ayrı bir eve göndermeyin bu onda inanılmaz bir yoksunluk duygusu yaratır arkadaşlar,sakın kendinizden uzaklaştırmayın,bir takım sürülen şeylerde çeşitli korkulara kaynak oluşturabilir,sütten kesmenin en uygun yolu aşamalıdır.10 kez emiyorsa 9 a düşüreceksin bir hafta süre ile ,aynı sürelerle 8,7 derken bir kaç günde bir emzirme sayısını azaltıp en nihayet sadece gece 2 kez , ve bir kez derken ne göğsünüzde bir sıkıntı olacak ne de çocuğunuz asabi,hassas ..bunu deneyin ..şu an ne sütüm akıyor ,nede göğsüm sızlıyor,amacım iki yaşa kadar emzirmekti ama artık bebişim emmek istemiyor,sanırım artık tamamen bıraktık.:))
oğlum 20 ayını doldurdu,nereseyse 5 aydır da sadece geceleri emiyor,şimdilerde sadece bir öğün gece,bugün ise hiç emmedi,uyanıkken ben göğsüm açık peşinde koşuyom o da kaçıyo bazen buna çok gülüyoruz birlikte oyunumuz oldu bu,uyanık asla emmez..bazı uygulamalar yapmış olan arkadaşlar var ama bundan sonraki arkadaşlara bir önerim olacak,sakın göğsünüze bir takım şeyler sürmeyin siyahlık,acı,ekşi ve sakın kendinizden ayrı bir eve göndermeyin bu onda inanılmaz bir yoksunluk duygusu yaratır arkadaşlar,sakın kendinizden uzaklaştırmayın,bir takım sürülen şeylerde çeşitli korkulara kaynak oluşturabilir,sütten kesmenin en uygun yolu aşamalıdır.10 kez emiyorsa 9 a düşüreceksin bir hafta süre ile ,aynı sürelerle 8,7 derken bir kaç günde bir emzirme sayısını azaltıp en nihayet sadece gece 2 kez , ve bir kez derken ne göğsünüzde bir sıkıntı olacak ne de çocuğunuz asabi,hassas ..bunu deneyin ..şu an ne sütüm akıyor ,nede göğsüm sızlıyor,amacım iki yaşa kadar emzirmekti ama artık bebişim emmek istemiyor,sanırım artık tamamen bıraktık.:))
oğlum 20 ayını doldurdu,nereseyse 5 aydır da sadece geceleri emiyor,şimdilerde sadece bir öğün gece,bugün ise hiç emmedi,uyanıkken ben göğsüm açık peşinde koşuyom o da kaçıyo bazen buna çok gülüyoruz birlikte oyunumuz oldu bu,uyanık asla emmez..bazı uygulamalar yapmış olan arkadaşlar var ama bundan sonraki arkadaşlara bir önerim olacak,sakın göğsünüze bir takım şeyler sürmeyin siyahlık,acı,ekşi ve sakın kendinizden ayrı bir eve göndermeyin bu onda inanılmaz bir yoksunluk duygusu yaratır arkadaşlar,sakın kendinizden uzaklaştırmayın,bir takım sürülen şeylerde çeşitli korkulara kaynak oluşturabilir,sütten kesmenin en uygun yolu aşamalıdır.10 kez emiyorsa 9 a düşüreceksin bir hafta süre ile ,aynı sürelerle 8,7 derken bir kaç günde bir emzirme sayısını azaltıp en nihayet sadece gece 2 kez , ve bir kez derken ne göğsünüzde bir sıkıntı olacak ne de çocuğunuz asabi,hassas ..bunu deneyin ..şu an ne sütüm akıyor ,nede göğsüm sızlıyor,amacım iki yaşa kadar emzirmekti ama artık bebişim emmek istemiyor,sanırım artık tamamen bıraktık.:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?