• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SUTENT kanser ilacı hakkında

Wilhelmina

Gülümse şimdi... (:
Pro Üye
6 Aralık 2013
747
420
333
Kocaeli
Merhaba bayanlar,
Annem şubat ayında karaciğerde hidatik kist adı altında turkiyenin iyi doktorlarından birine ameliyat oldu ve patolojiye parça gönderildi.
Patoloji sonucunda böbreklerden sıçrama gibi bir şey söylendi ama emin olunamadı Annem bir sürü cihazlara girdi her yeri kontrol edildi bu sefer böbrekler temiz çıktı akciğerlerde lezyonlara rastlandı iyi ve kötü olarak... Sonra patoloji tekrar incelemeye gönderildi ve acil olarak çıkacak denilen sonuç tam 2 ay sonunda çıktı tekrar bobreklerden gelen bir hastalık olduğu söylendi... Bu sürece geçen yılın eylül ayından beri girdik ve çıkamadık işin içinden mantığımıza uymayan bir sürü şeyler var... Neyse patoloji sonucuna göre tabi böbreklerden suphenildigi için mi artık kesinleştiği için mi ne bir ilaç verildi anneme sutent , kullananlar var mı diye internetten araştırdım fakat çok fazla yorum bulamadım. Bu ilaç hakkında bilgisi olanlar var mı? Kanser ilacı Allah herkesi korusun ama ülkemizde maalesef normal bir hastalık haline geldi kanser ve ben kötü bir şey düşünmek istemiyorum bu konu ile ilgili , ilacı kullanıp olumlu sonuç alan yan etkileri vs bu süreçler hakkında bilgi verebilecek birilerini arıyorum :'(
Hayırlı geceler.

Benim babamında böbreklerindeki kitle için sütent kullanacak sizin anneniz kullandıysa bilgi verebilir misiniz bende hiç kullanan bulamadım bilgi için teşekkürker geçmiş olsun

Sizlere de çok geçmiş olsun doktor anneme hep kanserden suphelendigimiz için bu ilacı veriyoruz diyordu ama meğer kansermis. Bu ilaç bariz kanser ilaciymis. Biz çok geç ogrendik gerçi en başından beri son evredeymis ama. İlacın yan etkileri çok , 2 hafta kullanıyorsun 1 hafta bırakıyorsun gibi bir şeydi bazen doktor 1 hafta ara veriyordu bazen 2 hafta her ay kontrole gidiyordu. İlacın yan etkileri var kanser ilacı olduğu icin kaşlar saçlar beyazliyor dökülüyor. Sonra ayak altında dilinde yaralar çıkıyor annemin nasır problemi vardı onlar çok canını yakmisti. 2 yıl kadar kullandı bu ilacı son zamanlarda kuzenimin ve benim düğünüm olacak diye ara vermişti baya kafasına göre ve karnı su toplamaya başladı. Sonrasi zaten hep üzüntü hep stres. Size tavsiyem başka doktorlara da gösterin , size kanser olduğunu söylediler mi ? Doktoru zorla öğren. Bizim hiçbir raporumuzda kanser ve son evre yazmıyordu ama raporları başka doktorlara gösterdiğimizde hepsi en basindan beri son evredeymis zaten bunun başka tedavisi yok dediler. Yaşam kalitesini düzeltmek için. İnşallah sizde başka sebepten dolayıdır ama sabırlı olun Allah acil şifalar versin.

Çok teşekkür ederim cevabınız için babam metastik böbrek kanseri teşhisi ilk gün bize devlet hastanesinde böbrek kanseri dediler fakat biz 9 eylül üni. Ürolojiye prof a gittik gizlik değil dedi gastoentorolojide yönlendirdi bağırsaklarında çok büyük kitle var dedi. Bu arada 9 eylülde ürolojide kan ve kemik sintigrafisinde başka birşey yapılmadı devlet hastanesinin ilçsız mr sonıcuna raporuna göre konuşuyor gastaentırolijiden randevu almak 2 haftamıza maloldu orada karaciğer biyopsisi ve kolonoskopi yapıldı biyopsi sonucu çıksın diye ücret yatırmamıza rağmen haftalar sürdü sonucun çıkması ne bizde güç kaldı ne de babamda ağrıları artmaya devam etti internette araştırmalarım sonucunda prof ünal aydın hocayı bulduk hemen randevu alındı gidildi böbrek anjiyosu ve pet çekimine gönderdi bizi bu yapılanların neticesinde böbreklerinden tümör pıhtı atmış ve aorta çok yakınmış aorta geldiği a hastayı kaybederiz dediler2 tane hocayla biri istanbulda biri izmirde istişare yaptılar ve sutent kullanacağımızı söylediler tınaztepe hastanesi onkoloji doktoru doç.ibrahim petekkayaya yönlendirdiler hocada durumu izah etti sutent kullanmaya başladık ağız içinde yaralar var geceleri ağrıdan uyuyamıyoruz günde 3 tane ağrı kesici kullanmamıza rağmen uyuyamama sorunumuzda var covid 19 dan dolayı zaten sıkıntılı olan sürecimiz duble sıkıntılı oldu Allah yardımcımız olsun bizim ve bizim gibilerin Allah dermansız dert vermesin

Merhaba acaba babanız şuan da kullanıyor mu hala ilacı benim babam kullanmaya başladı yaklaşık 2 haftadır ama ağrıları çok var sizden Bi kaç bilgi almak isterim

Merhaba acaba babanız şuan da kullanıyor mu hala ilacı benim babam kullanmaya başladı yaklaşık 2 haftadır ama ağrıları çok var sizden Bi kaç bilgi almak isterim
Kusura bakmayın yeni gördüm çok geçmiş olsun biz bu grub yDuğımdn 10 gün sonr babcığımı kaybettik o zamandan beri çok zorlu bir süreç geçirdik yeni girdim siteye ve görür görmez yazdım zor bir süreç allah yardımcınız olsun

Kusura bakmayın yeni gördüm çok geçmiş olsun biz bu grub yDuğımdn 10 gün sonr babcığımı kaybettik o zamandan beri çok zorlu bir süreç geçirdik yeni girdim siteye ve görür görmez yazdım zor bir süreç allah yardımcınız olsun
Başınız sağolsun... Rabbim ailenize ve sevenlerine sabırlar versin inşallah.

sutent kullanmaya başlayınca kanser ilacı olduğu için yan etkileri oluyor ilk düşük dozda alıştırıyorlar ilacı sonra dozu yükseltiyorlar tam tersi de olabilir hatırlayamıyorum ömrü uzaltıyor sadece anladığım kadarı ile..

Rabbim hepimize hayırlı güzel ölümler nasip etsin.
Hastahane köşelerinde olmak çok zor.

Back