bizim doktorumuz da tavsiye ettmişti,ek gıda olarak ilk kez bu bahsettiğin yoğurttan vermiştim oğluma çok dokundu,hatta o zaman -ilk defa yoğurt yedirdim perişan oldu- diye konu bile açıp tecrübeli annelerden yardım istemiştim.1kez yedirsem 2gün boyunca kusuyordu,aşırı gazı oluyordu ağlıyordu.1er hafta aralıkla denedim hep aynı şey oldu.sinbiyotik yoğurt yazıyor üzerinde,normal yoğurttan farklı özellikleri var o yüzden benim oğluma dokundu herhalde.en iyisi evde yapmak bence,günlük mayala yedir.şu minik hazır mama kavanozları varya,onlarda mayalıyordum ben,sütü önce cezvede sıcağa yakın ılık hale getir,serçe parmağını yakmayacak kadar ısıt,içine 2çay kaşığı kadar çırpılmış yoğurt ekle,karıştır,kavanozun kapağını kapat,üzerine de bir bez veya mutfak havlusu ört,gece yatmadan yap bunları,sabah ta kalınca dolaba at mutlaka tutar.maya olarak hazır yoğurt kulllanırsan garip yapışkan bir kıvamı oluyor,sonra ikinci gün yine bu yapışkan dediğim yoğurtla mayala,normale döner.mayanı kaybetme,yani mutlaka maya olarak kullanmaya yetecek kadar ayır hergün onu kullan.sütaşın sekin günlük sütleri var cam şişelerde,mutlaka onu kullan