• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Sütaş'ın Yeni Bebek Yoğurdunu Kullanan Var mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mdunal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
47
2
36
Ankara
Ben bebişime mam ile yoğurt yapmayı pek başaramadım. Günlük süt ve activa prebiyotik yoğurtu mayalayıp veriyorum genelde. Ama şuan reklamlarda gördüğüm sütaşın bebek yoğurdunu vermeye başladım. Katkısız ve prebiyotik yazıyor. Kullanan var mı? Birde küçük labne peynirler var. tek kullanımlık. Üzerinde bebekler ve sizin için yazıyor . Kahvaltıda da onu veriyorum.

evet ben kullanıyorum bebeğim 8 ayını doldurdu.9. ayın içinde...Hatta çocuk doktorumuz tavsiye etti öyle başladık almaya..

bizim doktorumuz da tavsiye ettmişti,ek gıda olarak ilk kez bu bahsettiğin yoğurttan vermiştim oğluma çok dokundu,hatta o zaman -ilk defa yoğurt yedirdim perişan oldu- diye konu bile açıp tecrübeli annelerden yardım istemiştim.1kez yedirsem 2gün boyunca kusuyordu,aşırı gazı oluyordu ağlıyordu.1er hafta aralıkla denedim hep aynı şey oldu.sinbiyotik yoğurt yazıyor üzerinde,normal yoğurttan farklı özellikleri var o yüzden benim oğluma dokundu herhalde.en iyisi evde yapmak bence,günlük mayala yedir.şu minik hazır mama kavanozları varya,onlarda mayalıyordum ben,sütü önce cezvede sıcağa yakın ılık hale getir,serçe parmağını yakmayacak kadar ısıt,içine 2çay kaşığı kadar çırpılmış yoğurt ekle,karıştır,kavanozun kapağını kapat,üzerine de bir bez veya mutfak havlusu ört,gece yatmadan yap bunları,sabah ta kalınca dolaba at mutlaka tutar.maya olarak hazır yoğurt kulllanırsan garip yapışkan bir kıvamı oluyor,sonra ikinci gün yine bu yapışkan dediğim yoğurtla mayala,normale döner.mayanı kaybetme,yani mutlaka maya olarak kullanmaya yetecek kadar ayır hergün onu kullan.sütaşın sekin günlük sütleri var cam şişelerde,mutlaka onu kullan

Back