Bebek Beslenmesi Süt yetmezliği

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

BtLKnN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2010
57
0
86
İstanbul
iyi günler arkadaşlar.Bnde süt yetmezliginden yakınıorum.şuan daha 21 günlügüz ve ewe geldigimden beri mama kullanıruz tabi sütle birlikde . Yanlız doktora gittik mamayı kes dedi vermiceksin emzir dedi ama durmadı çocuk sürekli emzirdigim halde şimdi tekrar mama verdim uyudu .Anlıcanız mama vermeden durmuo çocuk süt yok sıktıgımdaa bile zor çıkıo napıcamı şaşırdım kansızlıkda var çocugu tutamaz hale geldim.Çay kullanıorum ama napıcam bilmiorum

Napcagımı şaşırdım emio ama sürekli aranıo sürekli mama vermek istemiorum 30 ml 1 ölcek veriorum sonra uyuo günde 1 kaç kez 1 ölcek veriorum sadece yeterli gelio sanırsam :)
Ayrıca humana çay içiorum bol su ama fazla yiemiorum yemek açıkcası :)
3 kilo 90 grm dogdu dün 21 günlükken işde 4 kilo olmuş :) iyimi bilmiorum

Arkadaşım aynı durum bende de var,emiyor emiyor göğsümde uyuyo ama yarım saat uyuyamadan tekrar aranmaya başlıyor,2 gün uykusuz kaldı,bugün sağdım emdikten sonra onuda verdim,sağdığım sütte azcık oluyo,yeterli gelmiyo sanırım ama mama kullanmakta da kararsızım..

herkesin derdi ayrı galiba. benim de sütüm var emmiyo. sağarak veriyorum. bence bebeğin çok iyi kilo almış.maşallah. sağınca o kadar süt gelmiyo. hani o sızladığı anda yani fışkırdığı anda sağmıyorsan az oluyo süt. bi göğsünü emerken diğerini sağmayı dene.

ah arkadaşlar ah..bu sütün az olması durumu beni bir dönem çıldırmıştı çok üzmüştüm kendimi..oğlum 11 aylık oldu anne sütü + mama ile beslendi 4.ayda ek gıdaya geçtik..şimdi bu süt olayı hormonsal bir bozukluk yoksa şayet sıkıntı ve stresten az oluyor..öncelikle moral bozmak yok sürekli kendinizi sütünüzün olacağına dair motive edin..az olduğunu göre göre üzülmemek elde değil ama siz iyi düşünürseniz çoğalacak merak etmeyin..pozitif olun..ve bunun yanında düzenli beslenin kaliteli beslenin dinlenmeye çalışın ve bol sıvı tüketin..baklagil yemek için erken ama bebeğiniz 1,5 aylık felan olunca çok abartmadan baklagil tüketin özellikle bulgur pilavı kısır olabilir çok süt yapıyor ve tabi birazda gaz yapıyor bebişe komposto için şekersiz, humana için rezene sıvı ne bulursanız için..süt için ceviz badem yiyin..bu dönem incir mevsimi incir çok süt yapıyor yaşıda kurusuda şimdi mevsimiyken tüketin bolca..ben geceleri pekmez şerbeti yapıp içerdim 2 bardak bunuda tavsiye ederim kansızım demişsiniz iyi gelir hem..şimdilik aklıma gelenler bunlar..ben tüm bunları yapmama rağmen çok abartı bir sütüm olmadı annem birinden emzirirken diğerinden akardı sen niye böylesin derdi ama ben stresten kaybettim.ikinci çocuğum olursa hiç kimseyi dinlemeyeceğim ve çok rahat olacağım inşallah tabi zemuszemus
siz sakın üzülmeyin ve henüz erkenken sütünüzü bollaştırmaya çalışın sakın mamaya ağırlık vermeyin ama mecbur kalırsanız benim gibi yapacak birşey yok tabi...bebeğinizi sağlıkla büyütün sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…