• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Süt Üretimi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

irmako77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
1.180
5
116
3,5 aylık bebeğimi sıklıkla emzirsem de, sütümü sağsam da sütüm arttmıyor. Günde 3 lt su içiyorum. Süt arttırıcı çay (rezene, anason, ısırgan tohumu, kimyon karışımı) sabah akşam içiyorum. Arada bir de komposto pişirip içiyorum. Sütüm bir türlü artmıyor. Hatta bu aralar sanki azaldı gibi. Göğüslerim iyice yumuşadı:( Hani her bebeğe anne sütü 6 ay yeterdi? Hani 6 ay anne sütünden başka birşey vermeyin derlerdi? Ne oldu? Hepsi palavra mı yani bu lafların? Rahat olmaya çalışıyorum ama ne yaparsam yapayım sütüm arttmıyor işte.

Offff benim de aynı ... Kafayı yemek üzereyim. Her gün yeni bir umutla güne başlıyorum. Bugün ne olur olsun diye ama olmuyor işte. Yetmediği zaman mecburen mama !!! :( Çaylar, kompostolar vs. hiçbiri işe yaramıyor bence . Olmayınca olmuyor. Stres yapma deniyor ama gel de yapma. Bebek açlıktan ağlayıp mamayı alıp rahatlayınca insanın psikolojisi altüst oluyor birden ... Bazen durumu kabullenip rahatlatmaya çalışıyorum kendimi, bazen de neden diye sormadan edemiyorum... :(

canım bende aynı şeyleri yaşadım benim oğlum 4 aylık olcak 9 unda.neler yapmadım ki anlatsam roman olur valla.ve sonunda şunu anladım ki olmayınca olmuyo be tatlım.süt olayı tamamen fizyolojik.yemeyle içmekle alakası yok yani.dert etme üzme kendini.doktorum ben zorlayınca oğlumu bana demişti ki dünyanın sonu değil süt içecek diye bebeğini aç bırakmaya mutsuz etmeye ne hakkın var dedi.okadar hakverdim ki ona yine pes etmedim süt konusunda ama çok aç olup ağladığında mama verdim.yapacak bişeyim yoktu.ve 15 gündür sütüm 2 damla bile çıkmıo bitti yani.diorum ki gene şükrüler olsun 3,5 ay içti.oğlumun rızkı okadarmış.ne yapalım canım sen sana düşen herşeyi yaptın ama olmayınca da olmuyo dediğim gibi.üzülme vicdanını rahat tut.mutlu olki bebeğinde mutlu olsun seninle birlikte

sakın pes etme.bende hep mama takviyesi yaptım.bi ara bebeğim iyice bırakmıştı beni.emmiyodu.sütte gelmiyodu.pompa aldım.emmediği dönemde sağdım.birazcık arttı.sonra kucağımda dolaşarak emzirmeye,müzik dinleterek emzirmeye başladım.biraz biraz arttı.şimdi bebeğim mamayı bıraktı istemiyor.ama neden bilmiyorum.beni emiyor ama mama almıyor.umarım yetiyordurda sütüm ondandır.şoktayım.bu arada açıkcası süt yapan çayları bıraktım ben.ama çok sık emzirdim.birde netten anne sütü için dua buldum.kurandan ayet.onu taşıyorum yanımda.birde emzirirken avuc içlerini öperim hoşuna gidiyor.istemediği anda zorlamıyorum.bikaç saniye bekliyorum.tekrara deniyorum.umarım artar sütünüz.

kızlar bebekleriniz kaç aylık ve kaç kilodalar benim oğlumda 3 aylık bana oğlum doymuyo gibi geliyor fazla sütüm yok bazı günler çok az oluyor ve ben tereddüt ediyorum doymuyomu acaba diye 3 ayı doldurunca kilo kontrolü yaptırdım 6.400 gr çıktı sağlık ocağındakiler kilosu gayet iyi ek olarak hiç bir şey verme dediler bilmiyorumki bi çocuk doktoruna gitsemmi

sakın pes etme.bende hep mama takviyesi yaptım.bi ara bebeğim iyice bırakmıştı beni.emmiyodu.sütte gelmiyodu.pompa aldım.emmediği dönemde sağdım.birazcık arttı.sonra kucağımda dolaşarak emzirmeye,müzik dinleterek emzirmeye başladım.biraz biraz arttı.şimdi bebeğim mamayı bıraktı istemiyor.ama neden bilmiyorum.beni emiyor ama mama almıyor.umarım yetiyordurda sütüm ondandır.şoktayım.bu arada açıkcası süt yapan çayları bıraktım ben.ama çok sık emzirdim.birde netten anne sütü için dua buldum.kurandan ayet.onu taşıyorum yanımda.birde emzirirken avuc içlerini öperim hoşuna gidiyor.istemediği anda zorlamıyorum.bikaç saniye bekliyorum.tekrara deniyorum.umarım artar sütünüz.

canım o dua ne duası acaba bizde okusak..??

kızlar bebekleriniz kaç aylık ve kaç kilodalar benim oğlumda 3 aylık bana oğlum doymuyo gibi geliyor fazla sütüm yok bazı günler çok az oluyor ve ben tereddüt ediyorum doymuyomu acaba diye 3 ayı doldurunca kilo kontrolü yaptırdım 6.400 gr çıktı sağlık ocağındakiler kilosu gayet iyi ek olarak hiç bir şey verme dediler bilmiyorumki bi çocuk doktoruna gitsemmi

canım ya benim bebeğim 5 aylık olacak neredeyse kilosu 5,5.Bence sukret bence gayet iyi bebeğinin kilosu:)))

Oğlunun kilosu standartlara göre normal canım.. Yani kilo boy cetvelinde 3 ay sonunda erkek bebeklerin 6.400 gr olması gerekiyor. Önemli olan her ay kaç gr aldığı? Doktorun en güzel takibi yapacaktır. Güle güle büyüt oğluşunu..

Canım pompayla da sağdım. Her yolu denedim yani:( Bebeğin kaç aylık? Kilo kontrolü yapılınca anlaşılır yetip yetmediği. Şu duayı nereden buluruz?

:3:2 çocuğumu da emziremedim. hele ikincide 20 kilo aldım 3 ayda. sütüm olsun diye gece gündüz demeden yedim içtim. boşuna. olana su içse bile, yarıyor.
üzdüysem kusura bakmayın.

Bu ayeti[1] bir kâğıda yazarak göğsünüzün üzerinde taşıyın. Oldukça etkili ve faydalıdır:

“Fîhâ enhârun min mâin ğayri âsinin ve enhârun min lebenin lem yeteğayyer ta’muhu ve enhârun min xamrin lezzetin lişşâribîne ve enhârun min aselin musaffen ve lehum fîhâ min kulis semerât.

[İçinde bozulmayan sudan ırmaklar, tadı değişmeyen sütten ırmaklar, içenler için lezzet veren şaraptan ırmaklar ve süzme baldan ırmaklar vardır ve orda onlar için meyvelerin her türlüsünden vardır.]

canım takma kafana diyicem ama elde deil biliyorum.benim oğlumda 5,5 ay toplam emdi.ama mama takviyesiyle.hem mama hem anne sütü.sonrada bırakdı zaten.ilk zamanlar o kadar ağlıyodum ki sütüm az diye.hele de kayınvalidemin baskıları.hamilelikde 8 kilo alan ben.doğumdan sonra sütüm olsun diye içmediğim kompostu kalmadı.ve 14 kilo aldım.sütüm olmadığı gibi kilolarda kar kaldı yanına.evet anne sütü önemli ama olmayınca da dünyanın sonu deil.yine büyüyo bebekler.benim çocuğum şimdi 2,5 yaşında.fazla anne sütü almadı ama yine büyüdü yine sağlıklı yine akıllı.....üzülme bu günlerin keyfini çıkar...

Vay be! Ne kadar güzel anlamı var. Cenneti tarif etmiş.Duayı dikkate alacağım.Teşekkürler. Ayrıca, tekrar pompa kiraladım. Emzirme danışmanım 24 saati baz alarak(gece gündüz) 3 saatte bir sağın, süt artar dedi. Bakalım deneyeceğim. İşe yararsa size yazarım
olumunekankayizsmile

Bu ayeti[1] bir kâğıda yazarak göğsünüzün üzerinde taşıyın. Oldukça etkili ve faydalıdır:

“Fîhâ enhârun min mâin ğayri âsinin ve enhârun min lebenin lem yeteğayyer ta’muhu ve enhârun min xamrin lezzetin lişşâribîne ve enhârun min aselin musaffen ve lehum fîhâ min kulis semerât.

[İçinde bozulmayan sudan ırmaklar, tadı değişmeyen sütten ırmaklar, içenler için lezzet veren şaraptan ırmaklar ve süzme baldan ırmaklar vardır ve orda onlar için meyvelerin her türlüsünden vardır.]

canım aynen senin yazdığın gibi mi yazacağız turkce harflerle yoksa arapça falan mı yazılacak acaba??

dün elektrikli pompayla sağdım..iki göğüsten toplam 10 cc çıktı..peki bu çocuk dünden beri ne emdi..açlıktanda ağlamadı ama..yoksa alıştımı açlığa..yani anlamıyorum doyup doymadığını..göğüsler fos..yoksa bebek emince daha mı çok çıkıyo..yarın 4 aylık oluyor..kilosu 7.200 sağıyorum sağıyorum 3 damla süt..ben bişey anlamadım bu işten..

canım bende aynı şeyleri yaşadım benim oğlum 4 aylık olcak 9 unda.neler yapmadım ki anlatsam roman olur valla.ve sonunda şunu anladım ki olmayınca olmuyo be tatlım.süt olayı tamamen fizyolojik.yemeyle içmekle alakası yok yani.dert etme üzme kendini.doktorum ben zorlayınca oğlumu bana demişti ki dünyanın sonu değil süt içecek diye bebeğini aç bırakmaya mutsuz etmeye ne hakkın var dedi.okadar hakverdim ki ona yine pes etmedim süt konusunda ama çok aç olup ağladığında mama verdim.yapacak bişeyim yoktu.ve 15 gündür sütüm 2 damla bile çıkmıo bitti yani.diorum ki gene şükrüler olsun 3,5 ay içti.oğlumun rızkı okadarmış.ne yapalım canım sen sana düşen herşeyi yaptın ama olmayınca da olmuyo dediğim gibi.üzülme vicdanını rahat tut.mutlu olki bebeğinde mutlu olsun seninle birlikte

ne kadar güzel anlatmışsın canım yüreğine sağlık benimkide ayın 21 inde 4 aylık olacak ama doğduğu günden beri mama veriyorum.emzirmenin yanırısa tabi.15 gündür gece kalktığımda göğüslerim sertleşmemiş oluyo.halbuki önceden gecede olsa azcık katılaşırdı ve gece boyunca hiç mama vermezdim sadece emzirirdim şimdi mamada veriyorum inşallah artan sıcaklardan dolayıdır çok terliyoruım çünkü ama bi yandanda korkuyorum ya böyle böyle biterse diye.

ama sen çok güzel anlatmışsın biraz içim rahatladı.

dün elektrikli pompayla sağdım..iki göğüsten toplam 10 cc çıktı..peki bu çocuk dünden beri ne emdi..açlıktanda ağlamadı ama..yoksa alıştımı açlığa..yani anlamıyorum doyup doymadığını..göğüsler fos..yoksa bebek emince daha mı çok çıkıyo..yarın 4 aylık oluyor..kilosu 7.200 sağıyorum sağıyorum 3 damla süt..ben bişey anlamadım bu işten..

canım 4 ay için 7200 çok ideal.ben mama veriyorum benimkide 4 ay olacak ve 7300.demekki bebeğin emdiğinde daha iyi çıkıyor.ki böyledir zaten hormonların psikolojik etkileşiminden dolayı bebeğin dilinin değmesi salgıyı arttrıyor.sakın pompayla az çıkıyo filan diye moralini bozma iyice azaltırsın bak.bol sütlü günler canım...

Back