• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

süt sulu olup bebeği doyurmazmı?

Schirin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
1.013
7
156
43
Kocaeli
ya bişe duydum baştan çok saçma geldi ama konu bebegim olunca içime şüphe düştü..
Allaha şükür sütüm yetiyır bebegimde güzel büyüyor ben çok fazla yemiyorum kilo verebilmek için ama sütümde bi azalma olmuyor çok sıvı tükettiğim için bu seferde sütüm varya yemek yemedigim için sütüm sulu olurmuş doyurmazmış.. yemek yemiyorum derken 1 tabak yiyorsam önceden şimdi yarım tabak yiyorum ayrıca çukulata chips ekmek yemiyorum.. sizin fikriniz ne?

ben duymustum ama yemege bagli olarak degilde bunye ye bagli olarak once gelen o yagli ilk sutun yerine gelen sut sulu olabiliyormus bunu anlamanin yolu bebegin kilo artisi sanirim artis iyiyse sulu degildir yinede arkadas tavsiyesi yiyecegini cok cok kisitlama bebeginin o diger yarim tabaga da ihtiyaci var yarim tabak seni doyurur ama diger yarim vucut yaglarinla sutunu olusturur bir yerde okudum makarna manti borek pilav yerine bulgur pilavi ye bebegin zeka gelisimine cok yararliymis ayrica ceviz ve badem kas iskelet sistemine fayda sagliyormus eminim o kilolari elbet verirsin kendini yememeye alistirip sut kaliteni bozma

canim kendinde bilinki onu her annenin basdan su gibi gelir o bebegin susuzlugunu gidermek iicn bes on dakika sonra koyulasir sen emzirmenin yarisinda cek bebegin agzindan zorlada olsa bi bak sütün rengine basda ki gibi akmi yoksa dahami koyu sonradan koyu gelir cünkü o daha doyurucu hatta bazen bebekler iki emip uyurlarya doktorlar diyoki basdan sag sonraki koyu sütü ver benim bildigim bu

ewet canm bole bıseyı bende duydum sut cok sulu olursa bebıs doymazmıs gercekten benım basta sutum coktu ama suluydu doymuyordu sureklı emıyordu aqma su anda sutum az ama doyuyor bogazımı actım bıraz mecbıren oglum ıcın

ama oglum 2 ayda dogum kilosunu 2 ye katladı birde ben yine saglıklı besleniyorum 2 bucuk ayda 20 kilo vermem den dolayı herkes bişe diyo işte sanırım doymasa kiloda almaz yani şimdi ekmek falan yemelimiyim?

ye tabide koca somun degil kepekli ye tam tahilli ye cavdar ye ama beyz undan hani disardan fos fos gorunup 2 tane yesen doymayacagin ekmek fayda saglamaz sirf gerksiz karbonhidrat ve seni glikozunu arttirif 1 saatte aciktirir ama tam bugday ekmegi cavdar kepek farkli hem kabizlikta yasamazsin arada 1 kasik pekmez ye merak etme kilo almazsin hem demir var pekmezde kisaca tam kesmeden bogazini tabi acma da acarsan o 20 aynen gelir yapisir .Unutmadan zaten erkek cocuklari kizlardan daha istahli oluyor neden kilo verdigin belli

canım ayda en az 900 gram almalıymış..doktorun iyi diyorsa kilosu ve gelişimi için endişelenme bence

kilo artışı normal oldugu sürece korkmana gerek yok
ben yemegi kesemiyorum malesef azıcık kesmek istesem hemen sütüm etkileniyor ,çok denedim sıvı nekadar tüketsemde sütümde çogalma olmuyor ama oturup normal bişekilde ögünümü yersem hemen sütüm geliyor .sanırım kişiden kişiye degişiyor..

benım sutumde bebegımı doyurucak kadar gelıyor sımdıye kadar hıc cok cok sutum olmadı ve vermem gereken 16 kılom var ıkı gun rejım yapsam anında sutum azalıyor maalesef bende mecburen yıyorum bırde yedıgımız yıyecekler sutumuzun kalıtesını tkılıyor o yuzden her seyden yıyıyorum ,eger bebegın yeterlı kıloyu alıyorsa sutun yetıyodur ve cok sulu degıldır cunkı bebege kılo aldıran yaglı kısım

Önemli olan çok yemek değil kaliteli beslenmektir ben ilk üç ayda gaz yapar diye pek çok şeyi yemiyordum ama bol bol etsuyu,tavuk suyu çorba içiyordum bebişimde ikinci ve 3.ay 1,5 kilo almıştı bol bol özellikle et suyundan yapılma çorba iç arkadaşım

oglum 1600 gram aldı 34 günde sanırım bendeki kilolar bebegime gidiyor doymasa zaten kilo almaz benim fikrim

heralde doymasa kilo almaz canım benim. sen kafana takma baksana ne güzel kilo almış maşallah yavruna. genelde ilk gelen süt sulu en son gelen kıvamlı olur. benimde oğlum 32 günde 1500 gram almış ve sadece anne sütü veriyorum. sen hiç birşeyi kafana takma..

bu arada bende abartılı yemek yemiyorum aynen senin uyguladığını uyguluyorum ve bolbol su içiyorum en az 3 litre günde. merak etme yani..

bebeğinin kilo alımı iyi ise hiç düşünme bunları
ben de normal yemek yiyorum hiç abartmadan ama3 litre filan su içiyorum
bebiş saglıklıysa takma bence

doktorum bana ilk 10 dakkada gelen sutun tok tutmak icin oldugunu ama ondan sonra gelen sutun asil sut oldugunu yagli oldugunu ve cocuga kilo aldiran sutun o oldugunu soyledi.Yani hemen emzirip biraktirma 20 dakka bekle dedi.Simdi buyudu o kadar beklemiyoruz ama iyice doyana kadar bekliyorum.Bence soylenilen dogru cunku doktorum aynisini dedi bana.

evet aynı sorunu yaşıyorum ben bebeğim 13 günlükken mamaya başladım çünkü sütüm hiç kilo aldırmadı 10 günde 80 gr aldı bebeğim aslında sütüm çok oluk oluk akıyo şimdi sadece koruyucu niyetine veriyorum sütümü ayrıca bunun yemeyle alakası yok çünkü çok güzel besleniyorum benim annemde bize mama takviyesi yapmak zorunda kalmış sanırım bünye meselesi

Back