• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

süt sağmak sütü azaltır mı?

_ilya_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2011
26
0
86
Kayseri
bebeğim 2 aylık oldu ve malesef emmeyi bıraktı zaten başından beri doğru düzgün emmemişti.. ben de sütümü sağarak veriyorum, şimdilik yetiyor ama ilerde azalırsa ya da biraz büyüyünce bu sağdığım miktar yetmeyecek.. bu konuda tecrübeli anneler sütümü sağarsam azalır mı artar mı? :44:

bebeğim 2 aylık oldu ve malesef emmeyi bıraktı zaten başından beri doğru düzgün emmemişti.. ben de sütümü sağarak veriyorum, şimdilik yetiyor ama ilerde azalırsa ya da biraz büyüyünce bu sağdığım miktar yetmeyecek.. bu konuda tecrübeli anneler sütümü sağarsam azalır mı artar mı? :44:

bence artmaz süt salgılamak için bebeğin memeyi uyarması gerekir. benim bebekte 2 ay 15 günlük ilk ay bende sağdım sütüm yetmedi mamaya döndüm şimdi emiyo emdikçe geliyo sanki. mecbursan sağcaksın tabii ama memeyide vermeyi bırakma zorda olsa dene.

sen süt vermek istedikten sonra tabikide hayırr yani azalma olmaz ...
ama ilk şart istekli ve kararlı olmalısın bebeğine anne sütü verme konusunda.ben 6,5 aydır hergün geceler hariç her 2 saatte bir süt sağarak kızıma anne sütü verdim amacım ilk 6 ayı anne sütüyle geçirmekti ve amacıma ulaştım...
sütünün azalmaması için her 2-3 saatte bir kez sütünü tamamen göğsün boşalana kadar sağacaksın.emziren anneler çocuğu açıktığı an süt verirler sense bebeğin uyuduğu an onun uyanınca içeceği sütü sağıp bırakacaksın.sen kararlı bir şekilde bu işlemi yap inan bana sütünde azalma olmayacak zamanla artacak ve onun tüm öğünlerine yetecek.
birde makinan elektrikli olsun fazla uğraşmak zorunda kalma...
boll boll sütün olsun sağ ve en azından 6.ayına kadar içirmen dileğiylee

teşekkür ederim.. ben 4 saatte bir sağıyordum bazen 3 saatte bir, biraz daha kısa sürede sağarsam az çıkıyor sütüm sonra az diye moralim bozuluyor benim de.. :) siz geceleri emzirdiniz mi?

teşekkür ederim.. ben 4 saatte bir sağıyordum bazen 3 saatte bir, biraz daha kısa sürede sağarsam az çıkıyor sütüm sonra az diye moralim bozuluyor benim de.. :) siz geceleri emzirdiniz mi?

4 saat çok geç bence sen 2-3 saatte bir mutlaka sağ zamanla göreceksin artacak.ne kadar kısa aralıklarla sağarsan o kadar iyi.
geceleri emzirmedim daha doğrusu ben hiç emziremedim :'( gündüzden artan sütler ve gece yatmadan önce sağdığım sütle idare ederdim sabaha karşıda mama verirdim 1 kez.sabahta erkenden kalkar sütümü sağar tekrar uyurdum
valla miktarlar zamanla değişti doğduğunda 5cc ile başladık 6 aylıken 130cc ile bitirdik.ama bu miktar 2-3 saatte bir çıkan miktardı.bize yetiyordu.
humananın çayından ve su içersen sütün olacaktır

Back