• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Sut sagma pompasi gerekli mi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Merve2407

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2017
1.259
2.824
133
32
Merhaba anneler ben ilk bebegime hamileyim. Bebegi emzirmeyi dusunuyorum ilk 6 ay yanindan ayrilmamayi. Sizce sut sagma makinasi gene de almali miyim gerekli mi? Avent elektrikli pompa nasil bilgisi olan var mi

Hayırlı olsun sağlıkla doğurursunuz inşallah. Bence doğum öncesi almak gereksiz bi doğsun bakın duruma göre belki bebeğin emme refleksi çok güçlü olacak pompaya gerek kalmaksızın güzelce emip boşaltacak belki göğsünüzü.
Ola ki doğumu takiben hemen gerekirse yani bebek emmezse falan zaten hemşireler yönlendirir direkt hastane çevresi birsürü medikalciler olur genelde acil bi durum olursa medikalden kiralar alırsınız sonra kendiniz de edinirsiniz isterseniz.
Yani doğum öncesinde durumu görmeden almaya gerek yok benim 1.5 yaşındaki baştan beri ihtiyacım olmadı sıkıntı yaşamadık şükür.

Bence gerekli disari cikmak gerekir bisey olur emzirilemeyecek bi yerde olur biberonla vermek gerekebilir.

Avent piyasadaki en iyi pompa zsten

Merhaba anneler ben ilk bebegime hamileyim. Bebegi emzirmeyi dusunuyorum ilk 6 ay yanindan ayrilmamayi. Sizce sut sagma makinasi gene de almali miyim gerekli mi? Avent elektrikli pompa nasil bilgisi olan var mi
Avent alma ben aldım pişman oldum. Eğer emmezse ki inşallah emer, hastane tipi pompa kirala bir süre. Duruma ona göre bak derim. Ev tipi piyasadakiler güclü cekmiyor pek işe yaramıyor. Benim oğlum hic emmedi sarılık oldu bu yüzden, sağıp vermem gerekti avent güclü cekmediği icin sütüm azaldı. Ama medela kiraladım o hem sütümü arttırdı hem de daha kısa sürede sağdım

İlk zamanlar süt bol olursa birini emerken diğer göğüsten akış da çok oluyor ben avent göğüs kalkanı almıştım içinde 2 şer adet kapak var biri delikli hava alan yara iyileşmesinde kullanılan kapak, diğeri de kapalı kapak sütü biriktirmek için yapılmış.

Ben emzirirken boşta kalan göğsüme kapalı olanı takıyodum her emzirmede 10 20 30 ml derken öyle öyle biriktirdim. Biyere çıktığımda bebeği bıraktığımda da onları içirdiler veya sonra ek gıda zamanında meyve püresine falan eklersin. Hemen emzirme biter bitmez süt saklama poşedine koyuyordum göğüs kalkanını da her kullanım sonrası sterilize ediyordum süt de 3 güne kadar buzdolabında muhafaza edilebilir sonra buzluğa koymak gerek. O şekilde kalkanla da ilerleyebilirsin amacın yavaş yavaş biriktirmek ise. 6ay yanında olacakmışsın zaten.

İlk zamanlar çok işe yarıyor süt fazla geldiği zaman sağıp buzluğa koyuyorum dışarda emzirmek çok zor oluyor çünkü hemen biberondan veriyorum ben manuel aldım weebabynin elektrikliye filan hiç ihtiyaç duymadım

Bence kesinlikle gerekli. 1 haftalık taze anne olarak söylüyorum. Göğüslerimin ucu kopmak üzere kanıyor canımın acısından bebeğimi emzirmeye korkuyorum. Göğüslerde süt birikince sancı yapıyor. 2 sefer emziriyorsam 3. De sağıp biberonla veriyorum. Ama manuel pompalarda iş görüyor Merve2407 Merve2407

Bence kesinlikle gerekli. 1 haftalık taze anne olarak söylüyorum. Göğüslerimin ucu kopmak üzere kanıyor canımın acısından bebeğimi emzirmeye korkuyorum. Göğüslerde süt birikince sancı yapıyor. 2 sefer emziriyorsam 3. De sağıp biberonla veriyorum. Ama manuel pompalarda iş görüyor Merve2407 Merve2407
Tesekkur ederim canimmm aldim avent elektrikli insallah ise yarar

Back