• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

süt sağma makinesi

visal81

Guru
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
57
17
288
Ankara
arkadaşlar ben nuk marka makine ile sütümü sağmaya çalışıyorum:(((pek bişiy çıkmıyor ama çoğaltmaya çalışıyorum. birde bilirsiniz medela markası var aranızda nuk ve medela kullanan var mı? ben medela ile değiştirmeyi düşünüyorum sanki mekine iyi çekmiyor gibi geldi bana. göğsüme dokunuyrm taş gibi dolu nuk la çekiyorum 5-10 cc bu ne iş anlamadım???sizce hangisi?????Bol Sütlü günlerrrrr...

Cnm ben Medela kullanıyordum
Elektrikli olan
Son cikan.
6 ay oldu alali
Oğlum 7,5 aylık
5aylikken ek gıdaya geçtik ve ben artık sağmıyorum
Saydığım zamanlarda çok memnun kaldım
Meme ucunu önce bebek gibi uyarıyor
Hızlı hızlı çekiyor hızlı küçük cekisler
2 dakika sonra sağmaya basliyor
Aynı bebek emiyormuş gibi hissi veriyor memeye
Sağmaya başlayınca hız ayarını yapabiliyorsun
Ben kullanmıyorum 2,5 aydır
Ek gıda ağırlıklı Bebegim ve sadece geceleri emıyor beni
O da cerez niyetine
Annesutu almış olmak için yani
Diyete başladım 5haftadir hepten azaldı
Saçmalık bı durumum kalmadı anlayacağın
İstersen sana satayım
Mail atarsın istiyorsan canım.
Maille irtibata geceriz

Ben de dün aldım Lansinoh diye bir markanın sağma makinesini aldım.Bakalım ne olacak.Oğlum iki aylık.İşe başladım yeterli süt bırakamıyorum.umarım bu makine işe yarar.yoksa vicdan azabından öleceğim:43:

Cok küçükmüş bebeğiniz
En az 6 ay emse iyi olur
Ben 5.ayda ek gıdaya basladim ama az az
6.ayda tamamen geçiş yaptım ve diyete de boylece basladim

kuzeyin gelini çok teşekkürlerrrrr ama ben zaten aldım nuk belki işte medela ile değiştircem.sağol düşünürsem dönerim sana yine de.

ben medela kullanıyorum 2 haftalıkken aldım şua n 3 aylık kızım ve ben çok memnunum çok güzel çekiyor benimde tek sıkıntım sütüm azaldı artık 150 cc dolduramıyorum 100 bile zor çıkıyor ben de bi dahaki ay işe başlıcam ve buzlukta stok yapmaya çalışıyorum özel poşetlerinden aldım bol sütlü günler

selam almira

sütünü makiinede çekme ve bebişine emzirme saatlerini nasıl ayarlıyorsun bir günde? mesela 2 saatte bir çekip bebeişine mi veriyorsun ne yapıyorsun? ben ayarlayamadım çünkü kimi zaman göğsüm çok dolu oluor makinede sağmam gerekirken sağmıyorum bebişim çeksin daha ii diyorum o zaman da düzen bozuluyor bazende sütüm az oluyor ne yapmalıyım sizce?

selam almira

sütünü makiinede çekme ve bebişine emzirme saatlerini nasıl ayarlıyorsun bir günde? mesela 2 saatte bir çekip bebeişine mi veriyorsun ne yapıyorsun? ben ayarlayamadım çünkü kimi zaman göğsüm çok dolu oluor makinede sağmam gerekirken sağmıyorum bebişim çeksin daha ii diyorum o zaman da düzen bozuluyor bazende sütüm az oluyor ne yapmalıyım sizce?

bunu ben de merak ediyorum.bebekleriniz kaç saatte bir emiyor ya da göğüsleriniz ne kadar sürede süt üretiyor da stoklayabiliyorsunuz?ben sağarsam kızıma kalmıyor,emzirirsem sağamıyorum.en erken 2 saatte bir emiyor kızım.bir saatte falan mı sağıyorsunuz?yetiyor mu bu şekilde olduğunda sütünüz?
yoksa emzirdikten sonra falan sağıp kalanları mı biriktiriyorsunuz?

arkadaşlar ben nuk marka makine ile sütümü sağmaya çalışıyorum:(((pek bişiy çıkmıyor ama çoğaltmaya çalışıyorum. birde bilirsiniz medela markası var aranızda nuk ve medela kullanan var mı? ben medela ile değiştirmeyi düşünüyorum sanki mekine iyi çekmiyor gibi geldi bana. göğsüme dokunuyrm taş gibi dolu nuk la çekiyorum 5-10 cc bu ne iş anlamadım???sizce hangisi?????Bol Sütlü günlerrrrr...

canım bende medela elektrikli pilli kullanıyorum çok rahat sağılıyor ayrıca sütüde arttırıyor tavsiye ederim

selam almira

ilk haftalarda sütüm çoğalsın diye sabah akşam 1 kez sağmaya çalışıyordum 3-4 haftadan sonra sütüm çoğaldı günde 1 sefer birinden çekip öbüründen emziriyordum üstelik benim sadece sağ göğsüm güzel doluyor sol taraf pek olmuyordu. 2.aydan sonra artık bebişin uykuları birazdaha uzayınca gece uykusu özellikle sütüm daha çok birikmeye başladı ben çoğu kez gece kalkıp sırf bebiş uyanmadı diye ağrısından göğsümü sağdım. akşamları en son uykuya yatmadan biberondan sağdığım sütü verdim karnı tok olunca güzel uyuyor bebişler çünki.gece 3te veya4 te kalkıp sağınca aynı göğsüm öğlen tekrar doluyordu ve tekrar sağıyordum her zaman birini bebişe ayırıyorum göğsümün yani. yanlız geçen aydan beri sütüm azaldı artık sağ göğsüm geceleri doldurmuyor eskisi gibi allahtan bebişe yetiyor ama zar zor sol tarafım 12 saatte bir biberon olucak kadar birikiyor ve gündüzleri onu sağıp buzluğa atıyorum 2 hafta sonra işe başlıcam çünki ve karşıdan gelip gitmem emzirmek için imkansız. öle 2 saatte bir sağılmaz yani zaten bebek 2-3 saatte bir emiyor en iyisi sabah veya gece birikince sağmak bi yere giderken markete veya sigortaya gittim param için mecburen süt biriktirip sağdım bebişe versin diye kayınvaldem yani tamamen siz ayarlıyorsunuz kendinizi takip edip.

Son düzenleme:
Cnm ben Medela kullanıyordum
Elektrikli olan
Son cikan.
6 ay oldu alali
Oğlum 7,5 aylık
5aylikken ek gıdaya geçtik ve ben artık sağmıyorum
Saydığım zamanlarda çok memnun kaldım
Meme ucunu önce bebek gibi uyarıyor
Hızlı hızlı çekiyor hızlı küçük cekisler
2 dakika sonra sağmaya basliyor
Aynı bebek emiyormuş gibi hissi veriyor memeye