Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
4 aylık kızım var
kızımı emziiryorum
ama aklıma takılan bir konu var burayı okudukça çoğu kışının sütünü sağdının farkına vardım
bende bikaç kez gerektiğinde göğüslerimi sağdım (medelanın pompasını kullanıyorum) fakat süt sağmaktan hiç birşekilde hoşlanmiyorum. Kendimi çok garip hissediyorum açıkcası.
Zaten sağdığım sütlerde herseferinde ziyan oldu çünkü kızım biberonu ağzına sürmüyor, kusacak gibi sesler çıkariyor biberon verdiğim zaman.
Şimdi benim şöyle bir sorum var, sütümü sağmak zorundamıyımki? zaten sık sık emziriyorum kızımı birde devamlı sağsam bu sefer kızıma yeterince kadar süt kalmıcak diyede korkuyorum. Bazı anneler sütlerini sağıp derin donduruca koyuyorlarmış, buna nezaman gerek var? ben şuan çalışmıyorum evdeyim yani kızım her istediğinde emzirebiliyorum. Ama yinede sütümü sağıp saklasammı diye düşünüyorum, sizlerden fikir almak istiyorum. Bu konuda kafam çok karışık lütfen bana yardım edin a.s.
let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
şimdilik çalışmıyorsan çok fazla depolamana gerek yok aslında. ama işe ne zaman başlayacağın önemli. ayrıca biryerlere giderken yanına almak için hazırda sütün olur. ama heryerde emziriyoruz bebekleri pek sorun olmuyor aslında. ben işe başladım ve oğlum 6 aylık. benimki de biberon almıyor. keşke diyorum daha önceden biberonla verseymişim. çünkü benim bebeğim kaşık da almıyor.
süt niye sağılır?
-emzirdikten sonra göğüste kalan sütü boşaltıp göğsü rahatlatmak ve sütü artırmak için
-bebeği bakıcıya bırakacaksan
-ileride sütüm azalır korkusu varsa ileride kullanmak için
- biryerlere giderken yanına almak için
bunlara gerek duymuyorsan sağma. buzlukta saklamanın bazı dezavantajları var:
-uzun süreli elektrik kesilmesi olursa sütler çözülüp tekrar donuyor ve kullanmak için tekrar çözülen süt bozuluyor. bu da bebeğin sağlığını olumsuz etkiliyor
-bazı arkadaşlar donup çözülen sütün kötü koktuğunu söylüyorlar.
cevabın için çok sağol canım
ben bebeğim doğmadan işten ayrıldım en azından 2 sene belkide 3 kendim bakıcam kızıma
biyerlere giderken hazır süt çok güzel olurdu nerde emzircem derdi olmazdı enazından. Ama biiseferinde uçak yolculuğu yaptık süt sağmıştım kafamda çok rahatı uçakta nasıl emzircem derdi yok diye ama kızım biberonu almadı ağzına bitürlü
sütü dökmek zorunda kaldım resmen içim gitti ben sütüm olsun diye ne taklalar atıyorum
senin bebeğin hem kaşığı hem biberonu almıyrsa nasıl bir çözüm buldun canım?
İKİ AŞK ANNESİ ZAYIFLIYOR
Kayıtlı Üye
ben mecburiyetten sağıyorum, keyfi sağan kimse yoktur sanmam, emziriyorsan ve çalışmıyorsan sağmaya hiç gerek yok derim
pregant benim de 5 aylık bir oğlum var kaşık mamalarını yemiyor bu ara sadece biberonla devam sütü içiyor benide eskisi gibi çok iştahla emmiyor ne verebilirim ona
çalışmıyorsan bencede sağmana gerek yok biberon içinde hiç zorlama boşver rahat rahat istediği gibi emsin yavrucak