Süt sağım cc

Beyzanur09

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2024
15
3
1
23
Merhaba bebeğim 40 günlük emzirme sonrası iki göğüsümü sağınca 30 cc geldi sizce yeterli geliyor mu bebeğime sütüm

Sağım yaparak bebeğim e yetiyor veya yetmiyor şeklinde bir yorum yapamayız. Sağımda çıkan süt sağıma alışkın olmayan memeden makinanin gücünün yettiği kadar miktarı gösteriyor. emzirme sonrası sağım yaparak bol su içerek sık sık emzirerek sütünüzü arttırabilirsiniz. Unutmayın en iyi makina bebeğinizdir. Bebeğiniz kat kat fazlasını vakumlar. Bebeğin emdiği ile makina bir değildir.

merhaba benim bebegim 2 aylik kilo alimida gayet iyi sadece anne sutu aliyo disari ciktigimda biberon kullanmak icin sagim yapip buzluga atmak istedim her yerde meme acmak zor olacagi icin ama her iki memeden 30 anca oluyo bir turlu beceremedim sagma isini kilosu az olsa bebegimin sutum az diyecegim ama 1 saat emmese gogsum hemen doluyo azda degil ama makinede bir turlu 60 cc 100 cc goremedim ne yapmam gerekiyo ne zamanlar sagim yapmam lazim

B Beyzanur09 Göğüslerinizi sıkıyormusunuz yoksa sadece pompayı mı bekletiyorsunuz?
Ben wee baby ile sağıyorum L3de ucu tetikliyorum L5 de sıkıyorum sonra ise L7 de heryerini masajlıyorum süt bezlerinin olduğu yerleri özellikle bularak tam göğüs boşaltımı yapabiliyorum. İlk 10 gün bebeğim yoğun bakımdaydı geceleri 2saatte bir sağım yapıyordum geceleri bile sütüm azalmasına rağmen prolaktin hormonu gece gündüze göre çok aktif olmaz ona rağmen tek 10 dakikalık toplamda iki göğüs için 20 dakikada 120-160 arası sağım yapardım. Gündüz emzirme zamanım vardı 5 kere yarım saat onlarda da bebeğimin yanından çıktıktan sonra sağım yapıyordum difrizimde yer kalmadığı için dökmek zorunda kalmıştım çok üzülürüm hala
Şuanda ise sık emzirme yapıyorum (neredeyse her dk memiş ağzında gece gündüz), ona rağmen 300-450 ml arası günlük stok yapıyorum. Ben uyuduğumda eşim besleme yapıyor bebeğime.

Bebeğinizin kilo alımı olağan ve normalse sütünüz yeterli geliyordur

Ben dışarda hep emzirdim .emzirme örtüsü veya bol tisortlerler giydim. Oturabildigim heryerde emzirebilir sin. Biberon riskine gerek yok. He biberon yerine silikon uuclu alıştırma bardakları dan alıp verebilirsin tabi. Alintiladigin mesajda hepsini yazmışım sağım ile ilgili. Ayrıca sağım yaptığın makinanın gücü ve başladığının memene uygun olup olmadığına önemli. Çıkan miktarı arttırmak için bol su tavsiye edebilirim. Ayrıca emzirme sonrası sağım yapıyorsanız fazlada çıkmamamsi normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…