• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süt olduğunu nasil anlariz

edibe85

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2011
1.035
7
0
İzmir
Merana ben 23 gunluk taze bir anneyim. İlk günden beri bebeğimi emziriyorum . Sizler göğsünüzde süt olup olmadıgını nasil anlıyorsunuz yani hani bazen sisiyo tas gibi oluya ya o zaman anlıyorum o göğüste süt var ama peki göğüs eski hacmi gibi doğumdan önceki sislikte oluyo ya bazen o zaman o göğüs boş mü demek oluyo. Size komik gelebilir ama ben gercekten hic anlamıyorum ve hissetmiyorum geliyo mü gidiio mü süt .. Azalır diye korkuyorum ..

en güzel sütün oldugunu anlamanın yolu gögüslerine süt inmesidir böle boynundan gögüselrien doğru bir sızı hissedersin 15 sn falan sürer sonra gecer iste o zaman sütün var demektir yada dayanabilirsen bebek biraz emerken yorulunca bırakıyor ya memeyi gögsünün ucunu sık süt sızıyıormu eger bublar varsa süt sıkıntın yok demektir
arkadasım

süt inince göğüsler sızlar süt yoksa yumuşak olur. süt birikirse taş gibi olur hatta eline böyle beze gibi tabakalar gelir (ben ilk günler sağıp dökmek zorunda kalmıştım.)süt yoksa bebek çeker çeker bırakır ve ağlamaya başlar sinirlenir benim 21 ay emen kızım uzmandır mesela bu konuda :)

en güzel sütün oldugunu anlamanın yolu gögüslerine süt inmesidir böle boynundan gögüselrien doğru bir sızı hissedersin 15 sn falan sürer sonra gecer iste o zaman sütün var demektir yada dayanabilirsen bebek biraz emerken yorulunca bırakıyor ya memeyi gögsünün ucunu sık süt sızıyıormu eger bublar varsa süt sıkıntın yok demektir
arkadasım

Cok tesekkur ederim. Ucunu sıkınca geliyo göğüs gevsekte olsa bı damla geliyo süt. Bı de bazen bebek emdikten sonra göğsüm ağrıyı ucuna dogru.. Acaba o nedemek

süt inince göğüsler sızlar süt yoksa yumuşak olur. süt birikirse taş gibi olur hatta eline böyle beze gibi tabakalar gelir (ben ilk günler sağıp dökmek zorunda kalmıştım.)süt yoksa bebek çeker çeker bırakır ve ağlamaya başlar sinirlenir benim 21 ay emen kızım uzmandır mesela bu konuda :)

]memeler yumuşak da olsa bebek emerken süt iniyor. hatta yumuşakken sağım yapınca da süt çıkıyor. bazen gaz sanncısı çeken bebek de aynı hareketi yapar, ben de 15 günlükken sütüm yetmiyor diye bu sebepten bunalıma girmiştim.bebek memeye salsırıyor, çekip çekip bırakıyordu dediğiniz gibi, ama sağdığımda doymasına yetecek kadar olduğunu gördüm ve rahatladım.

okudum canım güzel bir paylaşım olmuş
eline sağlık
önemli olan sık sık emzirmek ve olumlu düşünmek
malesef çalıştığım için sık emziremiyorum keşke çalışanlar içinde bir kolaylık olsa

Son düzenleme:
hem yırtınırlar ilk altı ay sadece anne sütü hem de doğum sonrası verdikleri izin sadece 8 hafta, şaka gibi! ki ben kırkım çıkmadan işe başladım. pompa bebeğin yerini tutmuyor...

hem yırtınırlar ilk altı ay sadece anne sütü hem de doğum sonrası verdikleri izin sadece 8 hafta, şaka gibi! ki ben kırkım çıkmadan işe başladım. pompa bebeğin yerini tutmuyor...

Canım yaaaaa, pompa tutar mı hiç bebeğin yerini. Acıyo zaten ne kadar kaliteli makina olursa olsun. Bebegin nemli nemli yumuşak çekişine hiç benzemiyor pompanın çektiği. Ama okuduğuma gore pompa da süt üretimini artırıyomus, ben de çalışıyorum 1 aydır biliyosun bebegim 4 aylık. iş yerinde pompalayıp ertesi güne içiriyoruz. pompalayıp emziriyorum. bu ikisini yaptıktan sonra bile sıkınca hala süt varmış gibi gorunuyor. Insallah gercekten vardır. Allah tum annelere bol bol doyasıya emzirmeyi nasip etsin. emzirmek gibi var mı? her daim hazır ılık besin :)

Merana ben 23 gunluk taze bir anneyim. İlk günden beri bebeğimi emziriyorum . Sizler göğsünüzde süt olup olmadıgını nasil anlıyorsunuz yani hani bazen sisiyo tas gibi oluya ya o zaman anlıyorum o göğüste süt var ama peki göğüs eski hacmi gibi doğumdan önceki sislikte oluyo ya bazen o zaman o göğüs boş mü demek oluyo. Size komik gelebilir ama ben gercekten hic anlamıyorum ve hissetmiyorum geliyo mü gidiio mü süt .. Azalır diye korkuyorum ..

arkadaşlar 4buçuk aylık bebişim var ikimizde grip olduk beni emmeye başladı 2 gün bitti şimdide göğüslerimde tık yokkkk çokk üzülüyorum sütüm bitti galiba.ne yapmalıyım fikri olan varsa yazsın lütfen :(((((((((((((((

arkadaşlar 4buçuk aylık bebişim var ikimizde grip olduk beni emmeye başladı 2 gün bitti şimdide göğüslerimde tık yokkkk çokk üzülüyorum sütüm bitti galiba.ne yapmalıyım fikri olan varsa yazsın lütfen :(((((((((((((((

Ben anlamadım, neyin üzerinden 2 gün geçti, neden sütünüzün bittiğini düşünüyosunuz, emmiyor mu bebeğiniz? parmaklarınızla sıkın memenizi süt çıkıyorsa vardır sütünüz. Endişe bu işin düşmanı biliyorsunuz. rahat olmaya çalışın. emmese de sürekli emzirmeyi deneyin ki beyniniz süt üretimi konusunda uyarılsın.

sütün artsın diye birsey yapmısmıydın benim oğlum 4,5 aylık malesef günde 1 kerede olsa mama takviyesi yapıyorum . Sütüm yetmiyor ve gögüslerim cok nadir doluyor

göğüslerim yumuşacık olurdu ama sağardım ve 2 memeden 150 cc süt çıkardı. bazı insanların öyle taş gibi olmaz ama sütü vardır. bazen de sıkınca gelmez. işin tuhafı bana süt inmesinde öyle sızı mızı olmaz.

bunları düşünüp sütünü azaltırsın arkadaşım.

Back