Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kaynara başladım üzümdür incirdir derken 1 haftaya sanırım artmıştı çok da net hatırlamıyorum. 5 litre su içiyodum. kuzenimin eşi bu kadar su içme sütünün verimi azalır dedi ben suyu azalttım onun lafına ve sütüm de azaldı. bir de ek gıdaya geçince dengeyi kuramadım tokken dayadım memeyi o da emmedi derken azaldı. ona da dikkat etmek lazım. öncelik emmesi olsun ek gıdayı sonra verin.
Hmm tamam.güzel bir haberim vaaaar.bugün dünki ve öbür günkü kadar zorlanmadım.sanırım bendede işe yaradı.bebeğim yatarken mama almak istemedi şok oldum doymadan uyumaz çünkü.yatmadan önce kesin doymaz ağlar diye mama hazırladım 1 ölçü içti içmedi ağlıyordu bende noluyo nasıl almaz bir derdimi var diye düşünürken aklıma tekrar emzirmek geldi ve orda uyudu yerine aldım.yani gidişat iyi.aceba hangisi işe yaradı.sabah yediğim yarım demet dereotu, hurma.emziren anneler için sütlü içecek.süt.ve sık sık emzirme.hadi bakalım hayırlısı.bişey sorcam ek gıdaya geçişte ilk ne vermek lazım ne kadar süre vermek lazım.yoğurt verebiliriz sanırım sademi olacak.tatlanması için içine bişey katıcakmıyız.başka ne olabilir.marketlerde pirinç unu mamaları satılıyor 4. aydan itibaren kullanılabilir yazıyor ondan vermelimiyim.bebe bisküvileri ne zaman kullanılır.sizler neler yaptınız.
Hmm tamam.güzel bir haberim vaaaar.bugün dünki ve öbür günkü kadar zorlanmadım.sanırım bendede işe yaradı.bebeğim yatarken mama almak istemedi şok oldum doymadan uyumaz çünkü.yatmadan önce kesin doymaz ağlar diye mama hazırladım 1 ölçü içti içmedi ağlıyordu bende noluyo nasıl almaz bir derdimi var diye düşünürken aklıma tekrar emzirmek geldi ve orda uyudu yerine aldım.yani gidişat iyi.aceba hangisi işe yaradı.sabah yediğim yarım demet dereotu, hurma.emziren anneler için sütlü içecek.süt.ve sık sık emzirme.hadi bakalım hayırlısı.bişey sorcam ek gıdaya geçişte ilk ne vermek lazım ne kadar süre vermek lazım.yoğurt verebiliriz sanırım sademi olacak.tatlanması için içine bişey katıcakmıyız.başka ne olabilir.marketlerde pirinç unu mamaları satılıyor 4. aydan itibaren kullanılabilir yazıyor ondan vermelimiyim.bebe bisküvileri ne zaman kullanılır.sizler neler yaptınız.
çok sevindim :) canım bu dereotu kesin işe yarıyo ben akşam yemiştim sabaha göğsüm dolmuştu semsert olmuştu sütten ama geçici bi çözüm oldu bende. zaten 1 hafta yapmak gerekiyomuş dönüşümlü olarak beyaz kuru üzümü kaynatıp suyunu içmek lazımmış. sen bu içtiklerine yediklerine devam et inşallah böyle böyle daha da artar sütün suyu da bol iç. su=süt diyo dr.lar. ek gıdayı da yayla çorbası var bilirsin heralde pirinçli yoğurtlu bi çorba onu yapabilirsin ilk etapta çocukların sevdiği çorbalardan ve ağır gelmez. yoğurt tek başına ver şeker falan eklemene gerek yok yine bebekler seviyo genelde yoğurdu. ben pirinç unu maması vs vermedim hep evde kendim yaptım. gereksiz buluyorum o tür şeyleri besleyici bi yanı da yok açıkçası pirinç=karbonhidrat yani fos kilo demek. aynı şekilde cicibebe de çok vermedim kabız da yaptı. yine kk da bi kaç yorumda okudum fos kilo falan demişler. yavaş yavaş çorbaları artırarak ek gıdaya alıştır bebeğini. nefis yemek tarifleri diye bir site var orda bebekler için çok güzel çorba tarifleri var insan sürekli çorba yapınca ne yapcanı şaşırıyo. ordan tarif bakabilirsin.
Tamam yoğurtlu pirinçli çorba ve yoğurtla başlayayım sırayla diğer bebek çorbalarınıda denerim.tabi önce süt.peki meyve suyu ve pürelerini ne zaman vermek lazım önce hangisi.elma ve havuç diye biliyorum ama.katı meyve sıkacağı mı alcaz şimdi.Bu arada tatlım hala uyuyor.o kadar mutluyum anlatamam.kısa sürede sonuç aldım.demekki önceden bireyleri eksik yapıyormuşum.birde bebişimi tebrik etmek lazım reddetmedi beni.
Sarı üzümede bayılırım.yarın kaynatayım.aslında bunu yapmıştım günlerce içtim ama doğumdan sonra moralin bozuktu ondan işe yaramamış olabilir yada emzirme hatası manaya başlamış olmamız(hastanede söylediler)
canım bende de katı meyve sıkacağı yoktu elma rendeliyodum o şekilde verdim mesela. genelde öylece verdim kendi kemire kemire yedi. suyunu sıkıp vermedim. bi kere portakal suyu sıktım onu da içmedi :) meyveyi posasıyla tüketmesi daha iyi o şekilde alıştırırsan işine gelir. yine de sana kalmış tabi. sıkacağın olsaydı denerdin. 6. ayı dolduysa çay kaşığı işe su vermeye başla ihmal etme suyu da. katı gıdaya geçince susıcak çünkü. hele bide yaz geldi. biberondan da içirmeyi deneyebilirsin suyu. sarı üzüm bolca tüket kurusunu da kaynat suyunu iç o da süt yapıyo gerçekten.
canım bende de katı meyve sıkacağı yoktu elma rendeliyodum o şekilde verdim mesela. genelde öylece verdim kendi kemire kemire yedi. suyunu sıkıp vermedim. bi kere portakal suyu sıktım onu da içmedi :) meyveyi posasıyla tüketmesi daha iyi o şekilde alıştırırsan işine gelir. yine de sana kalmış tabi. sıkacağın olsaydı denerdin. 6. ayı dolduysa çay kaşığı işe su vermeye başla ihmal etme suyu da. katı gıdaya geçince susıcak çünkü. hele bide yaz geldi. biberondan da içirmeyi deneyebilirsin suyu. sarı üzüm bolca tüket kurusunu da kaynat suyunu iç o da süt yapıyo gerçekten.
Çok teşekkürler arkadaşım.senin tek mi çocuk büyümüştür şimdi.tecrübelisin benim ilk o yüzden soruyorum.birde herkes farklı uyguluyor bu ek gıdayı seninki hoşuma gitti.buradaki çoğu arkadaş bilinçli maşallah.süt konusunu sizlerle aştım.doktorlarda çayları önerdi birsürü para verdim öyle aman aman işe yaramadı.bugünde çok Yoruldum.aç uyandı ikindiye kadar emdi doydu nihayet uyudu.süt arttı şükür ama sürekli dikkat ediyorum yediklerime yoksa azalıyor.
evet canım tek çocuk :) 1.5 yaşını doldurcak haziranda kısmetse. o çaylar kimisinde işe yarıyo kimisinde yaramıyo. ayrıca bebeğine de rezene falan içirebilirsin hem rahatlatır güzel uyumasını sağlar. genelde dr.lar da yoğurtlu çorbalarla başlamanı önerecektir. gittiğin dr. ve sağlık ocağındaki hemşireden ek gıdaya geçiş için yemek listesi iste. o liste baya yardımcı oluyo. ben çok kafaya takmııştım ne vercem ne kadar vercem nasıl vercem diye :) çok şükür bi şekilde hallettim. sen de halledersin merak etme. dr.lar genelde mama alan çocukları ek gıdaya 4. ayda başlatıyo. sen bu durumu dr.unla görüş ona göre hareket et. henüz 5 aylıkmış madem bilemedim yani ek gıda konusunu. kahvaltı olayını da sabahları yumurta sarısı peynir ekmek tarzında karışım yapıp blendırdan geçirip kaşıkla yedirebilirsin. 7 aylık falan olduğunda içine ek olarak ceviz badem pekmez domates vs vs artık aklına ne geliyosa faydalı kahvaltılık ekleyip yine blendırdan geçirip yedirebilirsin. ben nerdeyse 1 yaşına kadar bu şekilde verdim kahvaltısını. günlük ceviz badem de bünyeye girmiş oluyodu. 8 9 aylık olunca da dolma içini yogurtla ezip vermeye başlarsın. yani özetle yavaş yavaş katılaşcak verdiğin yemekler. hafif yemeklerle meyvelerle başlıcaksın. süt olayına da çok sevindim canım. inşallah sütün hep böyle bol olur da keserken zorlanırsın :)
:) keserkende zorlanılıyor mu:) bi mücadelede orda vercez desene.her yerim ağrıyor sırtım boynun şükür uyudu.2 gündür kaka yapmıyor gündüz uyumuyor sanırım iyice doymuyor duruma göre yatmadan mama verebilirim.birkaç gün daha uğraşayım.bu bahsrttiklerimizi yrdiğim zaman oluyor yemedimmi yok.bugün kilo aldığımı söyledi birisi bana yarıyor galiba.çok acıktırıyor.Dr dan ve sağlık ocağından liste verirler o zaman daha rahat olur.zaten günümüz yaklaşıyo.5 dolmadı daha.sen 4 aylıkken vermişmiydin bişey.seninki maşallah büyümüş.kurtarmış kendini:) Rezene çayını aktardan mı alıcaz eczaneden mi? Şu an kullanabiliriz yani? Ek gıdaya bi gecseydim.bir hafta sonra.yoğurt her gün verdim mi kendin mi yapıyorsun.günlük yapanlar varmış bardakta.hazır sütten mi aceba.eski bilgilerini bi yokla bakalım :)
:) keserkende zorlanılıyor mu:) bi mücadelede orda vercez desene.her yerim ağrıyor sırtım boynun şükür uyudu.2 gündür kaka yapmıyor gündüz uyumuyor sanırım iyice doymuyor duruma göre yatmadan mama verebilirim.birkaç gün daha uğraşayım.bu bahsrttiklerimizi yrdiğim zaman oluyor yemedimmi yok.bugün kilo aldığımı söyledi birisi bana yarıyor galiba.çok acıktırıyor.Dr dan ve sağlık ocağından liste verirler o zaman daha rahat olur.zaten günümüz yaklaşıyo.5 dolmadı daha.sen 4 aylıkken vermişmiydin bişey.seninki maşallah büyümüş.kurtarmış kendini:)
evet keserken de zor birakmak istemiyolar :) kilo olayina mecburen su surecte takilmican ekmegi cok yeme ama mesela yada hic yeme. 2gunden bise olmaz takilma simdilik 7gunu gecerse o zaman dusunursun. doymadigi zaman aglar zaten bilirsin mama takviyesi yaparsin. ben 5.ayda gectim ek gidaya anne sutu arti mama takviyesiyle gidiyoduk. ek gidaya gecince su da vermen gerekiyo tabi. buyudu sorunlar da buyudu :) darisi senin bebise insallah saglikla buyurler de biz de goruruz.
kilo birkaç haftalık mesele epeydir görüşmediğim birisi söyledi.emzirirken kilo verilir diye bilirdim.takmam zaten zayıftım.oyy soldan sağa sağdan sola dönemiyorum.ağlamadı ama mızmızlanıp durdu doymayınca.normalde neşelidir.herşey için teşekkür ederim.Bebislerimiz sağ saglim büyürde bi yorgunluk çayı kahvesi yaparlar artık emeklerimizin karşılığında oh ne iyi olur.
kilo birkaç haftalık mesele epeydir görüşmediğim birisi söyledi.emzirirken kilo verilir diye bilirdim.takmam zaten zayıftım.oyy soldan sağa sağdan sola dönemiyorum.ağlamadı ama mızmızlanıp durdu doymayınca.normalde neşelidir.herşey için teşekkür ederim.Bebislerimiz sağ saglim büyürde bi yorgunluk çayı kahvesi yaparlar artık emeklerimizin karşılığında oh ne iyi olur.
evet emzirmek kesinlikle kilo verdiriyo. ama sut yapsin diye de ekstra yiyosan kiloda pek bi azalis olmuyo. amin canim insallah o gunleri de goruruz :) benimki simdiden toz almaya basladi bile ehee :)
Merhaba moralim öyle bozukki anlatamam sütüm az maalesef emzirmenin yanısıra bebeğime mama takviyesi de yapıyorum.günde 2 kere süt dolduğunu hissediyorum gece ve sabah.onun dışında hep boş gibi bu yüzden 2-3 kerede mama veriyorum(5ay olmk üzere).ısrarla sadece sütümü vermeyi denedim ama olmadı doymadı çok moralim bozuldu.emzirip ardından mamayı verdiğimde sanki hiç emmemiş gibiydi.memede ağlıyor göğsümü çekiştiriyordu.bende üzülerek kabullendimki sütüm az ve mama vermeye devam ettim.yemem içmemde gayet iyidir.nerde hata yaptım bilmiyorum.süt sagma pompası aldım damla damla geliyor.her annenin bebeğine yetecek sütü olurmuş benim neden olmadı bebeğimi çok seviyorum ve emzirmek istiyorum.eşim bunu bildiği halde 2 yaşına kadar günde 2 bardak anne sütü vermek gerekiyormuş yoksa bağışıklığı zayıflar hasta olur dedi.durumu hatırlattıgımdada düzenli beslenirsen olur dedi net bir sekilde.resmen üstümde baskı hissettim.etrafımdaki bazı insanlarda cabası.sırf bu yüzden başka çocuk düşünmüyorum.çok kırgınım.eşimi cok sevdiğim için ona ne küsebiliyorum ne kızabiliyorum sadece kırılıyorum bu dutumdanda usandım.süt arttırma yollarını denedim bi yere kadar oldu devamlılığı olmuyor.benim gibi olan var mı.sütü az karışanı çok
Canım benim. Benim sütüm olmadığı halde kızım memeyi almadı. 1 yaşına kadar azar azar sağdım. 5ml olsa bile verdim. Eltimin kızı ilk 6 aya sadece anne sütü şu an 1 buçuk yaşında hala emiyor ama bağışıklığı sıfır. Kızım 6. hastaalığı bile kısa sürede atlattı mama yediği halde. Takma kafana. Ben sütümü sağarken ağlardım. Neden emmiyor kötü anneyim ben diye.. Şimdi ne kadar aptalmışım diyorum.
Diğer yorumları oku o halde moral oluyor :) gerçi bende takmıyorum artık.şükür azda olsa vermek nasip oldu ya.çok bilmişlere kulak asmayın.kendine baksın herkes.benimde etrafımda öyle örnekler var.tamamen mamayla beslenip çok sağlıklı çocuklar.şimdi mamaların içeriği zaten çok güzel çok geliştirmişler.
Canım benim. Benim sütüm olmadığı halde kızım memeyi almadı. 1 yaşına kadar azar azar sağdım. 5ml olsa bile verdim. Eltimin kızı ilk 6 aya sadece anne sütü şu an 1 buçuk yaşında hala emiyor ama bağışıklığı sıfır. Kızım 6. hastaalığı bile kısa sürede atlattı mama yediği halde. Takma kafana. Ben sütümü sağarken ağlardım. Neden emmiyor kötü anneyim ben diye.. Şimdi ne kadar aptalmışım diyorum.
Sizi anlıyorum.sizin daha zormuş üstelik.bencede kafaya takılacak mesele değil ama gelde eşe dosta anlat.sinir bozucular.herkes mükemmel sanki sana karışıyorlar.hem moral bozuyorlar hem kendilerinden soğutuyorlar.
Benim ikinci bebeğim. İlki kız oldu. Ona aldım böyle süslü şeyler. İnstagram hesaplarında da satılıyor.. Genelde evde yapılıyor. Üşenmezseniz Aliexpress ten alabilirsiniz. Ben oradan sipariş etmiştim. Hem de güvenilir.