Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Yani çok açıklama yapmanıza gerek yok. Yetiyor şükür deyip geçin.
Siz istediğiniz ölçüde insanlar size yaklaşır, konuşur.
Çok uzak cevre değil zaten.bazılarının tek gündemi benim.bilirsin bayanları merak ederler.gecen komsu ayaküstü bissürü soru sordu mesela.kızdım sonunda.yakın olunca onuda yapamıyosunuz... Anneside katısıyor mama verme şöyle yapma böyle yapma ben hangisiyle mücadele edeyim.kendilerinden uzaklaştırıyorlar malesef
Çok uzak cevre değil zaten.bazılarının tek gündemi benim.bilirsin bayanları merak ederler.gecen komsu ayaküstü bissürü soru sordu mesela.kızdım sonunda.yakın olunca onuda yapamıyosunuz... Anneside katısıyor mama verme şöyle yapma böyle yapma ben hangisiyle mücadele edeyim.kendilerinden uzaklaştırıyorlar malesef
İnanın bu herkesin çevresinde konuşulan sorulan sorular. Kızmayın. Sinirlenmeyin. Olan size oluyor.
" Tamam " ya da hayırlısı" deyip susun. Konuşup konuşup gidecekler. Sonunda o kapı sizin üzerinize kapanacak ve içeride yavrunuzla siz kalacaksınız :)
Aynısını yasadim nerdeyse senin sütün az bizimki fıskirirdi diyen bi cevre mama verince aaa anne sütü cok önemli diyen ayni cevre ve digerleri..2 yasina kadar emsinde emsin diye direten koca gögos ucu bilr olmayan ve bebegi doymayan uykusuz ben...off takma ben 2.aydan itibaren verdim mama 4 ay emzirmeye devam ettim sonra bitti ama şunu bil emmedikce süt biter...gceleri daha cok emzirmeye calis daha artiyo bide gercekten takma bak maşaallah 11,aylik oldu bugun ogliş canavar gibi :))
Dediğim gibi benim içim rahat çabalıyorum sonuçta.bugünde deneyeceğim hic mama vermemeyi suyla gezcem.hep atıstırcam ve emzircem.ama çok kırgınım kızgınım öfkeliyim.benimkininde masallahı var sağlıklı bir cocuk çokta güleryüzlü.belki sütüm az ama kaliteli.2 yaşına kadar emmezse bağışıklığı çökermiş.bana destek olacağına köstek oluyor
İnanın bu herkesin çevresinde konuşulan sorulan sorular. Kızmayın. Sinirlenmeyin. Olan size oluyor.
" Tamam " ya da hayırlısı" deyip susun. Konuşup konuşup gidecekler. Sonunda o kapı sizin üzerinize kapanacak ve içeride yavrunuzla siz kalacaksınız :)
Sanırım umursamamazlık yapamıyorum.ama artık buna mecburum.bircok kişinin yasadığı şeyler ama aynı evde yaşadığın eşin desteği önemli her konuda.bu arada destekleriniz için teşekkürler.brbişimi seyrediyorum moralin düzeliyor :)
Hayırlısı diyeceğim haklısın
Bebeğiniz emiyor bunu unutmayın anne sütü alıyor zaten
Süt az olabilir az dedikçe daha az olur
Günde kaç kez besliyorsunuz aralığı mı az acaba
Ben çalışıyordum işte 2-3 kez sağabiliyordum toplam 11 saat evde yoktum sabah da birini sağıp birini veriyordum yetiyordu
Memeden Emince daha çok çıkıyor sağınca az
9 aylıkken süt azaldı mama verelim dedik doktor da büyüdü yemek yesin dedi akşam sabah emdi arada öğlen de 30 aylık oluncaya kadar da devam etti
Stres olup olan sütünüzü kaybetmeyin bebek reddederse sağın aksi halde emdiği kadar emsin sabah akşam ne zaman bolsa 2 yaşına kadar da devam edebilir
Biz bebekken 1 yaşında kesmişler şimdi 2 diyorlar yarın öbür gün 3 olur boşverin takmayın
Emzirme sıklığını arttırıp deneyeceğim.denemiştim ama daha sık yapacağım birde su ve yemege dikkat edeceğim.daha iyiyim teşekkürler
Sanırım umursamamazlık yapamıyorum.ama artık buna mecburum.bircok kişinin yasadığı şeyler ama aynı evde yaşadığın eşin desteği önemli her konuda.bu arada destekleriniz için teşekkürler.brbişimi seyrediyorum moralin düzeliyor :)
Eşiniz acemi bir baba ,oyle görün. Çevrenin etkisinde kalıyor. Evet, o minik elleri koklayın. :)
Eşiniz acemi bir baba ,oyle görün. Çevrenin etkisinde kalıyor. Evet, o minik elleri koklayın. :)
Sabah uyandığında ilk işi bana gülümsemek onun bir gülümsemesi benim için dünyalara değer.tadını çıkarıyorum insanları boşverdim.bu arada bugün hala mama vermedim.sık sık emzirdim su içtim moralimi yüksek tuttum.uykuya dalamıyordu yine emzirdim şimdi uyuyor.bakalım nereye kadar gidecek.
Sabah uyandığında ilk işi bana gülümsemek onun bir gülümsemesi benim için dünyalara değer.tadını çıkarıyorum insanları boşverdim.bu arada bugün hala mama vermedim.sık sık emzirdim su içtim moralimi yüksek tuttum.uykuya dalamıyordu yine emzirdim şimdi uyuyor.bakalım nereye kadar gidecek.
Emzirdikçe artacak inşaallah. :) Moral ve uyku :)
world in my eyes.
Kayıtlı Üye
yemekten 10 dakika önce dereotu ye bi tutam sabah akşam. 1 hafta bu yöntemi deneyebilirsin bende kısa süreli işe yaramıştı bu yöntem. bir de adananın kaynar diye bir içeceği var aktardan al yap bol bol iç onu. bir de bolca su iç. emzirdikten sonra da pompan varsa onla sağ bi 10 dakika.. benim öyle çoğalmıştı.. tatlı yemek vs bunlar çok etkilemez ha çok aç da gezme o zaman da sütün olmaz tabi.. boşuna kendine de yüklenme stres yaptıkça sütün azalır. takma yani kafana. bi şekilde büyüyolar ben de çok kafama takmıştım ama bebeğinle mutlu ol anı yaşa.. sen stres sıkıntı yaparsa o da hisseder huzursuz olur. ama bu dereotu ve kaynar kesin denemelisin benim o dönem sütüm artıyodu buzluga atıyodum.. bide bol su.
OGLUMA KAVUSTUM (COK SÜKÜR RABBİM)
Kayıtlı Üye
Teşekkürler elimden geleni yapıyorum.başucunda süt su vs bulunduruyorum.ama bu kadar işte.mamalarda çok besleyici bağışıklığı kuvvetlendirici biliyorum.ama bazı insanlar maalesef başkaları hakkında hüküm veriyorlar.herkes sanki 2 yaşına kadar 2 su bardağı anne sütümü verebildi.baştan kesim kesilmesi de hiç hoş değil.
2 bucuk yasına kadar anne sütü almış biri olarak şunu söyleyeyim bünyem çok zayıf hemen hasta olurum alerji olurum grip olurum faranjit olurum 23 yaşındayım bu yaşta kolostrolm yüksek çıkyr (kilolu olmadıgım halde) kanımda pıhtılaşma var arada tansioynm oynuyor pco var sürekli vajinal mantar oluyorum bütün vitaminlerim düşük kansızılık var vs varda var yani anne sütüyle saglıklı olunmuyor kafanıza takmayın sütünz olmazsada mamayla sağlıkla büyür inşallah
insanları kafanıza takmayın söylerlerde söylerler bekar olursun neden evlenmiyosun evlenrisn neden bebek yok bebek olur sütüydü giyimydi herşeyine karısırlar sonra 2. bebek varmı diye sorarlar bebegi çok emzirsen yeter artık büyüdü kes artık derler derlerde derler
bugün sadece yatarken verdim çünkü maalesef uyumadı.çok oyaladım ama yok.uyuyamadı.emmek istedi ama istediği kadar süt gelmeyince ağladı başını çevirdi.demekki gün boyu sütüm ona azda olsa yetti ama gece dayanamadı iyi acıkmış olsun bunada şükür eskiden 3 defa verirdim.bakalım sizlerle beraber bu işi başaracakmıyım.bugün mutluyum hem emdi hem gülücükler attı bana moral verdi sanki.uzun uzun emdi bende bekledim çekmedim.gün gelecek eşim hep emzirirken görecek pişman olcak inş
yemekten 10 dakika önce dereotu ye bi tutam sabah akşam. 1 hafta bu yöntemi deneyebilirsin bende kısa süreli işe yaramıştı bu yöntem. bir de adananın kaynar diye bir içeceği var aktardan al yap bol bol iç onu. bir de bolca su iç. emzirdikten sonra da pompan varsa onla sağ bi 10 dakika.. benim öyle çoğalmıştı.. tatlı yemek vs bunlar çok etkilemez ha çok aç da gezme o zaman da sütün olmaz tabi.. boşuna kendine de yüklenme stres yaptıkça sütün azalır. takma yani kafana. bi şekilde büyüyolar ben de çok kafama takmıştım ama bebeğinle mutlu ol anı yaşa.. sen stres sıkıntı yaparsa o da hisseder huzursuz olur. ama bu dereotu ve kaynar kesin denemelisin benim o dönem sütüm artıyodu buzluga atıyodum.. bide bol su.
Çoooook teşekkür ederim.deneyeceğim iki yöntemide.aktarda vardır umarım.yoksa dereotuna yarın başlayayım.emzirdikten sonra neden 10 dk sağayım.o pompa çok canımı yakmıştı ya.
2 bucuk yasına kadar anne sütü almış biri olarak şunu söyleyeyim bünyem çok zayıf hemen hasta olurum alerji olurum grip olurum faranjit olurum 23 yaşındayım bu yaşta kolostrolm yüksek çıkyr (kilolu olmadıgım halde) kanımda pıhtılaşma var arada tansioynm oynuyor pco var sürekli vajinal mantar oluyorum bütün vitaminlerim düşük kansızılık var vs varda var yani anne sütüyle saglıklı olunmuyor kafanıza takmayın sütünz olmazsada mamayla sağlıkla büyür inşallah
insanları kafanıza takmayın söylerlerde söylerler bekar olursun neden evlenmiyosun evlenrisn neden bebek yok bebek olur sütüydü giyimydi herşeyine karısırlar sonra 2. bebek varmı diye sorarlar bebegi çok emzirsen yeter artık büyüdü kes artık derler derlerde derler
Çok haklısınız.herkes bilirkişi olmuş.karışmaya meraklı olmuş.hiç hoşlanmadığım işler evliliğin bu tarafı hic iyi değil.sadece eşinle olmuyor başka bi çevreye daha dahil oluyosun.mükemmelsen kıskanılıyorsun.bi açığın eksiğin varsa dile dolanıyorsun.Herkes söz sahibi oluyor.ben kimsenin fırsatını aramam umrumda değil.bu arada
geçmiş olsun umarım sıkıntılarınızı atlatırsınız.Rabbim herkesin gönlüne göre versin
world in my eyes.
Kayıtlı Üye
Çoooook teşekkür ederim.deneyeceğim iki yöntemide.aktarda vardır umarım.yoksa dereotuna yarın başlayayım.emzirdikten sonra neden 10 dk sağayım.o pompa çok canımı yakmıştı ya.
dereotuna hemen başla. mutlaka kaynarı da yap ben istanbulda yaşıyorum eşime aldırıp yaptım çok da faydasını gördüm. bir de kuru incir ve kuru üzüm al canım onları kaynatıp sularını iç. incir 3 tane falan elinle içini aç sos tenceresi gibi bi tencereye koy üstünü 3 parmak kadar geçecek şekilde su koy kaynasın 15 dakika sonra altını kapat ılısın suyunu iç. kuru üzümü de kaynat iç yine aynı zamanda bol su. emin ol baya faydasını görürsün. ama bıkmadan yap bunları yani. pompa neden demişsin. bebeğin yeterince seni ememedği için sütün git gide azalabilir pompa kanalları açacaktır. 10 dakika olmasa da dayanabildiğin kadar pompayla sağ. ağrıttığını biliyorum benim de çok canım yanıyodu. sütyen bile çok acıtıyodu o yüzden göğüs pedini eksik etmiyodum. bide lansinoh lanolin göğüs ucu kremi var onlardan en ufagından alsan yeterli onu kullan canım. bebeğini emzirirken yıkaman da gerekmiyo direk emzirebiliyosun.
Birazdan çıkıp marketten incir ve kuru üzüm dereotu alacağım sarı üzüm seviyorum umarım doğrudur.bu sabahtan emdi doydu gibi diğer öğünü düşünüyorum moralimide yüksek tutmam lazım onun bunun lafına aldırış etmeden bu konuya odaklanacağım.tekrar teşekkürler
Artış olunca yazacağım.
world in my eyes.
Kayıtlı Üye
Birazdan çıkıp marketten incir ve kuru üzüm dereotu alacağım sarı üzüm seviyorum umarım doğrudur.bu sabahtan emdi doydu gibi diğer öğünü düşünüyorum moralimide yüksek tutmam lazım onun bunun lafına aldırış etmeden bu konuya odaklanacağım.tekrar teşekkürler
Artış olunca yazacağım.
olur inşallah canım ya. seni çooooooook iyi anlıyorum ben :)
Merhaba arkadşlar.bugün hepinizin önerdiği yöntemleri denedim nerdeyse.bol su-incir-hurma-özel çay-etli kemik suyu çorbası-süt-birde emzirme kapmı yapmaya çalıştım(sık sık emzirme nerdeyse tüm gün).dereotu aldım ama ona sıra gelmedi daha.bebişim şimdi uyuyor.Günümüz nasıl geçti anlatayım.akşam 7 ye kadar kucak kucağa arada oyunlar tabi ben bitik vaziyette ve o uykusuz bir şekilde vakit geçirdik.biraz uyusun dedim ama dalamadı tam doyamadığı için yarım saat uyuyup uyanıyordu.düşündüm dünki gibi yatmadan önce birkez biberonla besleyebilirim dedim sonuçta kolay olmayacağını biliyorum bu geçişin.(azaltmış olmama bile beni sevindirdi).sonra biraz daha oyun sohbet vs.uyku vakti uyku arasında da emdi(o arada süt birikti)verdiğiniz taktikler işe yaradı hepsini öğleden sonra uyguladım.ancak 21.00 gibi sütün çogalmaya başladığını hissettim ve hafif uyandırıp besledim.şimdi o mutlu ben mutlu ama gerçekten çok sabır isteyen bir durum.inş pes etmem.bakalım bir düzene girer diye umut ediyorum.en azından elimden geleni yapmış olacağım.sevgiler
olur inşallah canım ya. seni çooooooook iyi anlıyorum ben :)
Zor bir durum gerçekten.siz kaç ay sonra arttırmayı başardınız?