• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

süt kanalı tıkanmasında ne yapılabilir?

cimena

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
3
0
36
Aydın
merhaba benim 2,5 ayllık kız bebişim var, süt kanallarında tıkanma oldu sanırım, memenin bir kısmında sertlik var. sıcak uygulama yapıyorum sık emziriyorum pompayla sağıyorum ama 2 gündür hiç azalmadı.. kaç günde geçer ve yapabileceğim başka şeyler var mı? tecrübelerinizi yazarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler..

merhaba benim 2,5 ayllık kız bebişim var, süt kanallarında tıkanma oldu sanırım, memenin bir kısmında sertlik var. sıcak uygulama yapıyorum sık emziriyorum pompayla sağıyorum ama 2 gündür hiç azalmadı.. kaç günde geçer ve yapabileceğim başka şeyler var mı? tecrübelerinizi yazarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler..

geçen hafta bende de oldu korktum hatta. emzirirken ilk o gögüsten başladım sıcak havlu koydum dört gün sonra geçti.telaşlanma derim. istersen masajda yapabilirsin.

vallahi ne kadar doğrudur bilemem ama canın bir şey istediyse olurmuş öyle
benim kızım 30 günlük falandı göğsüm şişti kızım emdiğinde gelmiyor olacakki ağlıyordu ben elimle sıka sıka bitiremedim içindeki sütü ama kızım bağırıyordu
gerçektende canım birşey istemişti eşimde yorgun diye hadi dedim susayım :) sonra annem canın bişeymi istedi diyince dank etti
hemen temin edildi ve şişlik gitti kızımda rahat rahat emdi
belki öyle denk geldi bilmiyorum ama tecrübeyle sabit :)

teşekkürler arkadaŞLAR, umma olduğunu annemlerden de duydum, canımın çektiği şeyi yedim ,az geçti.. masaj ve sıcakla da biraz daha geçti.. bugün kalmadı gibi artık.. ama çok uğraştırdı yaa:( tekrar teşekkür ederim..

umarım bu durumun en kısa zamanda geçer cnm.benimde başıma geldi ve tıkanan kanallar açılmadığı için bebeğim beni emmedi.süt gelmediği için sürekli ağlayarak memeyi bırakıyordu.sağdım sıcak duş yaptım vb..ne yaptıysam fayda etmedi.sonra kendi kendineee taş gibi olan gögüslerim yumuşadı yani sütlerim geri gitti.ve bende bebeğimi hiç hemde hiç emziremedim çok büyük bir acı bu içimde :43:
inş. cnm arkadaşlarım bu durumda olan herkese Rabbim tez saatte şifa verir..

Bana da olmuştu. Bendeki mastitti dayanabildiğim kadar sıcak suya pamuk batırıp ucuna doğru masaj yaparak açtım. Çok sık uyguladım bunu. 2 3 günde anca açıldı. Tabi sık sık da emzirdim.

Üstünden çok geçmiş ama yeni okuyanlara yardımcı olmak açısından bende de 2-3 kere oldu herşeyi denedim taş gibi bir damla gelmiyordu tek yolu var masaj,sıcak duş, pompa... fln hikaye bebeğinizin alt çenesini (eşiniz yardım etsin) sertleşen yere getirerek emzirin benim üst taraf tıkanıyor o yüzden ben yatıyorum omzumdan uzatıyor eşim bebişi tabi burnu açık mı dikkat edin !!! ilk bir iki çekmede süt gelmiyor diye durabilir siz zorlayın emsin 10sn sonra lıkır lıkır içmeye başlayacak bi yerde okudumuştum çenesini tıkalı yere getirin diye kim yazdıysa Allah razı olsun umarım sizde bana dua edersiniz

Benimde daha bir haftalık doğum yapmışken başıma geldi çok araştırdım çok uğraştım ve belki birilerine fayda olur diye buraya yazmak istiyorum beyaz lahana yapraklarını buz dolabında dondurup yatarken veya gün icinde buzluktan çıktığı gibi göğüslerinize koyun üzerinede sütyen vs giyin öyle kalsın kesin çözüm iki gun gece gündüz bu şekilde dolaştım geçti başka hiçbir şeyden fayda görmemiştim. Tabi bir yandan da süt sağma makinesiyle sağmaya çalıştım.

Kızlar benim göğsümün de koltukatina bakan kısmı yukardan meme ucuna kadar dolu.kendi dokum mu yoksa sertlik mi biomiyorum.bebegim basta göğsümü emiyor.göğsümün yanlari daha şişken ağlayip ağlayip göğsümü bırakıyor.uykulu iken cekiyor biraz.ve sanki emerken göģsümün yanlarına mil sokup açıyorlarmiş gibi bi his oluyor.
Yanma kizariklik ates yok.yalnız gece göğsüm çok şişince hassaslaşıyor.yanlari ağriyor.
Kızlar benim durumum hakkinda yorum yapacak olan yok mu?

Mastite cevirmemis tikanma problemi. Bende o kadar sık oluyor ki bezdim.
Sıcak dus emzirme sağma.. baska çare yok sanirim. Ben lesitin hapı alıyorum bir de kullananlar cok memnun. Doktorunuza danışmadan kullanmayın tabii ki.
Bikac gun içinde çözülecektir. Allah hepimize sabır versin. Sabır sabır sabır...😪

Back