• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

süt izni

kemece

joi de vivre :)
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
636
14
118
Ankara
Merhaba,

Çalışan annelere bir sorum olacak, bebeğim 5 aylık olunca çalışmaya başlayacağım. Süt izni günlük kaç saat ve siz nasıl zamanınızı yönettiniz? sabah mı kullanmak daha iyi olur öğleden sonra mı? bu arada kamuda çalışıyorum mesai saatlerim 9-18 saatleri arası

şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim.
 
Kızlar 2 gündür giremedim en azından birileri cevap verir diye düşünmüştüm:( hadi ama aranızda hiç çalışan anne yok mu ? En azından mevzuatı yazın ben okuyayım, bizim İns kay bir yasına kadar 1,5 saat dedi bir arkadaşım 3 saat öyleyse hakkımı arayayım. Cevap verenlere şimdiden teşk vermeyenlerin canı sagolsun:)
 
Kızlar merhaba,

Baktım ki sizden hayır yok:1: biraz araştırınca buldum. Benle aynı durumda olanlar varsa yardımı dokunur diye yolluyorum.

13/02/2011 tarihli ve 6111 sayılı Kanunun 106 ıncı maddesi ile değişik 657 sayılı Devlet memurları Kanunun "Mazeret izni" başlıklı 104 üncü maddesinin(A) bendinde "Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir."ifadesi yer almaktadır.
Anılan Maddenin (D) bendinde de "Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır."hükmü yer almaktadır.
Söz konusu hükümler uyarınca;
1- Analık izni genel olarak doğum öncesi 8 ve doğum sonrası 8 hafta olmak üzere 16 haftadır.
2-Çoğul gebelik halinde doğum öncesi 8 haftalık süreye 2 hafta ilave edilmektedir.
3- Doğum öncesi doktor raporuna bağlı olarak çalışılan süreler doğum sonrası analık iznine ilave edilmektedir.
4- Erken doğum sebebiyle kullanılamayan analık izinleri doğum sonrası analık iznine ilave edilmektedir.
5- Süt izni analık izninin bitim tarihinden itibaren başlamaktadır. 6 aylık iki farklı yapıda bir yıldır.
6- Bu çerçevede doğum sonrası 12 hafta analık izni kullanan devlet memuru, bu sürenin bitiminden itibaren 1 yıl süreyle belirtilen şartlarda süt izni kullanması mümkün bulunmaktadır. Yani, süt izni 8 haftadan sonra değil eğer doğum öncesinden aktarılan bir süre var ise bu sürenin de eklendiği yeni analık izin süresinden başlanmalıdır.

alıntıdır.
 
Back