süt izni öğretmen arkadaşların dikkatine

hercai833

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2010
52
2
48
Kahramanmaraş
arkadaşlar benim doğum sonrası iznim bitti.okula başlamam lazım.torba yasaya göre süt izni 3 saate çıktı.ben branş öğretmeniyim.ders programını bana göre ayarlayabilirler.normal eğitim yapan bir okulda çalışıyorum.(8,30-14,00).öğleden öce 4 tane ders var.tenefüslerle birlikte tam 3saat 10 dakika.ben süt iznimi öğleden önce kullanabilirmiyim acaba sadece öğleden sonra 2 derse girsem olmazmı.zaten branş ders saatim haftada toplam 9 saat.bu şekilde iznimi kullanabilirmiyim.birde süt izni kullanırken maaş karşılığını doldurmak zorundamıyım.

Evet canım süt iznini ne zaman kullanacağına karar vermek senın hakkın ister parça parça ister tek seferde kullanırsın.Yani öğleden önce okula gitmeyebilirsin.

Süt izni kullanırken de tabii ki maaş karşılığını doldurman gerek.

Ben de bişey sormak istiyorum süt izni doğumdan sonraki ilk 6 mı 3 saat yoksa doğum izni bittikten sonraki ilk 6 ay mı 3 saat?

657 de analık izninin bitiminden itibaren 6 ay 3 saat diyor.doğum sonrasına en fazla doğum öncesinden 5 hafta atabiliyorsun yani 8+5=13 hafta sonra analık iznin bitiyor.günde 3 saat sonraki 6 ay için ise 1,5 saat olacak.

birsey daha sorucam.günde 3 saat süt izni kullanıp nasıl maaş karşılığını doldurayım.3 saat vermeleri biraz saçma olmuş o zaman.öğleden sonra 2 saat girersem haftada 10 saat yapar.15 saat maaş karşılığı olması lazım.yine yasada açık var.doğru dürüst bir açıklama yapmıyorlar.her yerde farklı uygulamalar var.

çok haklısın sanırım merkezde öğretmensin süt izni kullanabiliyorsun bence bu durumu çok iyi öğrern müdürlerin insiyatifinde değil sorun çıkarırsa çatır çatır hakkını yedirme erkekler analığın nekadar zahmetli olduğunu bilmiyorlar bilseler yasalar bu şekilde olmazdı zaten

haklısın cnm o zaman bu izin senın hakkın olduğuna göre demek ki 10 saat gireceksin derse...

ben de öğretmenim ama bildiğim kadarıyla öğretmenin süt izni die bişey yok, o sadece 8-5 çalışan memur için geçerli.bence de açıklamayı düzgün yapmalılar. benim mantığıma aykırı, günde 2 saat ders ve maaş. bu konuda ilçede çalışan arkadaşlarımdan da duymuştum, süt iznimiz yok bizim demişlerdi. ben de aylıksız izin kullanacağım.

öğretmenlerde süt izni kullanıyorlar canım. ama bazı müdürler yasaları çok iyi bilmeyen anneleri kandırıyorlar. hakkınızı arayın. dilekçe verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…