Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Dün 21 Mayıs Dünya Süt Günü'ydü. Uzmanlar, her gün 1 bardak süt içen çocukların zihinsel ve fiziksel gelişmelerinin daha fazla olduğunu belirtti. Yetişkin bir insanın günde 1 litre süt içtiğinde günlük gıda ihtiyacının yüzde 20-25'ini karşıladığını ifade eden uzmanlar, "Süt en gerekli besin maddesi" dedi. Bu arada uzmanlar, Türkiye'de süt tüketiminin kişi başına yılda 6 litre, Avrupa'da ise 60 ila 170 litre arasında olduğunu kaydetti
iyi de süte nasıl alıştırabiliriz. Kızıma neredeyse silah zoruyla süt içirebiliyorum oda anca 1 bardak. Hatta genelde inadı tutar onuda içmez.:1no2:Ballı yapıyorum içmiyor, nesguikmidir nedir ondan yapıyorum içmiyor, ya nedir bu bebelerden çektiğim benimsenağlama
iyi de süte nasıl alıştırabiliriz. Kızıma neredeyse silah zoruyla süt içirebiliyorum oda anca 1 bardak. Hatta genelde inadı tutar onuda içmez.:1no2:Ballı yapıyorum içmiyor, nesguikmidir nedir ondan yapıyorum içmiyor, ya nedir bu bebelerden çektiğim benimsenağlama
sen bebelerini bana yolla kuzu kafa benim arkadaşlar benden görüp canları çekince içiyorlar eğer hiç içmiyosa yoğurdunda boy uzattığını biliyom yerimseniben
benim oğlumda çok süt içer, üstelik şekerli ,nesquikli yada ballı verirsem onu sütten kabul etmez. içer ama yarım saat sonra yine süt ister.boyuda yaşıtlarına göre uzun.
Arada keyifleri olursa, Belis inan hergün en az yarım saat 1 bardak sütün kavgasını yapıyoruz.İçeceksin diye diretince"kötü kadın, şişko,sen ne biçim annesin vs vs" gibi birsürü şey söylüyor, deli kızım yaaa:Roflol:
benim biricik oğluşumda maalesef süt içmiyor.onun yerine yoğurt ve puding veriyorum.yada kahvaltısına, muhallebisine koyuyorum.sanırım yeterli oluyordur.
benneyaptımki benim kızımda çok süt içiyor kafamçokkarıştı hergün süt yapmıycam diyorum ama yine kendimi süt yaparken buluyorum. ne güzel demeyin günde 500 cc yi geçiyor. süt içincede hiçbirşey yiyip içimiyor. içine cicibebe ve bal atıyorum anlıyacağınız çoğuda zarar.
Ben bebeğime özellikle inek sütü içirmiyorum. Sütteki kalsiyumu vücut zaten tam olarak kullanamıyor.
Yoğurt ve kefirde fazlasıyla kalsiyum var zaten. Hem daha faydalı.