Süt hormonu yani prolaktin yüksekliği

Umutherzaman

Iyiki
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2016
4.638
6.156
Adetimden sonra uzun süre gelen kahverengi akintilarim oluyordu üç yıldır sebebi bu hormon cikti diğer hormonların hepsi normal. Bir tane de 7. Haftada kalbi duran bir gebelik kaybim var acaba merak ettigim bu yuksek olan deger gebe kalirsak daha da artacagi icin bize ve bebege zararı olur mu? Yani benim kaybim bundan miydi acaba? Bu arada degerim 70.

Daha göstermedim sonucu. Ama tabi fazla merak icindeyim. Senin kac sonucun? Göğüs ağrın var mi? Valla adetlerim zamaninda olur yumurtlama agrisida yaşarım nasıl boyle sonuc oldu sasirdim bende.

Prolaktin yüksekliği ile bebeğinin kaybı arasında bağlantı var mı bilmiyorum,benim prolaktinim 34 36 gibi bir seyirde ve doktor bu hormon düşmeden hamile kalamayacağımı söyledi.Doktora görünmende fayda var, bu hormon sürekli değişen bir hormon bir sonraki ay azalıp çoğalabilir,aynı seyirde ise ilaç başlatır.

Evet diger ay adetin 3. Günü gidip tahlil yaptircam çünkü geçen gün tam stresli bir gunden sonra tahlil yaptırdım oda etkili olabilir. Sagol cvbin icin? Ilac kullaniyon mu peki?

Evet diger ay adetin 3. Günü gidip tahlil yaptircam çünkü geçen gün tam stresli bir gunden sonra tahlil yaptırdım oda etkili olabilir. Sagol cvbin icin? Ilac kullaniyon mu peki?
Kullanıyorum bir haftadır adet olunca gidip ölçtürücem bende bakalım sonuç ne olacak.İnşallah çok beklemeden bebeklerimize kavuşuruz.

Canım merhaba bende de prolaktin yüksekliği vardı 58 flndı. Prolaktin yüksekliği gebeliğe engel oluyor gebeliklerde de düşüğe neden olabiliyor. Üst limiti 25 gibi bişiydi sanırım. Ben 2 ay boyunca dostinex diye bir ilaç kullanmıştım. Haftada 2 kez yarım yarım alıyorsun. Dr gidip uygun ilaçla tedavini aksatmamanı öneririm. Hatta 100 üstü değerlerde hipofiz bezinde adenom denilen bir yapı olmasından şüpheleniyor dr lar.mr istiyor.

Zaten gebelikte cikan bir deger bu.bizde gebelikte zaten yüksek olan bu deger daha da yukselmez mi? Peki ne gibi belirtileriniz var? Benim suan adetimin 4.günü göğüslerim cok agriyor. Ve hep yorgunluk uyku var. Sizde de öyle mi? Sağol cvbin icin evet canım gidecegim doktora diğer adetimin 3. Günü hala yüksekse ilac kullanirim. Sen hamile misin?

Canım normalde max 25 fln olması lazım gebelikle artan bir hormon bu. Eğer gebelik yokken yüksekse gebeliği engelliyormuş, eskiler der ya hep emziren hamile kalmaz süt korur diye. Bende adete yakın göğüslerim çok acıyordu üstüne yatamıyordum felaket şişiyordu sertleşiyordu. 2 aylık ilaç kullanımıyla düştü tekrar da çok şükür yükselmedi. Çok önemli bir durum değil kafana takma sakın, stres hormonu da diyorlar stresle yükseliyormuş. Bende pcos var kuzum valla prolaktin de düştü ama gebelik elde edemedim. Aşılama yaptırdım sonuç bekliyorum ama umudum da yok açıkçası tüp bebeğe başlıcam bi dahaki ay sanırım

Ben cok stresli bir insanim ya her seyi kafama takarim dediğin gibi stresten oldugunu düşünüyorum artık. Nasıl kafayi rahatlatcaz ya ben onu anlamıyorum. Mr ister mi acaba doktor benden 70 cok mu yuksek ?

Kızlar selam benim de sıkıntım prolaktin, cok stresli bir aydan sonra 64 cıktı ve ilk defa o ay adetim gecikti. Dostinex verdi doktorum 14 şubatta kullanmaya basladım yarım yarım haftada 2 kez. Adetim düzene girdi ve kahverengi akıntı yasamadım busefer. Bakalım değerim düsmüs olabilir mi diyorum

Ne güzel adetin düzene girmiş o zaman kesin düşmüştür benimde 69 cıktı ilaç kullanmadım daha ilacı bir ay mi kullan dedi doktorun adetle birlikte mi başlanıyor ilaç

Aynen benim de prolaktin yüksek çıkmıştı dostinex kullandim düştü ama adetim hala düzensiz
Düzensiz derken adet araları mi çok? Benim meselâ yumurtlamasa iki üç gün kahve akıntı geliyo birde adetim 13 gün geliyo 6.gunden sonra akıntı şeklinde 3 yıldan beri öyle. Ben süt hormonuna bağladım ilaç içince geçer inş

Evet aralari cok .insallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…