Süt diyeti açma

Nurrrrrrrrrrrrrrrr

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2023
4
0
29
Merhaba arkadaşlar sizlere birşey danışmak istiyorum. Benim oğlum dört aylık ve süt alerjisi teşhisi konuldu. Bizim belirtilerimiz çok yok sadecw mukuslu kaka( diyetten önce 8-9 kere günde diyetten sonra en fazla 4 kere yapardı kakasını ) bide hırıltılı solunum aradada yüzü kaşınıyor ama bir egzaması falan yok. Bn iki aydır diyet yapıyorum süt ve süt ürünleri yumurta kırmızı et, tavuk eti gibi yani şüphelendiğim tüm ürünleri kestim ama hala mukuslu kaka yapıyordu taki üç güne kadar üç gündür artk tuvaletini yapmıyor. Ve bu sefer kabız oldu sanırım. Bn diyetimi açayım mı ilk sizce ha bide görüştüğüm alerji doktoru yok çocuk doktoru teşhis koymuştu üç farklı çocuk doktoru. Ne yapacağımı nerden başlayacağımı bilmiyorum sizce diyeti açayım mı açanlar varsa nasıl başlandı bana bilgi verirseniz iyi olur

Mukus diyetten sonra en geç düzelen belirtidir. Çünkü bagirsagin tamamen tamir olması uzun zaman istiyor. Mukus geçmiyor diyet ise yaramıyor diye düşünmeyin, diyet mutlaka ise yarar. Bir ihtimal hala dokunan bir şeyleri farkında olmadan yemeye devam ettiğiniz için de mukus sürüyor olabilir.

Bebeklerin bağışıklığı 3 ayda bir erişkin bağışıklığına bir adım yaklaşır. Diyet açmayı 6 ay dolmadan denemeyin bence. Diyetle bir yol almışsınız başa sarmasın süreç. Bir de diyeti sadece bebekteki huysuzluk ortadan kalksın diye yapmıyoruz. Alerjik bebeklerin besin alerjileri 2 yaşa kadar geçiyor ama sonrasında alerjik astim gibi, polen alerjisi, toz alerjisi gibi şekil değiştirerek devam ediyor. Bebeğin bağışıklığı üzerindeki stres yükünü diyetle azaltarak 2 yas sonrası farklı alerjilerin gelismemesi için de önlem almış oluyoruz. Diyetin ne kadar zor olduğunu biliyorum, ben de 2 sene yaptım ama sabredin, büyüdükçe kolaylaşacak.

Bu tarz diyetler ek gıda sürecinde açılıyor. Benim kızımda da çoklu besin alerjisi var. Ek olarak hırıltılı solunum egzamadan çok daha tehlikeli bir belirti ileride alerjik rinit veya astıma dönebiliyor. Mutlaka bir alerji doktoru ile görüşüp ilerleyin. 3 yaşında yaklaşan kızım hala yumurta yiyemiyor mesela, bizimde ilk belirtimiz mukuslu kakaydı ama alerjene maruz kaldıkça arttı.

Bu tarz diyetler ek gıda sürecinde açılıyor. Benim kızımda da çoklu besin alerjisi var. Ek olarak hırıltılı solunum egzamadan çok daha tehlikeli bir belirti ileride alerjik rinit veya astıma dönebiliyor. Mutlaka bir alerji doktoru ile görüşüp ilerleyin. 3 yaşında yaklaşan kızım hala yumurta yiyemiyor mesela, bizimde ilk belirtimiz mukuslu kakaydı ama alerjene maruz kaldıkça arttı.
Peki diyette bu hırıltılı solunum geçer mi iki ay oldu hiç geçmedi arada yok oluyor gibi ama tam anlamıyla geçmiyor birgün horlamasa öbür gün kesin horluyor bide sanki sürekli grip gibi ve bn eminim üşütmediğime

Peki diyette bu hırıltılı solunum geçer mi iki ay oldu hiç geçmedi arada yok oluyor gibi ama tam anlamıyla geçmiyor birgün horlamasa öbür gün kesin horluyor bide sanki sürekli grip gibi ve bn eminim üşütmediğime
Alerji kaynaklı geniz akıntısı ve burun tıkanıklığı olabiliyor. Süt ve süt ürünleri veya yumurta gibi alerjenleri direkt olarak tüketmemeye ek olarak işlenmiş-hazır gıdalar ve yemeklerin içinde de tüketmemeniz gerekli. Hamur işleri dahil. Ayrıca toz, ev bitkileri veya deterjan hassasiyeti de olabilir. Bebek küçük olduğu için bunları anlamak biraz zor oluyor. Bir çocuk alerji uzmanına gidip görüş alabilirsiniz. 1 yaş öncesi kan testleri yanıltıyor ama deri testi yaptırabilirsiniz.

Sürecinizi tam bilmiyorum. Ben doktor onay vermeden açmamıştım süt ürünlerini. Açarken de önce peynirle, üç dört gün miktarı çok az artırarak, sonra yanına yoğurt ekledim. Birkaç gün sonra belirtilere bakarak işte yumurtadan çok az yedim. Sonunda yemeklere tereyağı katma, en son da işte süt içme şeklinde. Bizimkinin geçmişti o dönem alerjisi. Şu an 4 yaşında. Alerjik astımı var. Öncesinde egzama sorunu yaşadık. Yani alerji sürekli şekil değiştirerek bir şekilde hayatımıza dahil oldu maalesef. Çok geçmiş olsun..

Diyetin etkilerini görmek için en az 4 hafta demişti doktorumuz. Açarken de tek tek açıp üç dört gün gözlemleyin ki tetikleyen şeyin ne olduğunu bilelim demişti. 30 günlükken tanı aldık, 5 buçuk aylıkken diyeti açtım. Ek gıdada da kontrollü gittik tabi

Ben sadece süt ürünleri diyeti yapıyordum ilk diyet açma başarısız oldu iki gün yedim sabaha kadar gazdan kıvrandı çocuğum.
6.5 aylıkken yaklaşık on gündür yeniden açtık bana doktorum ilk gün bir kase muhallebi ertesi gün bir tane kefir ve üçüncü gün büskivi ile açacaksın demişti. Şimdi bir kutu büskivi ile kefir yedim su ana kadar iyi gidiyoruz mukusu kalmadı iki buçuk aylıktan itibaren yapıyorum diyeti . Mukus en son geçiyor

Ben sadece süt ürünleri diyeti yapıyordum ilk diyet açma başarısız oldu iki gün yedim sabaha kadar gazdan kıvrandı çocuğum.
6.5 aylıkken yaklaşık on gündür yeniden açtık bana doktorum ilk gün bir kase muhallebi ertesi gün bir tane kefir ve üçüncü gün büskivi ile açacaksın demişti. Şimdi bir kutu büskivi ile kefir yedim su ana kadar iyi gidiyoruz mukusu kalmadı iki buçuk aylıktan itibaren yapıyorum diyeti . Mukus en son geçiyor
Peki şey soracam bunları yerken normal yemeğinizi yiyorsunuz dimi yanı alerjisi olmayanlara

Süt diyetini kafanıza göre açamazsınız. Uzun süredir kestiğiniz besinlere daha şiddetli alerjik reaksiyon gösterebilir. Hırıltının tek nedeni alerji olmayabilir. Reflü, geniz eti gibi durumlar da hırıltıya neden olur.

Diyetinizi çok sıkı yapıyorsunuz değil mi? Etiket okumadan bir şey sokmayın ağzınıza çünkü süt değilse de peynir altı suyu var bir çok üründe.

Çok geçmiş olsun.

X