Süt birikmesi

derinxby

mis kokulumm...
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2007
6.361
2.133
45
kızlar benim sağ göğsümde süt birikmiş gibi bi ağrı var. Sağdım çıkmadı bişey. Bebişe de emziremiyorum. çok çok gelince emiyo azalınca emmiyo daha. bildiğiniz bişey varmı ne yapsam? süt damarlarımda sanki tıkandı kaldı çıkmıyo. çok ağrı yapıyo .

sıcak bır kompres yada sıcak bır dus ıyı gelır ve ardından masaj gogsune sonrada sagarsın yada emzırırsın mutlaka faydasını gorursun.

anneminde olmuş zamanında. sıcak uygulama yapmayın demiş doktor. süt damarda pişerse bir daha çıkmaz ameliyat olmak zorunda kalırsın demiş. ama internette baktığımda dediğin gibi sıcak duş kompress uygulayın falan deniyo bende şaşırdım.??

canım bende de o sorun var suana goğsum agırıyor ve bende ates halsızlıkte yapıyor emzırmen gerekıyor bebısı bırgunde gecmıyor 2 3 gun suruyor agrı benim 2 çocugum ilk cocugumdada oluyordu çok dr gıttım faydası yok ama emzıreceksın baska çare yok acıyı ceken bılır ben 2gundur mafoldum agrıdan bugunde hafıften agrı var (

sorma ya bende ateş yaptı. hem göğsüm hem ben yanıyorum.ateş olduğu için bütün eklemlerim ağrıyo halsizim emzirmekten başka çare yok diyosun dimi canım. Ya valla benimki süt azalınca emmiyo çok fena .iyice çekmesi lazım. pompa da pek etkili değil. yeni bi bebek bulmam lazım:) o iyice emer. bizimki işin kurdu oldu. azalınca diğerine geç diyo.:)cevaplarınız için teşekkür ederim ayrıca.

benim de dünden beri şağ göğsüm ağrıyo sızlıyor. hafif kızarıklık ve ateş var. süt de azaldı sağıorum ama pek birşey çıkmıyor. napıcam bilmiyorum. emziriyorum ama süt gelmeyince sinirleniyor. uyuyamıyor geçici birşey deniliyor ama benim asıl sorunum süt hiç gelmezse naparım. sol göğsümden de zaten az süt geliyor. napcam bilemiyorum

benimde sol göğsüm şiş pompayla çekiyorum ama 30 cc anca geliyor her iki göğsümden en fazla 60 cc süt çıkıyor. emzirirken göğüslerim çok ağrıyor artık acısına dayanamıyorum. kızım emerken süt gelirse hiç ağrı sızı olmuyor yumuşak bir şekilde emiyor ama eğer süt gelmezse meme ucumu sanki koparacak gibi damağına sıkıştırıyor can halviyle ağlayarak ağzından zor çekiyorum. emzirme zamanı gelince kaçacak delik arıyorum. göğüs uçlarım yara olmak üzere ve çok ağrıyor. kızım emdikten sonra makineyle çekip kalan sütü yine veriyorum. ne yapacağımı bilemiyorum.

vallla eski günler geldi aklıma:)) benimki yara olmuştu ve tam 40 gün sürdü geçmesi.kremlerle duruyordum.ama bi işe de yaramıyodu açıkçası.kendi kendine alıştı da geçti valla.hatta hiç unutmam bigün emziridm emzirdim (benimkinde reflü vardı şükür geçti sonra) bi kustu sonra kıpkırmızı:S ayy şok oldum görünce ödüm patladı ama meğer benim mememin kanıymış oo anlayınca ne kadar rahatlamıştım:))

canim lansinoh adli kremi siddetle tavsiye ederim. belki zaten kullaniyorsundur ama kullanmiyorsan hemen al ve her emzirmeden sonra bolca surup gogus pedi ile kapa. cok iyi geliyor. ben oglumda cok cekmistim, hatta 3 haftalik lohusayken hastanelik olmustum. bu sefer daha hamileyken baslamistim kullanmaya. dogumdan sonrada bol bol kullandim, simdi gerek bile kalmiyor kullanmaya. Insallah gecer.

derincim devam ediyorsa sıkıntım hemen bir hastaneye gidiyorsun mümkünse doğum yaptığın hastaneye , durumunu anlatıp hastanenin pompasıyla sütü çektiriyorsun.. hem ızdırap verici hemde tehlikeli bir durum..

süt eğer orda tıkanır kalırsa ameliyatla damarları açmak zorunda kalıyorlar , hiç bekletme tatlım hemen git hastaneye , sonra da bol bol emzir buğrayı , sütten keserken aynı şeyleri yaşıycam bende sanırım ( off yaaaa

canımcım gecmıs olsun ah ahh bılmesmıyım o agrıyı okadar cok basımdan gectıkı hatta bır keresınde hastanelık oldum malsıt mıdır nedır ondan olmusum ne kotu bısey ınsallah bırdaha olmam canım taze nane cekmıstı ondan oldu sanırım ( halk arasında canın bısey cektıyse ondanda olur dıyorlar)

mecburen ordakı sutunu bosaltıcaksın hafıf ılık su dokup yapcaksın pompayla sağ canım cok kaynar su zaten derını yakar tekrar gecmıs olsun

canim bunun caninin birsey cekmesiyle alakasi yok. sut birikince oluyo. benim gogsumde ceviz buyuklugunde sisme olmustu. acil hastaneye yattim, igneyle cekip aldilar. aylarca gogsumdeki yaranin kapanmasini bekledim. hala izi duruyor. oglumdan hatira diyorum.:))

canım dediğin kremi kullanıyorum ama pek faydasını görmedim emzirdikten sonra çok ağrı çekiyorum iki gğsümden genelde 70 cc falan süt geliyordu ama iki gündür pompayla çekmiycem emzircem diye uğraştım şimdi 40 cc falan geliyor niye sütüm azalıyor anlamadım. ben çoğalacak diye beklerken

Allah Allah, bende cok ise yaradi bu krem. moralini yuksek tut. gittigi yere kadar emzirirsin. olmazsa olmaz, sikma canini.

ben 40 gun emmisim sadece, sonra almamisim. turp gibiyim. oglum sadece 4 ay emdi, oda turp gibi masallah. bakalim kizim ne kadar emecek ama istemezsede zorlayip kendimi yipratamam.

haklısın canım. ama bir sorun var benim bebeğim aslında emmek istiyor ama sütüm az geldiği için memede sinirleniyor meme ucunu damağına falan sıkıştırıor ve canım felaket derecede yanıyor. bende doğal olarak pompayla çekip ne çıkarsa kaşıkla veya biberonla veriyorum. aslında kızım emmeye çok istekli kucağıma aldığımda göğsüme yaklaştığında emcem diye bir heyecanlanışı var görseniz insanın içi gidiyor kendimi kötü anne gibi hissediyorum. sabırla sütümün çoğalmasını bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…