• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

süt arttırmak için sağmak?

y.emine

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2009
171
0
296
Giresun
merhba arkadaslar benim 45 aylık kızım var 1 ay süt emdi sonra dr yetmıyordur dedı mamaya basladık ama her ecen gun daha az emdi suan emmıyor sutum bıtıcek ııce azaldıda sagsam dıye dusudum hem artar dıye duydum makına alayım dıyoum baby plus markalı var kullanan varmı acaba aranızda ıı bı markamıdır yada ıı marka onerısı oln varmı?tesekkurler...

merhba arkadaslar benim 45 aylık kızım var 1 ay süt emdi sonra dr yetmıyordur dedı mamaya basladık ama her ecen gun daha az emdi suan emmıyor sutum bıtıcek ııce azaldıda sagsam dıye dusudum hem artar dıye duydum makına alayım dıyoum baby plus markalı var kullanan varmı acaba aranızda ıı bı markamıdır yada ıı marka onerısı oln varmı?tesekkurler...

45 aylık mı :53::53: 3.5 yaşında desene sen şuna. bebek değil ki bu anne sütüne ihtiyacı yok bi faydası da olmaz artık sen çocuğa normal inek sütü ver bence

Muhtemelen bebeğin 45 günlük demek istedin. Philips Avent elektrikli öneririm. Süt sağarak artar fakat emmesinde lazım.önce mutlaka memeni ver sonra mama ver. Sütünü arttırmak için bol su humana still tea dut kurusu hurma bulgur pilavısoğan bende ise en çok pekmez şerbeti işe yaramıştı.

:))))ay çok güldüm arkadaşlar bebegım uyurken yazdım karanlıktı virgüle basamamısım..bebegım 4,5 aylık...çok seyler yedım ama emmeyınce azaldı gunden gune memeyı tutmuyor reddeıyor artık hep bıberon ıstıyor sagıp vereyım kalaında yarrlansın dedım bende hem belkıde artar dıye dusundum....

:))))ay çok güldüm arkadaşlar bebegım uyurken yazdım karanlıktı virgüle basamamısım..bebegım 4,5 aylık...çok seyler yedım ama emmeyınce azaldı gunden gune memeyı tutmuyor reddeıyor artık hep bıberon ıstıyor sagıp vereyım kalaında yarrlansın dedım bende hem belkıde artar dıye dusundum....

Kesinlikle sagmalisin. Benim de bir donem cok azaldi. Sagmaya basladim, yavas yavas artti. Ama ilk 1 hafta 10 gun cok az sut geliyor, sakin pes etme. Minimum 10-15 dakika gelmese de her birini sag. Ilk basladigimda 10 cc ancak sut geliyordu zaman icinde gunde nerdeyse 1,5 litreye cikti. Ben de avent oneririm.

Kesinlikle sagmalisin. Benim de bir donem cok azaldi. Sagmaya basladim, yavas yavas artti. Ama ilk 1 hafta 10 gun cok az sut geliyor, sakin pes etme. Minimum 10-15 dakika gelmese de her birini sag. Ilk basladigimda 10 cc ancak sut geliyordu zaman icinde gunde nerdeyse 1,5 litreye cikti. Ben de avent oneririm.

1.5 litre öi? Vay arkadaş.. Ne zaman o kadar süt gelmeye başladı? Bebek kaç aylıktı?
Benim bebeğim 1.5 aylık. Sabah bir göğsümden 80cc diğerinden anca 40cc sağıyorum anca.

1.5 litre öi? Vay arkadaş.. Ne zaman o kadar süt gelmeye başladı? Bebek kaç aylıktı?
Benim bebeğim 1.5 aylık. Sabah bir göğsümden 80cc diğerinden anca 40cc sağıyorum anca.

Dedigim gibi zamanla artti. Tabi calisirken emziremiyordum, is yerinde 3 saatte 1 sagiyordum. Bebek 6-7 aylik falandi. Sagdikca artar merak etme. Emzirdikten hemen sonra 10'ar dakika sag mutlaka. Bebek ne kadar emse de bitiremiyor. Kanallarda kalan sutu sagip kanallari acman lazim. Bi de tum sutu sagarsan beyin sutun bebege yetmedigini dusunuyor ve daha cok uretme emri veriyor. Ama sen bosaltamazsan, bu sefer beyian ihtiyactan fazla sut urettigini dusunuyor ve tukettigin kadar uretiyor. Diyorum ya 10 cc idi ilk basta; bebek 3 aylik falandi.

ya çok enteresan kızlar ben 2 gündür karnıbahar yiyorum ve goğüslerim taş gibi oluyor.Sanırım karnıbahar süt artırıyor sizde bi deneyin paylaşalım burda.Ben yumurtada kızartarak yemiştim :))

Back