• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Süt artırmak için ne yapmalıyım🤦‍♀️

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Dersaadet18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2018
535
492
33
Meraba kızlar 20 günlük taze anneyim. Malesef sütüm az sağ gögsümde biraz var ama sol gögsümde yok denilecek kadar az. Hatta doymadıgı için mama takviyesine başladım yinede emziriyorum. Kızım sol gögsümü emdiğinde sinirleniyor sürekli ağlıyor ama ben her sıktıgımda gögsümde süt var sağıyorum 15 cc falan cıkıyor. Süt yapabilecek her şeyi yiyorum bol su içmeye çalışıyorum bugun humana anne cayına başladım. Her gün sıcak duş alıyorum sıcak havlu koyuyorum gögüslerime ama yine de sütüm yeterli gelmiyor sol gögsümde süt hiç artmıyor. Ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim 😞

Meraba kızlar 20 günlük taze anneyim. Malesef sütüm az sağ gögsümde biraz var ama sol gögsümde yok denilecek kadar az. Hatta doymadıgı için mama takviyesine başladım yinede emziriyorum. Kızım sol gögsümü emdiğinde sinirleniyor sürekli ağlıyor ama ben her sıktıgımda gögsümde süt var sağıyorum 15 cc falan cıkıyor. Süt yapabilecek her şeyi yiyorum bol su içmeye çalışıyorum bugun humana anne cayına başladım. Her gün sıcak duş alıyorum sıcak havlu koyuyorum gögüslerime ama yine de sütüm yeterli gelmiyor sol gögsümde süt hiç artmıyor. Ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim 😞
Sağım memedeki süt miktarını göstermez. Bebekler her zaman sağımdan daha fazlasını emip alırlar.
Biberon ya da emzik kullanıyorsanız o yüzden memede sinirleniyor olabilir
Mamayı kendiniz mi başladınız?
Muhtemelen süt yetiyor siz doğru bildiğiniz yanlışlar yüzünden mama başlamış olabilirsiniz

Sütün az olduğunu nasıl anladınız?
Biberon ve emzik kullanıyor musunuz?
Gögsümü bir kaç kez sagdım 15 cc bile süt çıkmadı. Hayır mamayı kaşıkla veriyorum bebeğimin emmesi de de bir sıkıntı yok sağ gögsü emiyor solu emmiyor. Her sıktıgımda sür var ama sol gögsüm aldıgında cıglık cıglıga aglıyor

Sağım memedeki süt miktarını göstermez. Bebekler her zaman sağımdan daha fazlasını emip alırlar.
Biberon ya da emzik kullanıyorsanız o yüzden memede sinirleniyor olabilir
Mamayı kendiniz mi başladınız?
Muhtemelen süt yetiyor siz doğru bildiğiniz yanlışlar yüzünden mama başlamış olabilirsiniz
Hayır mamayı doktorum başlattı. Bebeğim 2 gün boyunca tuvaletini hiç yapmadı o da doymadıgı için yapmadığını söyledi. Mamaya başlayınca düzeldi. Zaten sürekli ağlıyordu uyumuyordu mama yiyince uyumaya da başladı.

Gögsümü bir kaç kez sagdım 15 cc bile süt çıkmadı. Hayır mamayı kaşıkla veriyorum bebeğimin emmesi de de bir sıkıntı yok sağ gögsü emiyor solu emmiyor. Her sıktıgımda sür var ama sol gögsüm aldıgında cıglık cıglıga aglıyor
Farklı pozisyonlar deneyebilirsiniz. Ama zaten ilk başlarda çok fazla süt olmaz ki. Zamanla artıyor. İlk sütler daha besleyici ve az oluyor. Hem sağın hem emzirin devam edin. Stres büyük engel. Bol su, sağlıklı gıda arttırır.

Hayır mamayı doktorum başlattı. Bebeğim 2 gün boyunca tuvaletini hiç yapmadı o da doymadıgı için yapmadığını söyledi. Mamaya başlayınca düzeldi. Zaten sürekli ağlıyordu uyumuyordu mama yiyince uyumaya da başladı.
Uyumaması aç olduğunu göstermez.
Mama ağır geldiği için uyumuştur
Doktorunuz gerekli görmüş başlatmış, duruma göre ileride azaltarak kesersiniz
Biberon emzik kullanmayın, memeden de inmesin
Sağıma alışkın olmayan memelerden hiç süt de çıkmayabilir
Çıkan miktar sütün az olduğunu göstermez

Bazen bebekler bir memeyi reddedebiliyor. Bebeğinizi farkli pozisyonda emzirmeye çalışın aynı memede. Benim de hastanedeyken böyle bir durumum oldu ama ısrarla aynı memeden vere vere almaya başladı.

Sütünüz de stres yapmasanız başta olmak kaydi ile sıvı alımına ve dinlenip bol bol uyuyarak (mümkünse) ve beslenmenize dikkat ederek inşallah artacaktir.
Benim süt icin yaptiklarim kayısıyı şekersiz kaynatıp blender ile çekip posalari ile içmiştim, rezene ve anason çayları ictim, bol bol maydanoz, dere otu ve roka yedim ve helva vs. Vs hem sutum bol olsun hem yağlı olsun diye.
Bebeğim 4 aylık su an hala devam ediyorum çoğuna.

Sağlıkla büyütün inşallah.

Yiyeceklerden de kuru börülce yemeği, pırasa yemeği çok artırıyor sütü. Su çok fazla içmelisiniz. Çok şekerli olmayan sütlaç ve hurma da benim bildiğim doğal yöntemler. Hurma sütün kalitesini de artırır bu arada.

Back