• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süt artırmak için metpamid kullanmak

sangel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2023
4
0
1
34
Herkese merhaba, sütümün gelme için yapmadığım şey kalmadı doktorumuz az gelen sütüm için metpamid denen mide bulantısı ilacını önerdi. Ancak ben ilaç olduğu için tereddüt ettim. Çok kararsız kaldığı için de sizlere danışmak istedim. İçinizde sütünün artması için metpamid kullanan ve fayda gören var mı varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Ben o ilacı yolculuk yaparken araba tutmasın diye alıyorum. Sütte mi yapıyormuş? 😯

Herkese merhaba, sütümün gelme için yapmadığım şey kalmadı doktorumuz az gelen sütüm için metpamid denen mide bulantısı ilacını önerdi. Ancak ben ilaç olduğu için tereddüt ettim. Çok kararsız kaldığı için de sizlere danışmak istedim. İçinizde sütünün artması için metpamid kullanan ve fayda gören var mı varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.
Daha önce hiç duymadım bunu. Dut suyu içtiniz mi çok güzel süt yapıyor. Ben hergün içiyordum gidip gelip bide tahin helvasıda güzel süt yapıyor

Daha önce hiç duymadım bunu. Dut suyu içtiniz mi çok güzel süt yapıyor. Ben hergün içiyordum gidip gelip bide tahin helvasıda güzel süt yapıyor
Onu denememiştim deneyeyim bir ama her şeyi denedim neredeyse, malt içecekler, tahim pekmez, humana çaylar, rezene, bulgur , taze soğan, bira mayası vesaire son çare bu ilaç kaldı gibi geliyor. Dedim belki kullanan birileri vardır fikir verir.

Onu denememiştim deneyeyim bir ama her şeyi denedim neredeyse, malt içecekler, tahim pekmez, humana çaylar, rezene, bulgur , taze soğan, bira mayası vesaire son çare bu ilaç kaldı gibi geliyor. Dedim belki kullanan birileri vardır fikir verir.
Anladım. Dut deneyin inşallah faydasını görürsünüz hemde bebekteki gazı falan da alıyo ben baya bi içtim. İlaç bana da pek sıcak gelmedi açıkçası. Bide süt için bence en önemlisi bebeğinizin gözüne bakarak ve severek emzirmek süt hormonları daha aktif oluyo o zaman 🤗

Bol bol sıvı tüketip sık emzir rezene çayı iç artar

alerji falan yoksa ceviz ye rezene cayi ic cok guzel sut yapiyo. sutde cok acil sut getiriyor. ben simdi ceviz falan yemiyorum bebegime alerji yapiyo diye kestim her seyi sadece olarak balla cay iciyorum.oda tek basina cok guzel.sut getiriyo.

Bebeğimin alerjisi vardı. Kullandığımız alerji maması toplatıldı. Anne sütüne abanmak zorunda kaldım çünkü zaten hiçbir şey yiyemiyordu alerjiden. Başka mama da kabul etmedi.
8 aylıkken motilliuma başladım. Metpamidle benzer. 16. Aya kadar bununla emzirdim. İlacı bıraktım sütüm gitti.
Gerçekten çok artırıyor. Prolaktin hormonunu yükseltiyor. Süte geçişinin çok az olduğunu söylemişti doktorumuz ki biz reflüden dolayı motillium un pediatrik boyunu kullanıyorduk hali hazırda bu yüzden endişe duymadım hiç.

Ya rahatsızlığım döneminde kullandığım bir ilaçtı o benim ama uzun kullanımı da iyi değil. Mideni de mahvedersin zaten.

Motilium vermisti bana doktor valla 2 kullanmamda salak gibi olup uyuyordum biraktim . Bence dogala yönel

Neticede ilaç kullanmış olacaksınız. Sütünüze geçecek, sütten de bebeğinize. Tercih etmezdim.

Yeni doğum yaptığım da yanlış hatırlamıyorsam 1 hafta boyunca günde 3 defa kullandırmıştı doktorum. Normal de günde bir kullanılır ama biz fazla kullanıp yan etki yaptırıcaz süt hormonun artıcak demişti dediği gibide oldu sütümü artırdı. Bir hafta sonra kesip bu süt artırıcı damlalardan devam etmiştim.

Ben bebeğim 2 aylıkken motiliuma başladım şuan 6 aylık evet sütümü artırdı baya ama kalbimde sıkışma, rahatsızlık hissetmeye başladım ara ara. Bu ilacın yan etkilerinden biri de kalp ritmini bozması.
1 haftadır kullanmıyorum evdeki tüm ilaçları attım ek gıdaya başladım mama artı ek gıda şeklinde gideceğim.

İnanın Süt artırmak için benim de denemediğim yöntem kalmadı. Damlalar, çaylar, bira mayası, tahin vs vs.
Bu ilaç işe yaradı ama onu da yukarıda yazan sebepten ötürü bıraktım.

İlacı bırakır bırakmaz söndü memeler

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Ben de her şeyi denememe rağmen bir türlü sütümü artıramadığım için istesemde metpamid kullanma seçeneğini de düşünmeye başlamıştım. Yani düşününce ilaç kullanmış olacağım ve sütüme geçecek ama çocuğum böyle de hiç süt alamamış oluyor. Yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal. Bu süt olayı olmayınca da olmuyor işte. Tekrardan herkese teşekkür ederim biraz daha mama ile devam edeceğim şimdilik kullanmaktan çekiniyorum. Herkese sevgiler.

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Ben de her şeyi denememe rağmen bir türlü sütümü artıramadığım için istesemde metpamid kullanma seçeneğini de düşünmeye başlamıştım. Yani düşününce ilaç kullanmış olacağım ve sütüme geçecek ama çocuğum böyle de hiç süt alamamış oluyor. Yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal. Bu süt olayı olmayınca da olmuyor işte. Tekrardan herkese teşekkür ederim biraz daha mama ile devam edeceğim şimdilik kullanmaktan çekiniyorum. Herkese sevgiler.

Benim durumum yukarıda da anlattığım gibi çok özel olduğu için ben bu ilaçlara abanmak zorunda kalmıştım. Düzenli ilaç kullanıp süt arttırmaya çalışma psikolojisi anne için çok zor. Mama seçeneği varsa daha mutlu bir anne olursun. Bebeğinle daha güzel ilgilenirsin. Boşver mamalar da gayet faydalı içerikte. Süt yoksa yok. ☺️

Benim şahsi fikrim de kullanmaman yönünde canım çünkü bunlar ilaç ve etkiden çok yan etkisi var. Hormon artırımını uyaran Milkin kapsül kullandım ben içinde faydalı otlar çemen otu vs var ve çok memnun kaldım sütüm hemen arttı 2 gün içinde. Rezene için de kanserojen deniyor onu da kullanmanı önermem açıkçası

Benim şahsi fikrim de kullanmaman yönünde canım çünkü bunlar ilaç ve etkiden çok yan etkisi var. Hormon artırımını uyaran Milkin kapsül kullandım ben içinde faydalı otlar çemen otu vs var ve çok memnun kaldım sütüm hemen arttı 2 gün içinde. Rezene için de kanserojen deniyor onu da kullanmanı önermem açıkçası

Milkinle ne kadarlik bir artis gordunuz?
Bende onu denemek istiyorum

Merhaba Milkin kullandıktan sonra ne kadar süre fayda gördünüz ? Sizce sütün kalitesini ve miktarını artırdı mı ? Süt artırmak için takviye arayışındayım 🙏🏻

Back