• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Şurup

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Karpuzlu araba

Nirvana
Pro Üye
7 Ağustos 2017
9.948
36.886
548
29
Kizlar benim oğlum (2) hastaydi 1 hafta once saglik ocagina goturmustum. Antibiyotik surup ve ağrı kesici yazmisti dr. Sonra gece hiriltili nefes alinca cocuk doktoruna goturdum cok şükür onemli bisiyi yok ama. O doktorda antibiyotik surup yazmış. Ben simdi cocuk doktorunun yazdigi şurubu kullansam bi sıkinti olurmu 1 haftadir zaten aile hekiminin yazdığıni kullanıyordum. Cocuk doktoruna sormayida unuttum ben simdi napiyim ya. Aile hekiminin nosuda yok arayim.

Doktora söylemediniz mi bu ilacı kullandım işe yaramadı diye?
Bilemedim üst üste bu kadar antibiyotik kullanmak iyi olmaz bence.
Birde muhakkak probiyotik takviye de kullanın antibiyotikle beraber (antibiyotikten sonra verebilirsiniz)ki bağırsak florası bozulmasın. Doktorunuz reçete etmediyse isteyin bence.
Geçmiş olsun.

Aile hekiminin verdiği ilaçlar bir haftada toparlamadıysa (ki çocukta bir düzelme olsaydı yeniden doktora götürmezdin herhalde) onları bırak yenilere başla bence

Hic bisey kullanma benim oglumada (2yaş) verdi cocukda daha cok geniz akıntısı yapti hiril hirill uyuyamiyodu yiyemiyordu..goturuyorum cigerlerinde göğsünde bisey yok diyorlar..ilacı kestim ılık ballı ıhlamur yada balĺi limonlu ccook açık çay icirdim geçti

Kizlar benim oğlum (2) hastaydi 1 hafta once saglik ocagina goturmustum. Antibiyotik surup ve ağrı kesici yazmisti dr. Sonra gece hiriltili nefes alinca cocuk doktoruna goturdum cok şükür onemli bisiyi yok ama. O doktorda antibiyotik surup yazmış. Ben simdi cocuk doktorunun yazdigi şurubu kullansam bi sıkinti olurmu 1 haftadir zaten aile hekiminin yazdığıni kullanıyordum. Cocuk doktoruna sormayida unuttum ben simdi napiyim ya. Aile hekiminin nosuda yok arayim.
Götürdüğünüz son hekim size açıkladı mı rahatsızlığını vs yada güvendiğiniz bir hekimse onun verdiğini kullanın .benzer şikayetler bizde de vardı kullandık ve geçti .

Hic bisey kullanma benim oglumada (2yaş) verdi cocukda daha cok geniz akıntısı yapti hiril hirill uyuyamiyodu yiyemiyordu..goturuyorum cigerlerinde göğsünde bisey yok diyorlar..ilacı kestim ılık ballı ıhlamur yada balĺi limonlu ccook açık çay icirdim geçti
Bnde aile hekiminin suruplari kullandim hicbisiye yaramadi. Cocuk dr yazdığını kullandim ama antibiyotik vermedim.

Ülkemiz de ekmek su gibi antibiyotik veriyor doktorlar, tabi insanımızda da "doktora gittim ilaç vermeden gönderdi olayı var. Oğlumda 1,5 ayda iki kez hastalandı. İlkinde doktoru ile mesajlastik sadece. İkincide de rutin kontrolu yaklaşmısti ben götürdum. İlaç falan kullanmadik.
Sizinki aynı değildir muhakkak ama neye dayanarak antibiyotik verdi. Bence doktounuzu gözden geçirin

kizim 4 yasina girecek yakinda simdiye kadar toplasan 2 defa falan antibiyotik icmistir.ilaca genel olarak karsiyim heleki bu antibiyotikse.eger cok ilerlemediyse dogal seyler kullanin ama ilerlediyse aile hekiminin verdiginden devam edin

1. Anne olarak neden çocuğun kullandığı ilaçları söylemediniz ?
2. Önemli bir şeyi yoksa neden antibiyotik diye sormadınız ?
3. Hırıltılı öksürük için göğsünü sıcak tutun. Öksürerek atıp rahatlayacaktır çocuk

1. Anne olarak neden çocuğun kullandığı ilaçları söylemediniz ?
2. Önemli bir şeyi yoksa neden antibiyotik diye sormadınız ?
3. Hırıltılı öksürük için göğsünü sıcak tutun. Öksürerek atıp rahatlayacaktır çocuk
Yahu bn ne bilim receteki kodlarin antibiyotik mi baska bisi mi oldugunu eczaneye gidince gördüm bnde.. Cocuk dr verdugi antibiyotik gi kullanmadim. Aile hekiminin yazdigindan devam edicm bi iki gun daha. Gogsunude sicak tutuyorum. Bide burub spreyi ve agri kesici yazmis

ben oğlumda (15 aylık) hırıltı/öksürük fark ettiğimde sırtına bal sürüp kuru nane döküp üzerine de kağıt havlu serip yatırıyorum gece, faydasını görüyorum tavsiye ederim.

Yahu bn ne bilim receteki kodlarin antibiyotik mi baska bisi mi oldugunu eczaneye gidince gördüm bnde.. Cocuk dr verdugi antibiyotik gi kullanmadim. Aile hekiminin yazdigindan devam edicm bi iki gun daha. Gogsunude sicak tutuyorum. Bide burub spreyi ve agri kesici yazmis
Şimdiye kadar hangi doktora gitsem söyledi ne yazdığını neyse siz doğru olanı yapmışsınız

Doktora söylemediniz mi bu ilacı kullandım işe yaramadı diye?
Bilemedim üst üste bu kadar antibiyotik kullanmak iyi olmaz bence.
Birde muhakkak probiyotik takviye de kullanın antibiyotikle beraber (antibiyotikten sonra verebilirsiniz)ki bağırsak florası bozulmasın. Doktorunuz reçete etmediyse isteyin bence.
Geçmiş olsun.
Yaaa bunu bilmiyordum ben kefir probiyotik oluyir degil mi

Kefir,yoğurt hatta turşu da iyi probiyotik kaynakları evet.
Ama ben, hastayken çocuklar iştahsız oldukları için damla şeklinde olanlardan veriyorum antibiyotik kullanıyorlarsa,yiyemedikleri için.
Tamam çok teşekkürler bendw artik bu sekilde yapayim zaten sürekli tüketiyorlar ama daha dikkatli olacam cok tesekkur ederim ❤️

Back