Suriyelilere üniversiteye sınavsız girme hakkı

Haberde henüz başvuruların değerlendirildiği yazıyor.

Haberlerin çoğu yalan ya da yanlış artık biliyorsunuz. Arkadaşımın Suriyeli komşusu sınavsız mınavsız Ankara üniversitesi'ne girdi. Onlara özel kontenjan varmış. Daha başka bir sürü üniversitede de Suriyeli kaynıyor aynı şekilde...

Mülteci kamplarında tutamıyolar canları isteyince sınırdan öteye geçiyolar sonra tekrar Türkiyeye geliyolar yetmiyo büyük şehirlere yerleşiyolar.
İstanbulda her köşe başındalar. Geçen gün atmden para çekerken başıma bi doluştular 5-6 tane küçük suriyeli çocuk türkçede bilmiyolar ellerine yazı almışlar suriyeliyim açım falan bişeyler. O kadar tedirgin oldum ki.
Hadi bunlar çocuk belkide gerçekten açtılar bende öğrenciyim yardım etme gücüm olsa ederdim.
Mülteci kamplarında temel ilkokul eğitimi verilebilir en azından türkçe öğretilebilir. Sınavsız üniversiteye almak ne ya!

Çıldırtıcaklar insanı. Gasp ettikleri özgürlüklerimiz yetmedi vatandaşlık haklarımızı elimizden almaya başladılar artık.
Ben de acıyamıyorum artık.Çünkü o kadar rahatlar,o kadar hak görüyorlar ki herşeyi kendilerine.İnsan ister istemez sinir oluyor.Ben de bundan iki ay önce,sevgililer gününde metro durağında şöyle bir olaya şahit olmuştum:Genç bir çift durağın girişinde ilerliyordu,kızın elinde kalpli balonlardan vardı,küçük bir suriyeli çocuk kızın elindeki balonu almaya çalışıyordu.Ama kızın paçasına yapıştı resmen baya cebelleşti kız.En son sevgilisi müdahale etti de kızın paçasından zor söktü çocuğu valla.
Ha ben olsam dandik bi balon için çocuğun gönlünü kırmaz verirdim,ama çocuğun rahatlığı şok geçirmeme sebep oldu,kızın elindeki şeyi almayı kendine hak görüyor yani,etrafında bir büyüğü filan da yoktu,öyle saldım çayıra mevlam kayıra başına ne gelirse artık...Hem üzüldüm hem sinirlendim.Bu şekilde onlar da sefil oluyor,bizim zaten olmayan can güvenliğimiz için de tehdit oluşturuyorlar.

Her yerdeler su anda. Ben karadenizde bir universitede okuyorum. burada da dolular. Alt katimda ev sahibim oturuyordu. Evi bosaltti. Asagidaki ev daha temiz oldugu icin oraya gecme sansim olup olmadigini sordum. Kiraya zam yaparak gecebilecegimi soyledi. Neyse kalsin dedim. Evi suriyeli bir aileye kiraya vermis. Benden daha ucuz bir kirayla ustelik... Hadi hayrina yapti diyelim. Esya yardimi yagdi, tertemiz esyalari. benden daha guzel bir evde oturuyorlar su anda. Ben esyami kendim dizdim. Bunu da gectim. Burasi kucuk bir sahil ilcesi. Butun restoranlari, kafeleri, otelleri, pansiyonlari doldurdular personel olarak. Ogrencilerin part time tum is imkanlarini da yediler bi guzel. Su anda ogrenciler issiz burada resmen :) bakiyorum eve girip cikan bi ton arkadaslari var. Pofur pofur sigara iciyolar. Marketten dolu dolu alisveris yapip geliyorlar. Giyimleri benden guzel. Evin kucuk oglu gecen kapima gelmis. Suriyeliyim liseliyim para yardimi istiyorum diyor. Ay ben neciyim ya? Yazin bi guzel tatillerini yaptilar burada oh valla. Bi de universitelerimize dolussunlar. Biz de derdimize yanalim. Pesss.

bu neyin yalakalılığı, ne tür bir çıkar ilişkisi. biz göndermeye çalıştıkça onlar almaya çalışıyorlar. senin ülkende üniversite okumak kolay cmhrbsknm zor olan güzel bir işe girebilmek. dünya standartlarında yaşamak, dönyonon bolmem koçonco ekonomosoyoooooozzzzzzz. skm bly işi :mad:

Fransa da ,Almanya da vs yaşayanlar Türkiye ye gelince istediği üniversitenin istediği bölümüne sınavsız girebilme imkanları var yıllardır..
Ah pardon! Onlar Suriyeli yada Arap değil değil Avroupalı..

Biz bi tarafımızı yırtalım kazanıcaz diye adamlar direk geçsin ohh ne ala..

:KK61::KK61:Bu nedir ya nedir? Biz senelerce yırtınalım didinelim gecemiz gündüzümüz olmasın ünv. ye gidebilmek için adamlar gelsin pat diye girsin. Girdiği ortama da ayak uyduramasın insanların huzurunu kaçırsın. Yazıklar olsun siz bu ülkenin düşmanı mısınız? Nedir yapmaya çalıştığınız? Yetmedi mi daha? Ne istiyorsunuz bu ülkeden bu ülkenin insanlarından???

Kendi ülkemizde göçmen hayatı yaşıyoruz. Biz gidelim de onlar kalsın o zaman?!

ha bu arada ufak bi araştırmayla şunu gördüm, zaten tüm yabancı öğrenciler türkiyede sınavsız girebiliyormuş üniversitelere. sadece suriyeliler diye yazılması hoş değil, bende sazanladım hemen.

Ya ben hep fakirini gordum.Her butceden insani var ama hic kendinizi onlarin yerine koydunuz mu.?
Kendi ulkende savas cikmis baska ulkeye siginmissin.Mali destegin var sa iyisin yine paranla biyere kadar kalkinirsin.Ama yoksan sefalet.Benim bulundugim yerde kar varken terlikle geziyorlar.SEFALET DIZ BOYUU TURK SURIYELI VEYA BASKA MILLET ALLAH KIMSEYE MUHTAC ETMESIN

ha bu arada ufak bi araştırmayla şunu gördüm, zaten tüm yabancı öğrenciler türkiyede sınavsız girebiliyormuş üniversitelere. sadece suriyeliler diye yazılması hoş değil, bende sazanladım hemen.

Bende ekleme yapayım..Bu avantaja 5-6 sene gibi bir zamanda sahip olmadılar..En azından Avrupa da yaşayanlar...Kuzenim bundan yıllar önce Ankara da hukuk okumak isteğini ailesine söylediğinde, ailesi Ankara da tanıdık olmadığı için İstanbul da okumasını söyleyince inat edip vazgeçmişti kendisi..Şimdi otuzbeş yaşlarında..Varın siz hesap edin ne zamandan beri bu avantaja sahipler...

hepsine yapılan haksızlık bence tüm yabancılara suriye ile alakası yok
çünkü gerçekten bu ülkede ünv kazancam diye insanlar ne hallere geliyor gençler perişan oluyor gerçekten..haksızlık o yüzden ..

hepsine yapılan haksızlık bence tüm yabancılara suriye ile alakası yok
çünkü gerçekten bu ülkede ünv kazancam diye insanlar ne hallere geliyor gençler perişan oluyor gerçekten..haksızlık o yüzden ..
Haksızlık tabiki, bana ne başka memleketin öğrencisinden, ben burda kendimi yırtarken? ama suriyelilere has bi durum değilmiş. onu belirtmek istedim.

X