• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suriyeli göçmenlerin illere göre dağılımı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Suriyeli göçmenlerin illere göre dağılımı

_95451416_gettyimages-464338101.jpg
Telif hakkıAFP
Image captionSuriyeli bir aile Hatay'da kaldıkları evlerinde
İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Türkiye'de bulunan Suriyeli göçmenlerin illere göre dağılımını ve il nüfuslarına göre oranını açıkladı.

Açıklamaya göre Türkiye genelinde toplan 2 milyon 969 bin Suriyeli göçmen barınıyor. Verilere göre Suriyeli göçmenler toplam nüfusun yüzde 3,72'sine denk geliyor.

Suriyeli göçmenlerin nüfusa nazaran en yoğun olduğu il Kilis. Kilis'te yaşayan 124 bin 481 Suriyeli göçmen, nüfusun yüzde 95,15'ini oluşturuyor.

Kilis'i yüzde 24 ile Hatay, yüzde 21 ile Şanlıurfa, yüzde 16 ile Gaziantep izliyor.

İstanbul sayı olarak en fazla Suriyeli göçmenin yaşadığı il. Kentte yaklaşık yarım milyon Suriyeli göçmen yaşıyor.

İstanbul'u sırasıyla 420 bin Suriyeli göçmen ile Şanlıurfa, 384 bin göçmen ile Hatay, 329 bin göçmen ile Gaziantep izliyor.

http://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-39487257

bana 2. izmir gibi geliyo, şöyle bi bakınca:KK53::KK53:

ya ben Kocaelideyken, çocuğumla şehir merkezindeki sosyal alanlara gidemez hale gelmiştim artık, 5 dakikada bir birileri gelip dilencilik yapıyordu, eve hüngür hüngür dönüyordum her seferinde, kucaklarında küçücük çocuklar, insan kıyamıyor da ama hangi birine para vereceksin, veya vermeli misin?
şu mülteciler konusunda kalbim paramparça, bu işin doğrusu bu değil, yirmibirinci yüzyılda insanlık bu halde olmamalıydı...

3 milyon multeci az mı yahu dun haberlerde kendi aralarında kavga etmisler ee bunlar gidip kendi ulkelerinde gosterselermis erkekliklerini dogru duzgun yasayıp huzursuzluk cıkarmayanlara tamam da cogunluguda hep ortalıkta ya dileniyor ya millete rahatsızlık veriyor istenmiyorlar buyuzden de

Ülke haritasını ele alıp, seçimlerde sarıya boyanan illere yerleştirmek lazım sığınmacıları. Sonuçta dış polıtıkadan memnun olmalılar ki oy verdiler,sonucuna da katlansınlar. Mesela Rize de doğru düzgün sığınmacı yok, olmaz:) hem Karadeniz güzeldir, eminim bölge halkı da gelişlerini mutlulukla karşılar, iş verirler, sıcacık bir yuva verirler.

Yalnız bu rakamlar bence az, işin kötü kısmı çocukların çoğu okula gitmiyor. Türkiye de kayıp bir surıyelı nesil var, ileride ciddi bir güvenlik sorunu oluşturacak bu insanlar. Öte yandan ben Suriyelilere bu kadar yüklenilmemesi gerektiğini düşünüyorum , ülkelerinin bu durumda olmasının bir sebebi de kendi ülkemiz, ve uyguladıkları dış politika.Suçlanacak birileri varsa, o da bizimkiler.

Back