• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suriyeli çocuklarımıza yardım eli..

Junoo

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2014
58
3
6
34
Ankara
SURİYE’DE “savaş mağduru çocuklar” için yürütülen “Sana İhtiyacım Var” yardım kampanyasında Türk Kızılay’ı aktif rol üstlendi. Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, “Bazı siyasi çekişmeler karşısında tarafsızlığınızı muhafaza etmek isteyebilirsiniz ama bugün binlerce mağdur çocuk için birleşme zamanı” çağrısında bulundu.

1 MİLYON ÇOCUK MAĞDUR
Suriye’de Mart 2011’de başlayan ve yaklaşık 3 yıldır devam eden iç çatışmalarda 1 milyondan fazla çocuk mağdur oldu. Birleşmiş Milletler (BM) rakamlarına göre bugüne kadar 150 bin kişi hayatını kaybederken, 6,5 milyon kişi de mülteci durumuna düştü, 3 milyon kişi ülkesini terk etti. Türk Kızılayı, Suriye’deki iç çatışmaların başladığı ilk günden beri hem Türkiye’ye sığınan hem de Suriye içerisinde kalan Suriyeli ihtiyaç sahiplerine insani yardım sağlamak için kapsamlı bir insani yardım çalışması yürütüğünü belirten Akar, Türk Kızılayı’nın sadece Türkiye içerisinde Suriyelilere değil, sınır üzeri yardım teslimatları ile Suriye içerisindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştığını belirtti.

KAMPANYAYA HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ
Akar, yardımseverleri “Sana İhtiyacım Var” kampanyasına destek olmaya çağırarak, “Şimdiye kadar bazı tereddütleriniz olabilir, bazı siyasi çekişmeler karşısında tarafsızlığınızı muhafaza etmek isteyebilirsiniz ama son basında gösterilen katliam görüntülerine karşı artık lütfen sessizliğinizi bozun, insanlık, adalet yanında yerinizi alın. Çağrımızı 3 yıldır sürdürüyoruz. Tüm halkımızı şimdiye kadar gösterdiğinden daha fazla yardıma çağırıyorum. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Bizim inancımız, medeniyetimiz, dinimiz gereği bu konuyla ilgili ürpermeliyiz. Herkes ekmeğinin yarısını Suriye’de aç kalan, susuz kalan, her türlü insani yardıma ihtiyacı olan insanlara ulaştırmalıdır” dedi.

SMS BAĞIŞ HATTI
Türk Kızılayı aracılığı ile bölgeye yardım etmek isteyenler, 2868 SMS bağış hattına mesaj atarak 5 lira yardımda bulunabilecek. Ayrıca Türk Kızılayı şubeleri, nakdi bağışın yanı sıra kullanılmayan giysi ve gıda yardımı da kabul ediyor. Yardımda bulunmak ve kampanya ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler Türk Kızılayı’nın 168 ücretsiz çağrı ve bağış hattını arayarak veya www.kizilay.org.tr internet adresinde girerek bilgi sahibi olabilecek.

Back