• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suriyeli Çocuk Liderlere Seslendi: Savaşı Durdurun, Biz Zaten Gelmeyiz

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.054
30.502
1.123
61
Konya
Macaristan'da polisin seyahatlerine izin vermesini bekleyen Suriyeli çocuk, kendisine uzatılan mikrofona verdiği mesajla olup biteni özetledi.

suriyeli-cocuk-liderlere-seslendi-savasi-7655258_x_8760_300.jpg

Avrupa savaştan kaçıp ülkelerine akın eden yüzbinlerce mülteciyi tartışıyor. Almanya gibi birçok ülkede yabancı düşmanlığı zirve yapmış durumda. Mülteci kampları saldırıya uğruyor.

"SİZ SAVAŞI DURDURUN, BİZ GELMEYİZ"

Ailesiyle Suriye'den kaçan 13 yaşındaki Kenan ise şu an Macaristan'da polisin seyahatlerine izin vermesini bekliyor. Geçtikleri ülkelerde hoş karşılanmadıklarını söyleyen Kenan, liderlere şu mesajı verdi: "Siz savaşı durdurun, biz zaten gelmeyiz

http://www.haberler.com/suriyeli-cocuk-liderlere-seslendi-savasi-7655258-haberi/

Ona uygulanan avrupa ülkelerinde ırkçılığa razı , yeter ki savaş bölgesine geri dönmesin

Gerçekten üzülüyorum. Şu düştüğümüz Ortadoğu bataklığından çıkamadık. Bizi bile dışlıyorlar bizi bile dedim sebepleri açık merak edene yazarım.

Zengin değilsen her yerde dışanıyorsun 3. dünya ülkesi olduğun için. biz de sevmiyoruz suriyelileri. niye sevelim? Ülkenin ekonomisi bu haldeyken onlara destek olamıyoruz. mahvoluyor hepimizin hayatları. Buna sebep halklar değil. liderler...

Night owl Night owl "zengin değilsen her yerde dışlanıyorsun" sözünüze katılıyorum, kendi Ülkeniz dahil paranız varsa itibarınız var, bugün herhangi bir Avrupa ülkesine en az 600-700bin $ param var, ülkenizin bankasına yatırıp bilmem kaç yıl o paranın Peşine düşmeyeceğim ya da ben Girişimciyim ülkenizde yatırım yapıp istihdam sağlayacağım deyin kapılar ardına kadar Açılıyor.

Garibansan kendi ülkende bile barınman zor, Dünya uzun zaman önce kapitalist düzene geçti, bugün var olan savaşlar, iç ayaklanmalar, güç gösterileri hatta siyaset dahi kapitalizmin bir parçası, belli bir seviyenin altındaysa maddi imkanlarınız, sistemin çarkları arasında yok olursunuz, sistemin parçası olanlarda dönüp bakmaz.
Bugün olanlar budur, o yüzden hiçbiri iç savaşlar, ülkelerin birbiriyle olan savaşları bitsin istemez.

Halklar duruma biraz hakim olsa kışkırtmalara gelmezlerdi ama işte maalesef Orta Doğu'da hassasiyetler fazla ve bilinçli olarak o hassasiyetleri körükleyip yay gibi gerdiler yıllarca, şimdi de oku takıp yayı bıraktılar, ne kadar tanıdık geliyor değil mi?

Back