süresiz oturum icin yardim lütfen

cok yanlizim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2008
464
2
merhaba arkadaslar 2 hafta sonra yabanci poliste randevum var süresiz oturum icin.bazi evraklar istemisler ve esime benim almancami ölcüceklerini söylemisler.ben su an kursa gidiyorum ama almancam cok cok iyi degil orta derecede.gerci kurstakilerden baya iyiyim ama yinede cok cok iyi degil almancam.a1 ve a2 i rahatlikla verebildim.yabanci polise gitmekten orda konusmaktan cok korkuyorum.süresiz oturum alan arkadaslar bana yardimci olursaniz cok sevinirim size hangi sorulari sordular nasil olyo cok merak ediyorum.bana yardimci olursaniz cok sevinirim.simdiden tesekkürler.a.s.

yabancilar subede heyecanlanmaniza hic gerek yok... genelde sakin ve anlayisli oluyorlar. karsisindakiler yabanci oldugundan zaten gayet düzgün ve yavas konusuyorlar. almancanizi test ettiklerini anlamazsiniz bile. islemler ile ilgili konusurken ve bilgisayara bilgilerinizi girerken caktirmadan yapiyorlar zaten. geldigimde ilk oturma iznim icin gittigimde ben farketmedim ama o arada cakirmadan incelemislerdi. anlamadim bile. islemlerim bittiginde almancaniz yeterli bu yüzden direk B1 sinavina girip 3 yil icinde vatandasliga gecebilirsiniz dediler.

endiselenmeyin sakin olun. derdinizi anlatiyorsaniz zaten mecbur verirler... amac zaten insanlar derdini anlaticak, alisverise gidecek, devlet dairesine isi düstügünde cat pat da olsa isini görebilsin... dogrusu da bu zaten...

Ben Almanca konusundan degilde baska sebeplerden sadece 3 yillik alabiliyorum ama alan arkadaslardan ögrendigim kadariyla senin kursta ilk zamanlar ögrendigin basit seyleri soruyorlarmis..yani <<<<<adin ne? nerden geldin?kac yasindasin ?>>>> gibi seylermis..bende onlarin yalancisiyim ama kendini simdiden strese sokupta orda rahatca anlayabilecegin seyleri bile birbirine karistirma..Hic bir yerden yardim almamak oturum icin en önemli faktör.Umarim biliyorsundur..

benim bildigim kadariyla da kolay soru soruyorlar. saat kac, sag elin hangisi, ne is yapiyorsun, cocuk var mi vs. yavas da konusuyorlar, bence korkmayin.

merhaba canim kolay soru soruyorlar
genelde evlimisin cocugun var kac yasinda kizmi erkekmi esin nerde calisiyor hangi firmada gibi ne zamandir burdasin gibi sorular soruyor bunlara iyi calis..

Evet sorulari her seferinde ayni oluyor. Kac cocugunuz var, kac senedir evlisiniz, almanyadasiniz, nerede oturuyorsunuz, hangi yil evlendiniz vs.

bende senin gibi panik yapmistim kac gün öncesinden..gittik esimle,cok seker bi bayandi,esimle sohbete basladilar arada banada cevap vererek sohbete katilmami sagladi,sonra laf lafi acti konu egitime,almanyanin egitim seviyesine falan geldi,gayet rahat normal siradan sohbet ettik..bi damga vurdu biseyler yapti bitti dedi,ben sok oldum esimde!biz daha sinav bekliyoruz hani ne is yaparsin,cocugun varmi vs.
anliyorlar zaten canim,farkinda olmadan sinav yapmis bile:)
hic kasma kendini cok rahat ol:KK66:

sevgili arkadaşlar bayağı bilgilendim saygı ve sevgilerimle..

Son düzenleyen: Moderatör:
X