Sürekli Süt sağmak ve ağrı :(

dmlatc

Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2024
205
89
13
26
Herkese merhaba erken doğum yaptığım için bebeğim yoğun bakımdayken makine ile sağım yapmaya başladım başta sütüm normaldi ama son 1 haftadır göğüslerim aşırı ağırlaşmaya ve sağ göğsüm süt dolduğunda içinde taş varmış gibi hissettirmeye başladı. 3 saatte bir nerdeyse 25 dk sağıyorum. Bebeği 3 saatte bir doyuruyorum onu doyurmadan öncede sağım yapıyorum. 2 saatte bir sağmaya kalktığımda bu sefer dinlenmeye zamanım olmuyo. Sol göğsüm yine boşalıyo gibi ama sağ göğsüm tamamen bitmiyo gibi önerebileceğiniz göğsümü rahatlatacak bişeyler var mı acaba:)

Sıcak duş falan iyi gelebilir ama en çok sağınca rahatlıyor ben de bebeğim emmeden önce çok doluysa sağıyodum

Sıcak duş falan iyi gelebilir ama en çok sağınca rahatlıyor ben de bebeğim emmeden önce çok doluysa sağıyodum
İnek gibiyim 2 saatte 1 sağdığımda hiç dinlenemiyorum bebekte beni emmediği için hem onu besle hem ayrıca süt sağ ekstra ekstra iş oluyo 🥲

Bebiş biberona alıştığı için mi emmiyor çenesi mi kuvvetli değil henüz

Bebiş biberona alıştığı için mi emmiyor çenesi mi kuvvetli değil henüz
30+5de doğdu şu an 34+4 düzeltilmiş hali ile. Orda biberona alıştı yeni yeni çenesi geliştiği için çok az emebiliyo beni. Hızlı yorulduğu içinde memede tutamıyorum bu seferde kilo alamaz diye 🥲 sütüm kesilse diye düşünüyorum bazen bu seferde çocuğumun rızkı diye pişman oluyorum 🙃

30+5de doğdu şu an 34+4 düzeltilmiş hali ile. Orda biberona alıştı yeni yeni çenesi geliştiği için çok az emebiliyo beni. Hızlı yorulduğu içinde memede tutamıyorum bu seferde kilo alamaz diye 🥲 sütüm kesilse diye düşünüyorum bazen bu seferde çocuğumun rızkı diye pişman oluyorum 🙃
Oy kuzum benim evet kucucukmus daha rabbim sağlık şifa versin 🩷 emzik denediniz mi veriyor musunuz? Meme reddine sebep olduğunu söylüyorlar ama zaten sizinki şuan emmiyormus. Benim kızım doğar doğmaz verdim 1-2 gün içinde çenesi kuvvetlendi daha güzel emmeye başladı ben faydasını gördüm. Siz de emzik deneseniz çenesi kuvvetlendikçe de eğer emiyosa direkt memeye alsanız, emmiyorsa silikon uçla deneseniz belki işe yarar? Sağmak emzirmekten daha zor gerçekten ben de 4-5 ay sagarak besledim ameliyat olduğum için emzirmeye döndürmek için ugrasamamistim maalesef 🥲

Süt kanalları tıkalı olabilir, sağım yaparken masaj yaparak açabilirsiniz. Sıcak yada soğuk kompres iyi gelebilir size. Sağım yapmadan 5-10 dk önce ılık duş veya ılık kompres yaparak süt kanallarını açabilirsin süt akışı hızlanır. Taş gibi olan bölgeye elinle masaj yapabilirsin düğümü çözmen gerekiyor. Sağım yaparken arada durup yapabilirsin bu masajı. Eğer pompayla çözülmüyorsa elle sağımıda deneyebilirsin. Sağımdan sonra doluluk hissi devam ediyorsa soğuk jel uygulayabilirsin o bölgeye ağrıyı alır. Birde sağ göğsün rahatsızsa gece o göğsünün üzerine yatmamaya çalış. Bu doluluk hissi, ağrı ilerlerse ve ateşte eşlik ederse mastit ilerlemiş demektir bir doktora danışmanda fayda var. Bende de ateş yapmıştı bir kere çok halsizlik olmuştu. Dehşet bir ağrı oldu. Sonra sağım yapa yapa, masajla geçti. Lahana da koyabilirsiniz göğsünüze iyi gelir. Çok geçmiş olsun inşallah atlatırsınız hemen.

Oy kuzum benim evet kucucukmus daha rabbim sağlık şifa versin 🩷 emzik denediniz mi veriyor musunuz? Meme reddine sebep olduğunu söylüyorlar ama zaten sizinki şuan emmiyormus. Benim kızım doğar doğmaz verdim 1-2 gün içinde çenesi kuvvetlendi daha güzel emmeye başladı ben faydasını gördüm. Siz de emzik deneseniz çenesi kuvvetlendikçe de eğer emiyosa direkt memeye alsanız, emmiyorsa silikon uçla deneseniz belki işe yarar? Sağmak emzirmekten daha zor gerçekten ben de 4-5 ay sagarak besledim ameliyat olduğum için emzirmeye döndürmek için ugrasamamistim maalesef 🥲
Evet emzik kullanıyorum 1 hafta öncesinden çok daha iyi ama hala bi beslenmeyi göğüsten yapacak kadar değil ortalama 3-4 dk aktif kalabiliyo

Süt kanalları tıkalı olabilir, sağım yaparken masaj yaparak açabilirsiniz. Sıcak yada soğuk kompres iyi gelebilir size. Sağım yapmadan 5-10 dk önce ılık duş veya ılık kompres yaparak süt kanallarını açabilirsin süt akışı hızlanır. Taş gibi olan bölgeye elinle masaj yapabilirsin düğümü çözmen gerekiyor. Sağım yaparken arada durup yapabilirsin bu masajı. Eğer pompayla çözülmüyorsa elle sağımıda deneyebilirsin. Sağımdan sonra doluluk hissi devam ediyorsa soğuk jel uygulayabilirsin o bölgeye ağrıyı alır. Birde sağ göğsün rahatsızsa gece o göğsünün üzerine yatmamaya çalış. Bu doluluk hissi, ağrı ilerlerse ve ateşte eşlik ederse mastit ilerlemiş demektir bir doktora danışmanda fayda var. Bende de ateş yapmıştı bir kere çok halsizlik olmuştu. Dehşet bir ağrı oldu. Sonra sağım yapa yapa, masajla geçti. Lahana da koyabilirsiniz göğsünüze iyi gelir. Çok geçmiş olsun inşallah atlatırsınız hemen.
Teşekkür ederim masajı ve soğuğu deneyeceğim ♥️

Evet emzik kullanıyorum 1 hafta öncesinden çok daha iyi ama hala bi beslenmeyi göğüsten yapacak kadar değil ortalama 3-4 dk aktif kalabiliyo
37+3te doğdu benim kızım da. Doktorum maksimum 10 dk aktif emer gerisinde emzik niyetine kullanır demişti. 10 dkda doyar dedi. Sizinki de daha çok küçük. Biraz sabredin bence emziği de verin guclensin çenesi iyice. Çok uzun sürmez diye düşünüyorum 3-4 dk da emiyormus

37+3te doğdu benim kızım da. Doktorum maksimum 10 dk aktif emer gerisinde emzik niyetine kullanır demişti. 10 dkda doyar dedi. Sizinki de daha çok küçük. Biraz sabredin bence emziği de verin guclensin çenesi iyice. Çok uzun sürmez diye düşünüyorum 3-4 dk da emiyormus
İşte sıkıntı o öğrenene kadar ben bu göğüsleri napıcam 😂 dağlara taşlara fışkırtmak istiyorum yetherrr😂😂

duş yaparken su altında sert ve ağrıyan bölgeye masaj yaparak sağ. Burda bir konudan not etmiştim “lesitin” kullanıp master çözdüğünü yazmıştı birisi. Süt yağlı olduğu için yağı çözüp akmasını sağlarmış. Ben kullanmadım.
Hastane tipi pompa kiraladım ben 15 gündü galiba, sağım sırasında masaj yaparak açtım mastitleri. Bebeğin çenesi güçlenince gerek kalmadı. Emzirme hemşiresinden destek isteyin yardım ederler.
Şimdiki aklım olsa mastit olunca ağrı kesici alırdım doktorun müsade ettiği birini.

Doğduğunda annem emzik verdi ki iyi ki vermiş bir süre çenesi güçlenmiş oldu bazı geceler 5 dakika fazla uyudum. Zaten 10 aylıkken kendi bıraktı.

Teşekkür ederim masajı ve soğuğu deneyeceğim ♥️
Bu arada biz hangi makinayı alırsak alalım bebek kadar çekemiyor sütü. Bebek göğsün en kökünden çekiyor, makina ise uç kısmından çekiyor sütü. Bu yüzden bol bol emzirme denemeleri yapmaya çalışın bebeğinizi 2 saatte bir memeye gelsin oda alışacak zamanla. Baktınız çok yoruldu yada karnı doydu emmiyor artık ama göğsünüz dolu yine, işte o zaman sağım yapın. Önce mutlaka emzirme, sonrası sağım olsun. Birde bebeğiniz daha küçükmüş şimdi biberon veriyorsanız eğer zamanla ona alışır farklı bir yöntem deneyebilirsiniz benimki de hem meme hem biberon alıyordu ne güzel diyordum ama 3. Aydan sonra meme reddi başladı sağarak vermek zorunda kaldım o emzirmekten daha meşakkatli oldu. En başta biraz zorlanacaksınız 2 saatte bir uykusuz kalacaksınız ama alışacaksınız biraz büyüsün tok kalma süresi de artacak zaten ama rahat edersiniz sonra. Sizin süreciniz kolay geçer umarım.

duş yaparken su altında sert ve ağrıyan bölgeye masaj yaparak sağ. Burda bir konudan not etmiştim “lesitin” kullanıp master çözdüğünü yazmıştı birisi. Süt yağlı olduğu için yağı çözüp akmasını sağlarmış. Ben kullanmadım.
Hastane tipi pompa kiraladım ben 15 gündü galiba, sağım sırasında masaj yaparak açtım mastitleri. Bebeğin çenesi güçlenince gerek kalmadı. Emzirme hemşiresinden destek isteyin yardım ederler.
Şimdiki aklım olsa mastit olunca ağrı kesici alırdım doktorun müsade ettiği birini.

Doğduğunda annem emzik verdi ki iyi ki vermiş bir süre çenesi güçlenmiş oldu bazı geceler 5 dakika fazla uyudum. Zaten 10 aylıkken kendi bıraktı.
Lesitin dediğiniz nedir acaba

Bu arada biz hangi makinayı alırsak alalım bebek kadar çekemiyor sütü. Bebek göğsün en kökünden çekiyor, makina ise uç kısmından çekiyor sütü. Bu yüzden bol bol emzirme denemeleri yapmaya çalışın bebeğinizi 2 saatte bir memeye gelsin oda alışacak zamanla. Baktınız çok yoruldu yada karnı doydu emmiyor artık ama göğsünüz dolu yine, işte o zaman sağım yapın. Önce mutlaka emzirme, sonrası sağım olsun. Birde bebeğiniz daha küçükmüş şimdi biberon veriyorsanız eğer zamanla ona alışır farklı bir yöntem deneyebilirsiniz benimki de hem meme hem biberon alıyordu ne güzel diyordum ama 3. Aydan sonra meme reddi başladı sağarak vermek zorunda kaldım o emzirmekten daha meşakkatli oldu. En başta biraz zorlanacaksınız 2 saatte bir uykusuz kalacaksınız ama alışacaksınız biraz büyüsün tok kalma süresi de artacak zaten ama rahat edersiniz sonra. Sizin süreciniz kolay

Gerçekten sabır işi umarım başarırım😂

Daha önce birden fazla mastit yaşadığımda emzirme danışmanımın önerisiyle önce sıcak kompres yapıp ardından sağdım, sonra da soğuk kompres uyguladım ki kanallar açık kalıp mastite yol açmasın. Sağımı yavaş yavaş azaltıp memeleri bebeğin normalde emeceği kadar süt üretmeye teşvik ettim. Çünkü sürekli sağarsanız süt üretimi o şekilde artıyor.
Ayrıca bolca su içtim,günde 2 3 litre kadar bu şekilde tıkanıklık önlenir ve süt üretimi dengelenir 🌸

Herkese merhaba erken doğum yaptığım için bebeğim yoğun bakımdayken makine ile sağım yapmaya başladım başta sütüm normaldi ama son 1 haftadır göğüslerim aşırı ağırlaşmaya ve sağ göğsüm süt dolduğunda içinde taş varmış gibi hissettirmeye başladı. 3 saatte bir nerdeyse 25 dk sağıyorum. Bebeği 3 saatte bir doyuruyorum onu doyurmadan öncede sağım yapıyorum. 2 saatte bir sağmaya kalktığımda bu sefer dinlenmeye zamanım olmuyo. Sol göğsüm yine boşalıyo gibi ama sağ göğsüm tamamen bitmiyo gibi önerebileceğiniz göğsümü rahatlatacak bişeyler var mı acaba:)
Bebeğiniz emiyor olsaydı memenizde olacaktı hep. Bu çok normal. İlk haftalar kontrolsüz süt salinimi olur. Bebek emdikçe ihtiyacini memeler kaydeder. Yani siz ne kadar sağım yaparsaniz ilerdede okadar sütünüz salgilanacak. Bebek böyle sütü arttırıyor. Yeni doğan bebek gündüz saatte bir gece en geç 2 saatte bir beslenmeli. Emzirmeye çalışın biberon ile besleme yapmayın eds yada kaşık biberonu oneririm. Ten tene temas anne karnı sesi beyaz gürültü ,eşliğinde emzirmeye çalışın küçük mutlaka alisir. Emzirme danışmanınada danisabilirsiniz. Eğer sağım yaparak besleyecek iseniz Sagimida buna uygun yapmalısın. Bebek büyüdükçe süt ihtiyacida artacak çünkü.

Back
X