sürekli NİYE? sorusunu soran bir kızım var

iyivakit

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2006
159
2
48
mrb.Bu konu çok ta yardımlık bir konu değil belki.
her cocuk niye sorusunuu sorar merak eder diyeceksiniz?
ama işin aslı öyle değil. Minik kuşum her zaman bu soruyu soruyo sorması icap etmeyen bir yerde bile.Mesela kızım şeker istiyor . ama olmaz o boyalı kızım diyorum niye boyalı diyor . renk vermesi için diyorum niye renk verecekler diyor. güzel görünsün düyorum niye diyo güzel olsun herkes istesin diye diyorum niye istesinler diyo yani sonu yok taki
buna benzer örnekleri arttırabilirim ama ben sizi dinlemek istiyorum var mı buna benzer bir durum yaşayan.

sevgili iyivakitt kızının bu soruları sormsı çok normalll,,gerçi yaşını belirtmemişssin fakat küçük oldğ. tahmin ediyorumm,,sabır ve sevgiyle tüm sourlarını cevaplıyarakkk onu yetiştiricek olan annesin senn şutarafagitti

aynen canım küçük yaş çocuklarının soruları hiç bitmez, verdiğin cevabın sorusunu sorarlar. normaldir. evet bazen illalah geliyor ama sen sadece sabırlı olup makul cevaplar vermeye devam et. baştan savma cevaplar vermemeye çalış, çünkü beyinleri sünger , ne verirsen alıyorlar. Allah yavrunu bağışlasın canım, sağlıklı uzun ömür versin:))

teşekkür ederim.Biliyorum çok soru sorarlar ama bazen dayanamıyorum.
bu arada kızım 3 yaşını bitirdi. İşin tuhafı bazen o bana niye diye soru sorduğunda cevabını bildiğini biliyorum ama benden duymak istiyo sanırım.Bazen bana niye sorunca bende ona bil bakalım niye diyorum cevabını veriyo :) tatlı cadı.

benim 3 yasindaki kuzenimde bunu bu aralar cok yapiyor.. sanirim bu yaslarda normal.. ne verirsen onu aliyorlar artik.. bastan sagmak da fayda etmiyor..

ama gecen gülmekten kirildim diyebilirim.. bizimki basladi yine niye öyle niye böyle diye sormaya.. sabirla cevapliyoruz.. sonunda cocukda yoruldu demezmi :
"Anne ben niye hep niye diyorum?":roflol::roflol:
Annesi cildirmak üzere :roflol::roflol:

evet genlede oluyor çocuklarda aynı sorun.2 yasıdakı kzımda " bu ne " diye soruyor.ama herseye.sapka duvar tv .. banyoya giriyoruz çisini yapıyor bu klozette oturuyor .baslıyor sormaya lavabodan baslıyor sabunlara kadar herseyi" bu ne bu ne" diye soruyor bana bende sabredipcevap veriyorum çaresiz ne yapayım:)) valla zor iş yaw anne olmak:))

ya benim oğluşumda 32 aylık ve herşeyi fazlasıyla merak ediyor sürekli bu ne? anne diye soruyor ve sorduklarını tekrar ediyor sabırla herşeyin doğrusunu öğretmeye çalışıyorum bazen çok sıkıcı olsada bazende oldukça komik olabiliyor bu durum olması gereken birşey çünkü sormayan çocuklara göre soran çocuklar daha farklı oluyormuş haklarında hayırlısıyla büyürler inş.sevgilerimlea.s.

oyy yerim ben onu..

ben de böyle çocuk istiyorum,soru sorsun delirtsin benitatlicadiarzu

maşallah diyin,akıllı demek ki..

sabırla cevap verin,ya sus pus bir çocuk olsaydı,meraksıza.s

benim kızımn 13 yaşında küçüklügünden beri aynıdır kızım mutfaktan bardak getir diyorum niye diyor bunu ben çok meraklı olduguna bağlıyorum

mrb.Bu konu çok ta yardımlık bir konu değil belki.
her cocuk niye sorusunuu sorar merak eder diyeceksiniz?
ama işin aslı öyle değil. Minik kuşum her zaman bu soruyu soruyo sorması icap etmeyen bir yerde bile.Mesela kızım şeker istiyor . ama olmaz o boyalı kızım diyorum niye boyalı diyor . renk vermesi için diyorum niye renk verecekler diyor. güzel görünsün düyorum niye diyo güzel olsun herkes istesin diye diyorum niye istesinler diyo yani sonu yok taki
buna benzer örnekleri arttırabilirim ama ben sizi dinlemek istiyorum var mı buna benzer bir durum yaşayan.

Diğer yorumları okumaya vaktim olmadığından birkaç cümle kurmak istiyorum..
Bu durumu kesinlikle dert etme hatta sevin.Çocuğun etrafı öğrenme çabasına girmiş.Tıpkı bebekken herşeyi ağızlarına götürdükleri gibi buda ikinci aşama..
Önemle tavsiye edeceğim şey ise;
Kızının sorularına kısa kısa yani kestirip atıyormuşsun gibi cevaplar verme.Sakın küçük diye düşünüp kısa cevapların yeterli olacağını düşünme.
Şeker istiyor vermek istemiyorsan ona;
Kızım,o şekerleri çocuklar beğensin,istesin diye boyuyorlar.Ama o boyalar zararlı ve yersen karnını ağrıtır.Hastalanabilirsin.Buda beni çok üzer.Şeker yerine elma,muz vs vereyim onu yermisin? gibi bir cümle kurarsan faydasını göreceksin.
Hatta bu türlü yaklaşımlar kelime öğrenmesinede yardımcı olacaktır..
Benim kızımda çok soru soruyor,bu şekilde anlatıyorum.Faydasını gördüm.Ama eşim benim kadar fazla konuşamadığı için akşamları çıldırma aşamasına geliyor.:roflol:
Sevgiler..a.s.

X