İlköğretim Yorum ve Soruları Sürekli karar degistiriyorum

Kinoalihatun

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2011
10.805
34.319
44
Benim 13eylül 2010 dogumlu minyon tipte bir oglum var.zeka olarak bir problemimiz yok ama benden hiç ayrılmadı.bu sene anaokuluna gidecekti zorunlu birinci sınıf çıktı.okuldan raporla anaokulu okuyabilir dendi.okulun güvenliği yok.biranda derslere dalarsa travma yasar mi diyorum.okula ve kurallara alışsın diyorum.aynı okulda büyük oglum sabahçı o öğlenci olacak birinci sınıf olursa ev uzak kimsem yok buda bir proplem diyorum anasınıfına karar veriyorum.aradan zaman geciyor bu rapor dosyasında kalacak ilerde problem olurmu acaba birinci sınıfa yazdirsamda sene kaybetmesemi diyorum.sonunda depresyona girdim.fikirlerinize ihtiyacım var.

Zorunlu ilk okul diye biseyi yeni duydum canim asil anaokulu zorunlu degilmiydi..once tani anaokulu okumasinda fayda var birden okulun icine dalmasin..ama soyle biseyde var bizim donemlerimizde anaokulu diye bisey yoktu direkt okula daldik...aslinda depresyon yasamaz belki daha iyi olur...hicbirimizde deprosyana girmedik anaokula gitmedik diye

ben biraz pinpirik bir anneyim sanırım ne olur ne olmaz diye yakındaki çocuk kulübünün faliyet bölümüne başvurdum.cuma cumartesi 2 şer saat dersimiz olacak insallah.çizgi çalışmaları çıkarttım internetten deneyim dedim başladı bıraktı ben istemem dedi.bıktırmayım inat ettirmeyim dedim boyama kitabı aldım.boyamasını taşırmadan yapmış ama yine cabuk sıkıldı.elim uyuştu dedi bıraktı.nasıl olacak bilemedim valla.dediğin gibi biz gitmedik anaokuluna ama sistem çok değişti artık.hala kararsızım.

Canım merhaba
Benimde 24 Ağustos 2010 doğumlu bir oğlum var...Geçen yıl anaokuluna gitti...Bu yıl 1.sınıfa başlayacak..Bildiğim kadarıyla erken değil tam yaşında gidecek
Neden zorunlu oluyor
Tam yaşları olduğu için hiç zorlanacağını sanmıyorum..Belki ilk günler zorlanır ama sonra alışacaktır..Allah kolaylık versin canım

Canım benim böyle şeylerle kafanı meşgul etme.. benim büyük oğlum anasıfına başladığında ne zorluklar yaşadım bi bilsen.. öğretmen etkinlik yapacağız diyordu.. hayır ben hamur oynıyacam diyordu bizimki.. kendine özgüveni çok yüksekti. velhasıl düşe kalka bitirdik anaokulu.. 1. sınıfa 6 yaşında yazdırdık. özel okuldu malum terör olaylarının sebebi olan şahsın okuluymuş.. bilmiyorduk.. 3 ay gitti aldım okuldan öğrenince. öğretmeninide sevmedi gitmek istemiyordu çocukta. 1 yılına mal oldu kısacası. sonra 1. sınıfa başladı bu sene 3. sınıfa geçti.. okul uzaktı ben götürüyordum her gün sonra servis ayarladık. o raporda sorun olmaz. çocuğun fiziksel ve beyin sağlığı olarak uygun olsa bile daha onlar oyun çocuğu bırak gönderme 1.sınıfa. inan bir yıl kaybı önemli değil.. çünkü çocuk oyundan derse geçtiğinde sorun olacak çabuk sıkılacak.. onun için bişeylerin bilincine varınca seneye gönder canım sana tavsiyem.. Allah'ım yardımcınız olsun..

Allah bağışlasın canım.ama benim oglum anasınıfına gitmedi hiç.onun için tedirginim.kuralları okulu tanımış olsaydı zaten düşünmezdim.biz buyıl anasınıfı diye vermemistik maalesef.

Aminnn canım saol.bende seneye istiyorum ama rapordan korkuyorum.eşim 1.sınıf diyor.oyle bir haldeyim ki konuştuğum herkesle fikir degistiriyorum.hayırlısı olur insallah dua edin ne olur.

Iyi aksamlar canim.oglusun anasinifina gitmis olsaydi birinci sinifa gitsin derdim ama ilk defa okula gidecek bir cocugun 1. Sinifla baslamasi onun icin zor olabilir.tabiki olmayadabilir ama riske atmaya degmez.
Bence iki secenegi dusun
Birincisi okula baslayip ilk ayda sinif ogretmeninin bu cocuk hazir degildir ongorusuyle alinan saglik raporu var bildigim kadariyla.ilerde o rapordan bisey cikacagini sanmam.sadece cocuk psikolojik olarak etkilenmesin.yani sinifa baslayip sonra ayrilmasi onu etkileyebilir.
Diger secenek ise okulun acilmasina bir bucuk ay var.ozel bir krese yazin servisle ver.gidip gelirse ozguveni gelir.hemde cok sevinir.heveslenir.krese gonderemem dersen evde hergun saatleri belli bir sekilde ayni okula gider gibi sabahtan ogleye kadar evde egitim ver.okul oncesi etkinlik kitaplari var set olarak.15 dk cizgi yapip ara verip 15 dk kagitlarla etkinlk bi daha ara oyun ara video izleme gibi programi duzenlersin.ise yarayacagini dusunuyorum.

Canim bu yil 1.sinif alacagim bana gonder diyecem ama malum farkli yerlerdeyiz o isin sakasi
Bence onemli olan ogretmeni ana okuluna gider ogretnene alisamaz yine okula gitmesi sorun ama 1.sinifina guder öğretmeninin sever okumayi kurallari öğrenmek zor gelmez bence sevecen cocuklar ile arasi iyi bir 1.sinif ogretmeni bul ben 1.sinf aldigimda 5.5yasinda anaokulu gormeyen ogrencilerimde vardi cok zordu o yasta el kaslsri gelişmemiş cantasindan kitabını bile cikaramayanlar vardi okumayi ogrenmede bi sorun olmadi fakat yazida ve beceride zorlandik severek oynararak onlari kazandik Hamdolsun 4.sinifi bitirdiklerunde arkadaş lariyla coj farklari yoktu erken gonderilnesi gerçekten zor ama yasini doldurmuş fiziksel ce zihinsel gelişimi iyiyse birde senin gibi ilgili annesi olunca iyi bir öğretmen lle basarabilirsiniz
Anaokulu na gitmis çocuklar dada 1 sinif zaten zir bir surec özellikle 1.donem
Tavsiyem yazın makasla kagit kestir oyun hamuruyla oynat resimli kitaplardan hikayeyi kahramanları neler olayi ona anlattir
İnşallah hakkında hayırlısı olsun canım

Saol abla.oğlumun ilkokul öğretmeniyle görüştüm arkadaşı iyi ogretmenmis ona vereceğim birinci sınıfa giderse ve sınıf annesi olacağım.küçük oglumla evde bir cok faliyet yaptık biz abla kesmeyi yapıştırmayı tasirmadan boyamayı 20te kadar sayıları renkleri biliyor.benim sıkıntım daha hiç elini bırakmamışken hadi birinci sınıfa demek buyuk cocuklarla beraber tenefuse çıkacak olması.sinirlenip anneme gidecegim diye çıksa okuldan kimsenin ruhu duymaz.bir arkadaşımın oglu çıkmıştı dayıma gidiyorum diye.biri bulmuş getirdi allahtan.

Yakinimdaki bir cocuk kulübüne verdim canım.haftada iki gun dört saat gidecek.çizgi çalışması yapmak istemiyor zorlayamiyorum inat ederse okuldada yapmaz boyama yapıyoruz.hikaye kitapları çok onun uyumadan önce seçer o ben okurum.3yasindan beri aliyorum kitap boyama kitabı.saol canım dusunecegim hala kararsızım.

Eskiden ana okulu mu vardı, hep ilkokula gittik. Hala da ana sınıfına gitmeyen gitmiyor. Bir problem yaşamıyor

Eskiden ana okulu mu vardı, hep ilkokula gittik. Hala da ana sınıfına gitmeyen gitmiyor. Bir problem yaşamıyor
Haklisiniz ama sistem bizim zamanımız gibi değil ortam bizim zamanımız gibi değil.onun icin yanlış karar vermekten korkuyorum.uykularım kaçıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…