Surekli hastalanan cocuk ve esimin psikolojik siddetine maruz kaliyorum

Elif Celik5454

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2024
15
-2
28
Benim 5 yasinda kızım ve 1 yasinda oğlum var.Oglum doğduğundan beri sürekli oksuruyor ve küsüyordu 1 yasinda kusmasi bitti ama hala öksürük devam ediyor sürekli hastaneye gittik antibiyotik verdi ve bir daha hastalandi xocugum sonuç aynı kızım alerjik çocuk ama onda çözüm bulduk o çok sık hasta olmuyor ama oğlumda altta yatan reflu ya da alerjik astim olduğunu düşünmeye başladım konuyu eşime açtım esim odun kafalı acile gidelim antibiyotik geçiriyor diyo kac kere söyledim ama dinlemedi ilçe hastanesinin çocuk doktoruna randevu aldım Ama koca hastanede 3 pratisyen doktorun bulunduğu ve kalabalık olan araştırma hastanesine götürmek istiyorum cocugu(sadece öksürük ve geniz akıntısı var ateş yok)kavga ettik sürekli laf sokuyor senin yüzünden hasta den antibiyotik vermiyorsun diyo.Bosanmayi dusunuyorum artık ama oğlundan ayrı kalmayı istemiyorum(antidepresan kullandigim ve sinir krizi gecirdigim için komsular şahitler var ve oglumun vilayetinin benden kesin alir)ne yapacam bilmiyorum sürekli ölmek için dua ediyorum.

Konu sahibi madem kocanızın huyunu biliyorsunuz ve psikolojik rahatsızlıklarınız var niye ikinci çocuğu yaptınız diye sormuycam ama madem dogurdunuz sağlığıyla ilgilenmek zorundasınız. Kocanız ne derse desin uygun bir tedavi için gereken yerlere götürün ...Bakamayacaksaniz ve intihar düşünceleriniz varsa acilen sosyal hizmetlere haber verin.

Sakin olun ölümü düşünmek yerine gelecek planı yapın sorumlu olduğunuz iki evlada sahipsiniz Madem bu kadar kolay pes eden biriydiniz koşa koşa çocuk yapmayacaksınız.Siz ölünce onlara ne olacak acaba hiç düşündünüz mü?? Kocanizin bencilliği size de geçmiş .
Büyük oğlum alerjik rinitti 10 yaşında rahata erdim, küçük oğlum sizin ki gibiydi içmediği antibiyotik kalmadı onların ne kadar zararlı olduğunu yazmama gerek yok Biz çözümü geniz eti ameliyatında bulduk.Sukur daha sonra bir daha sorun yaşamadık.Sorunu çözün önce,sonra evliliğe odaklanır yapılması gerekeni yaparsınız......

Benim 5 yasinda kızım ve 1 yasinda oğlum var.Oglum doğduğundan beri sürekli oksuruyor ve küsüyordu 1 yasinda kusmasi bitti ama hala öksürük devam ediyor sürekli hastaneye gittik antibiyotik verdi ve bir daha hastalandi xocugum sonuç aynı kızım alerjik çocuk ama onda çözüm bulduk o çok sık hasta olmuyor ama oğlumda altta yatan reflu ya da alerjik astim olduğunu düşünmeye başladım konuyu eşime açtım esim odun kafalı acile gidelim antibiyotik geçiriyor diyo kac kere söyledim ama dinlemedi ilçe hastanesinin çocuk doktoruna randevu aldım Ama koca hastanede 3 pratisyen doktorun bulunduğu ve kalabalık olan araştırma hastanesine götürmek istiyorum cocugu(sadece öksürük ve geniz akıntısı var ateş yok)kavga ettik sürekli laf sokuyor senin yüzünden hasta den antibiyotik vermiyorsun diyo.Bosanmayi dusunuyorum artık ama oğlundan ayrı kalmayı istemiyorum(antidepresan kullandigim ve sinir krizi gecirdigim için komsular şahitler var ve oglumun vilayetinin benden kesin alir)ne yapacam bilmiyorum sürekli ölmek için dua ediyorum.
Eşiniz sizin intihar etmenizi mi bekliyor? Ya da çocuğun hastanelik olmasını? İntihar düşüncesi şaka değil bilmiyor mu bunu o çok bilmiş herif? Aklı başında bi tane insan yok mu orda şunu bi tutup tokatlayacak aklını başina sokacak?

Keşke önce sorunlarınızı çözüp sonra ikinci çocuğu yapsaydınız. Veya hiç yapmasaydınız.

Kücük bebege her zaman Antibiotika verilmez. Esiniz cok biliyor. Siz kendiniz götürün. Öyle kolay kolay da velayeti alamaz. Heleki sinir krizlere o sebep oluyorsa. Gecmis olsun. Oglunuzu akciger uzmanlara götürüm muhakkak.

1 yasındaki çocuğun velayetini biraz zor alır ama siz de toparlayın öyle sinir krizleriyle falan çocuklarınıza nasıl bakacaksınız.
Sadece oğlunuzu alır diye endişe ettiğinize göre kocanız erkek çocuk meraklısı bir hanzo.
Tam tersi kocam kız çocuklarına hele kızıma çok düşkün kızımı da bana karşı doldurdu ve kızım şımarık çocuk büyük çocuk babasını isteyecektir diye dusundum

Kücük bebege her zaman Antibiotika verilmez. Esiniz cok biliyor. Siz kendiniz götürün. Öyle kolay kolay da velayeti alamaz. Heleki sinir krizlere o sebep oluyorsa. Gecmis olsun. Oglunuzu akciger uzmanlara götürüm muhakkak.
Yarın zaten kendim çocuk doktoruna götürecektir 3 gün önceden randevu aldım Ama dinlemiyor illa acile götürecek bugün öyle oksurukten tıkanma gibi durum da yok ki

Konu sahibi madem kocanızın huyunu biliyorsunuz ve psikolojik rahatsızlıklarınız var niye ikinci çocuğu yaptınız diye sormuycam ama madem dogurdunuz sağlığıyla ilgilenmek zorundasınız. Kocanız ne derse desin uygun bir tedavi için gereken yerlere götürün ...Bakamayacaksaniz ve intihar düşünceleriniz varsa acilen sosyal hizmetlere haber verin.
Zaten sağlığıyla ilgilenen biriyim ki yarına çocuğumun doktor randevusu var beni kızdıran kocamın bildiğini okuması

Onun yüzünden tüylerimi baglatmadigima pişmanım sqlak kafam

Olmuşla ölmüşe çare yok. İhtimalleri düşünerek kendinizi yıpratmayın. Bundan sonrası için korunun.

Önce kendiniz sonra çocuklarınız için uzmandan destek alın, sinir krizleri için.

Sebebini bulup neler yapabileceğinize bakın.

Küçük çocukları kolay kolay babaya vermezler.

kızım şımarık çocuk büyük çocuk babasını isteyecektir diye dusundum
Ha yani siz "şımarık" ve "büyük" diye 5 yaşınızdaki kizinizdan zaten vazgectiniz kafanızda, onu kesin babaya vereceksiniz ama sadece oglunuzun sağlığının ve velayetinin derdindesiniz öyle mi?

Son düzenleme:
Artık doktorlar bile çok gerekmedikçe antibiyotik vermiyorlar esiniz cahilin teki. Benim kızımda, oğlumda alerjik. Oglumunda burnu akar sürekli geniz akıntısı olurdu. Sürekli ilaç hava vs bıkmistim. Benimle aynı şeyleri yaşayan bir anne ile konuştum. Evdeki halıları, battaniyeleri kaldırdım, perde tül sürekli yıkıyorum. Ayni ortamda süpürge çalistirmiyorum. Çamaşır suyunu sadece wc temizliğinde kullaniyorum. Bulaşık ve çamaşır deterjanı değiştirdim. Yumusatici kullanmiyorum.Eskiden oda kokusu kullanırdım onu kaldırdim. Kendimde ev ortamında parfüm vs sıkmıyorum. Kurutma makinesi aldim . Òzellikle kurutma makinasi kullanmaya başladıktan sonra artık aynı sorunları yaşamıyorum, öncelikle eşiniz hayvanın teki bunu kabul edin. Hasta çocuğu için anneyi suçlayan bir erkek hayvandır. Siz doktor kontrollerini yaptırın eşinizin sallamayın. Acilen kendinizi toparlayın psikolojik anlamda. İntihar vs bunlar çözüm değil ölünce evlatlarını o hayvana mi bırakacaksın. Sen iyi ol ki evlatlarında iyi olsun. Sende akıllıca davran kızını oğluna sahip çık

Surekli hastalaniyor demissiniz doktor ne teshisi koydu peki ? Oglumdan ornek verecegim. 1 yasindan once 3 kere bronsiolit oldu. 1 yas oncesi sivi beslenme yogun oldugundan oksurmeye bagli kusma durumu yasaniyordu. 1 yasindan sonraki bronsiolitlerde kusma yasamadik cunku sivi beslenme daha azdi normal yemek yerdi.
Bu surecte antibiyotik pek kullanmadik cunku caresi antibiyotik degil. Esiniz isin kolayina kaciyor ama bu cocugun hastalanmasindaki temel sorunu bulup dogru tedavi uygulanmali. Temel sorunu bulmakta kolay degil. Benim ogluma alerji testi yapildi bisey cikmadi. Ama doktorumiz alerjik astima yatkin bunyesi var takibini yapacagiz diyor. Sabirli olmaktan baska care yok. Siz esinizden bagimsiz tek basiniza bi doktora goturup takibini yapin, mumkunse hep ayni doktor olursa cok daha iyi olur. Oglumu bebeklikten beri ayni doktor takip ediyor, artik nokta atisiyla 2 gunde iyilesiyor. Hatta su an krese basladigi icin koruyucu tedaviye baslatti. 3 ay boyunca sabah aksam aerochamber ile hava vermemizi istedi.

Tam tersi kocam kız çocuklarına hele kızıma çok düşkün kızımı da bana karşı doldurdu ve kızım şımarık çocuk büyük çocuk babasını isteyecektir diye dusundum

Aynı evde eşinizin çocuğunuzu size karşı doldurması mümkün değil. Kızınız ile olan ilişkiniz bir sorgulayın bakalım. Mutlaka eksik yaptığınız yerler vardır. Harika bir anne olduğumu iddia edemem. Büyük oğlum bebekken babasına aşık bir çocuktu. Ama şimdi birimizi seçmek durumunda olsa kesinlikle beni seçer. Asla babasını seçmez. Sürekli kendisini azarlayan, sürekli bağıran, bak şöyle yaparım bak böyle yaparım diyen insanı ne yapsın çocuk? Ha ben de bağırıyorum, ben de kızıyorum, yeri geliyor ben eşimden daha çok kızıyorum ama onun kızmadı ile benimki asla bir değil… sizin de böyle bir farkınız olabilir mi? Ayrıca kızınız daha 5 yaşında, bir de kardeşi var, tabii ki şımaracak. Şu evde şımarmak en çok onun hakkı. Yeri gelecek size kızacak, yeri gelecek vuracak. Kardeşine olan kıskançlığını size yansıtacak. Sabırlı olmak ve kızınızla aradaki ilişkiyi iyi tutmak zorundasınız. Çünkü siz annesiniz.

Ve evet ölmeyi dilemek de normal bir durum değil. Mutlaka yardım alın.

X