• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli halsiz olmak

Ahuu14

Yarabbim büyüksün...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
3.945
3.735
333
kızlar herkese merhaba, bende Demir eksikliği yıllardan beri var , ilaç kullanımı bile etki etmiyor, var mı benim gibi anemi problemi olan aştınız mı ?, ek olarak Bilgili kk hatunları vitamin ilaçları kullanıyor musunuz ? Zararlı mı sizce?

kızlar herkese merhaba, bende Demir eksikliği yıllardan beri var , ilaç kullanımı bile etki etmiyor, var mı benim gibi anemi problemi olan aştınız mı ?, ek olarak Bilgili kk hatunları vitamin ilaçları kullanıyor musunuz ? Zararlı mı sizce?
neden işe yaramıyor ilaçlar yetersiz geliyor olabilir
başka doktora mı gitseniz acaba
ben de demir eksikliği had safhada iki ayrı ilaç kullanıyorum bunun için
ayrıca bol et, siyah üzüm yememi söyledi doktor

Eğer ilaç kullanımı etki etmiyosa sebebini bulmak için üstüne gitmelisiniz
Mide bağırsak kaynaklı olabilir gaitada gizli kan ve endoskopi işinizi çözücektir
Birde ilaçları doğru kullanıyo musunuz ? Sabah aç karna alınmalı eğer yemekten sonra/ yemekarası alıyosanız çayı ve sütlü gıdaları birkaç saat almamanız gerekir

Depolarıniz bitmiş olabilir bunun için demir yüklemesi yapmak şart ( Dr kontrolünde)
Haricen b vitamini zengin yiyecekleri tüketin, kırmızı et tüketin
En önemli kısım burasi, haricen kullanılan vitaminlerin ise yaramadigi,hatta her hangi bir kötü hastalık riski varsa bunu alevlendirdigi de ispatlandi.
Sentetik hazır vitamin yerine bal,polen, kırmızı et tüketin

Demir hapı alsan bile vitamin eksikliği varsa aldığın Demir ilacı çözülmediği için kansızlık devam edermiş. Bir doktor bana hem Demir hem de vitamin vermişti. Bu sayefe epey toparladım. Yeşil yapraklı sebzeler, et ürünleri, yumurta ve pekmez iyi geliyor ayrıca

Tiroid hormonlarınıza da baktırmanızı öneririm.

D vitamini eksikliği var ise de halsizlik,uyku hali problemi yaşabilirsiniz her üç kişiden birinde d vitamini eksikliği var vücudun kendi kendine üretebildiği bir vitamin değil o nedenle dışarıdan takviye alınmalı yakın zamanda baktırmadıysanız ona da baktırın derim insan vücudu için olmazsa olmazlardan birtanesi.

Benimde ayni sorunum var yıllardır hep halsiz ve yorgunum demir hapım var ama ağzıma balık tadı verdiği için hep almayi bırakıyorum en son demirim 37 idi

O demi haplari mafetti midemi, cok düsüktü hamileligimde. Normalde de düsüktü cünkü basimi kaldiramazdim. Ve bunu normal halim sanirdim, iki adim atsam canim seker cekerdi acikirdim. Sürekli yerdim ki enerjik olayim ama bir saat belki sürerdi o halim.
Ne mi yaptim hayat tarzimi degistirdim.
Ne yaptim eskiye oranla et yiyorum, baya baya haftada en az birkac gün et yiyorum, yanina yesillik. Ama etin yanida süt ürünleri kullanmiyorum. Cay de keza yemekle beraber icmemeye gayret ediyorum. Siyah caya birkac yil ara bile verdim bu yüzden simdi iyiyim diye iciyorum. Saglikli besleniyorum yani meyvemi de yiyorum yagli da yiyorum. Senelerdir kuruluk problemi olan saclarim hergün yaglaniyor, beslenmemi degistirmemle tüm vucudumun alikanligi da degisti.
Spor yapiyorum bu beni daha dinc yapiyor. Et ye, balik ye, ne bulursan ete dair ye.
Ben önceden salam sosis yemezdim mesela esim kizdi birgün bana bunlar zararli olsa da icinde en azindan demir var sen herseyden kisiyorsun diye. Yani baya erkek gibi ete abaniyorum, yumurta hergün yiyorum. Ögünlerimin icinde mutlaka et var kück porsiyon dahi olsa. Ben cok ama cok iyi hissediyorum kendimi. Tavsiye ederim.

Benimde demir eksikligim var..ilaçsız bi ara hafta bir ciğer yiyerek cayi azaltarak yükselmişti..
Geçenler de yine tahlil yaptirdim yine düşmüş araştırdım bir kasik pekmez içine biraz limon sıkıp yenilmesi oneriliyor..
Benim midemde surekli yanma var diye c vitaminden cok uzak kalmıştım.. c vitamini demir emilimini artirirmis..
C vitamini almayı artirin her gun kahvaltida portakal suyu icin bi bardak icinede 1 yk pekmez ilave edin.. inanin fark edeceksiniz bir hafta sonra direnciniz yerine gelecek...:KK66:

Bende de vardı 3 ay günde 1 feramat kullandım ona rağmen anca 4 ten 11 e çıkmıştı, 1 ay bıraktım 7 ye düşmüştü. Doktora gittim günde 2 adet ferro sanol verdi onu kullanıyorum.
Benimde ayni sorunum var yıllardır hep halsiz ve yorgunum demir hapım var ama ağzıma balık tadı verdiği için hep almayi bırakıyorum en son demirim 37 idi

Sizin yine iyimiş benim 4 tü:işsiz:

Bende de vardı 3 ay günde 1 feramat kullandım ona rağmen anca 4 ten 11 e çıkmıştı, 1 ay bıraktım 7 ye düşmüştü. Doktora gittim günde 2 adet ferro sanol verdi onu kullanıyorum.

Sizin yine iyimiş benim 4 tü:işsiz:
Aaa sizinki gerçekten düşükmus geçmiş olsun. Peki hamilelik sırasında alınabiliyor mu demir haplari?

Back