SÜREKLİ HAKLI OLMA HASTALIĞI!

"Eşime onun açısından düşünen inanlar olduğunu" derken neyi kastettiğinizi tam olarak anlayamadım.Kullandığınız cümleyi ve onun söylediklerini tam olarak (cümleyi olabildiğince değiştirmeden)yazabilir misiniz.?Burada belirtmek istemezseniz özel mesaj atabilirsiniz.
IQ ve tek taraflı bakış açısı hakkında söylediklerim gerçekleşmiş. Burada ayrıntılı olarak yazamadığım (ki konu oldukça geniştir), ben dili ile ilgili biraz daha okuyarak kullanmanızı rica etmiştim. Genelleme kullanarak ben dili kullanmayı denediyseniz geri tepmiş olabilir sözleriniz. Örneğin "sen genelde böyle davranıyorsun da o yüzden ben böyle hissediyorum " gibi bir ifade de daha saldırgan davranması normal. Bu süreç aslında daha dikkatli kullanılması gereken bir süreç. Biraz kaynak okuyup o şekilde tekrar deneyin bence. Ama bu işi sürece yayarak ilk önce gerçekten karşı tarafın hatalı olduğu küçük olaylardan başlayın. Bu bir iç görü kazandırabilir. İlişkinizin ayrıntılarını bilmediğim için buradan yazacaklarım hep eksik kalacaktır. .
Psikolog konusu da karşıdakinin ben bilirim mantığı ile ilgili olarak sıkıntı yaratmıştır. Bu konuda masum bir düzenbazlık yapılabilir aslında. ilk önce kendinizin hatalı olduğunu söyleyip 1-2 seans tek başınıza bir psikologa gidebilirsiniz. Eşinizinde rızasını almak önemli burada ilerde konuya dahil edebilmek için. Psikologa da durumu anlattıktan sonra eşinize psikologun sizinle ilgili onunla görüşmek istediğini ifade edin. Eğer iyi bir psikolog bulursanız o eşinizi bir noktadan yakalayıp aile terapisine ikna edecektir.
Eğer daha fazla sıkıntı varsa ve sıkıntının daha büyük olduğunu düşünüyorsanız; daha ayrıntılı olarak özel mesajdan devam edebiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…