• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli Darlayan arkadaş

Başka konuşabileceğim kimse de yok okulda.Ama işte iyi niyetli yaklaşmaya çalışsam da çok darlanıyorum.Sadece okulla ilgili soru sormak için mesaj atıyor bana.
İyi niyet ya da kötü niyet değil bu, gerçekleri görmezden gelmek. Lütfen sınır koyun kendinizi koruyun.

İyi niyet ya da kötü niyet değil bu, gerçekleri görmezden gelmek. Lütfen sınır koyun kendinizi koruyun.

Teşekkürler tavsiyeniz için,
Sınır koyunca kendimi kötü hissediyordum normalde,cevaplasam nolcak sanki diye.Ama son olarak çok basit bir şey ama bana final notumu sordu,kotu dedim israrla tam olarak kaç diye ogrenmeye calisti sonra ilk defa net bir şekilde "notlar hakkinda konusmayi sevmiyorum"dedim.Asıl amacım notu saklamak da değil kızın sürekli beni kıyas,bilgi aracı olarak kullanmasını engellemekti.Sonra "aa tamam"dedi.Gitti birkaç hafta sonra yine "şu sınavdan kaç aldın"dedi.
Yani beni artık son soğuma raddesine kadar getirdi normalde asla sınır koyabilen biri değilim,hep aman bana küsmesinler diye hep alttan alırdım.

Sınır koyunca kendimi kötü hissediyordum normalde,cevaplasam nolcak sanki diye.Ama son olarak çok basit bir şey ama bana final notumu sordu,kotu dedim israrla tam olarak kaç diye ogrenmeye calisti sonra ilk defa net bir şekilde "notlar hakkinda konusmayi sevmiyorum"dedim.Asıl amacım notu saklamak da değil kızın sürekli beni kıyas,bilgi aracı olarak kullanmasını engellemekti.Sonra "aa tamam"dedi.Gitti birkaç hafta sonra yine "şu sınavdan kaç aldın"dedi.
Yani beni artık son soğuma raddesine kadar getirdi normalde asla sınır koyabilen biri değilim,hep aman bana küsmesinler diye hep alttan alırdım.
Bırakın özgürce davranın.
Bu yaşta bu dönemde sınır koymayı kendiniz öncelemeyi öğrenmezseniz ilerde çok zorlanırsınız

Normal olanı sizin dediginiz zaten,ama ben iste hep beni yakin olarak goruyordur da o yuzden soruyordur bu kadar soruyu diye iyi niyetli yaklasmaya calisiyorum ama artik kullanildigimi ciddi ciddi hissetmeye basladim,o her mesaj attiginda stres oluyorum acaba yine ne sordu diye arkadaslik bu degil bence
Ne yazık ki aynısını yaşadım sürekli benden biseyler isteyen bir yakın arkadasim vardı çok kısa zaman önce evimiz çok yakın bende az bile olsa evimde veriridim ama durmadan evime gelmek isterdi kendine gelinsin kendinden bişey istensin istemezdi baktım beni aşağı çekiyor gerçekten onu olduğu yerde bıraktım

Okulda bir tane arkadaşım var.Okulda çoğu kişi grup,o yüzden onunla arkadaş oldum,başlarda aramız gerçekten çok iyiydi ama zaman geçtikçe şöyle bir şey var ki bu arkadaşım gerçekten aşırı darlıyor.Mesela okulda imza atıyoruz,ben imza attım mı atmadım mı 50 defa soruyor,kontrol ettim sana baktım diyorum bu sefer eve gidince mesaj atıyor "tükenmez kalemle attık dimi,kalem maviydi"dimi.Mesaj atıyor "sende şu kitap var mi"diye o an aciliyeti yok eminim,musait bir durumda da değilim;hemen arıyor.Açmayınca da trip atıyor.Bana sadece "sende şu slayt vsr mı,ses kaydi var mi"demek icin mesaj atiyor.Arada sirada birlikte konustugumuz bir kiz daha var.Ona erkek arkadasindan falan bahsetmis mesela mesajla,aramis konusmuslar .Bana niye hic anlatmadin dedim.Yani bana gelince sadece "imza attik mi ,ses kaydi var mi"gibi mesaj atiyor sadece.Ben her seferinde zaten duzgun cevap veriyorum,ama ben bir sey sorunca ertesi gun cevap veriyor.
yAni artik kullanildigimi dusunmeye basladim kullaniliyor muyum sizce?
Tekmeyi bas

Sorusuna cevap vermeyince vicdan yapıyorum,ne olursa olsun ben iyi bir insan olayim diyorum,o yuzden cevap veriyorum hemen,ama bir sorusunu cevapliyorum ardindan baska bir soru geliyor.Yarin ders saat kacta diyor halbuki kendisi de biliyor.
Bu iyi bir insan olmak değil bu kullanılmaya hazırım demek. Mesafeni koyacaksın. Yalnız kalmaktan da bu kadar korkma. Bu tiplerle muhatab olcağına yalnız kal zaten. Kendini kullandırarak iyi insan olmazsın. Ksine değerini düşürür saygınlığını kaybedersin. Kimsenin umursamadığı biri oluverirsin

Bu iyi bir insan olmak değil bu kullanılmaya hazırım demek. Mesafeni koyacaksın. Yalnız kalmaktan da bu kadar korkma. Bu tiplerle muhatab olcağına yalnız kal zaten. Kendini kullandırarak iyi insan olmazsın. Ksine değerini düşürür saygınlığını kaybedersin. Kimsenin umursamadığı biri oluverirsin
Tesekkurler,bir ustteki yorumda anlattim mesela bu olayı ilk defa sınır çizmek istedim insanlar kullanmasın diye beni ,çok basit bir mevzu ama goruldugu uzere ona da saygı duymuyor;net bir şekilde soylememe ragmen ısrarla soruyor aynı şeyi.
Hatta sonra kendime bile kızdım niye büyütuyorsun soyle alt tarafi ne olacak,dostsuz kalirsin diye.Sizin de dediginiz gibi onun da umursamadığı biri olmuşum belli ki.

insan ozelini her arkadasina anlatmak zorunda degil o konuda haksizsiniz. "bana niye anlatmadin" diye sormaniz komik olmus. niye anlatsin ki? hersey herkese anlatilmaz, iyi yapmis
ama ote yandan bunca darlayan insanla arkadas olmaya gerek yok. yavas yavas sogut aranı. bu ne ya ömür törpüsü

O kızı bırak yalnız kalırım diye tetikleniyorsun başta yalnız da kalırsın ama önün açılır daha sonra merak etme.
İyi niyetlidin belli biraz kendini psikoloji olarak güçlendirmeye çalış

Okulda bir tane arkadaşım var.Okulda çoğu kişi grup,o yüzden onunla arkadaş oldum,başlarda aramız gerçekten çok iyiydi ama zaman geçtikçe şöyle bir şey var ki bu arkadaşım gerçekten aşırı darlıyor.Mesela okulda imza atıyoruz,ben imza attım mı atmadım mı 50 defa soruyor,kontrol ettim sana baktım diyorum bu sefer eve gidince mesaj atıyor "tükenmez kalemle attık dimi,kalem maviydi"dimi.Mesaj atıyor "sende şu kitap var mi"diye o an aciliyeti yok eminim,musait bir durumda da değilim;hemen arıyor.Açmayınca da trip atıyor.Bana sadece "sende şu slayt vsr mı,ses kaydi var mi"demek icin mesaj atiyor.Arada sirada birlikte konustugumuz bir kiz daha var.Ona erkek arkadasindan falan bahsetmis mesela mesajla,aramis konusmuslar .Bana niye hic anlatmadin dedim.Yani bana gelince sadece "imza attik mi ,ses kaydi var mi"gibi mesaj atiyor sadece.Ben her seferinde zaten duzgun cevap veriyorum,ama ben bir sey sorunca ertesi gun cevap veriyor.
Gibi gibi

Sizin ki de fenaymış😂Bende bu arkadaşımın asistanı gibi hissediyorim yani bazen ders kaçta,ders var mı,slayt var mı,imza attik mi .Kızın mesajini gorunce stres oluyorum artık yine ne sordu acaba diye.
Oha benim arkadaşımın aynısı bi an benimkini okuyorum sandım sorular bile aynı 4.sınıf olduk hala ders kaydı yapmayı öğrenmedi mesela bana yaptırıyor sürekli böyle sorular soruyor kendimi ben de asistan gibi hissediyorum

Oha benim arkadaşımın aynısı bi an benimkini okuyorum sandım sorular bile aynı 4.sınıf olduk hala ders kaydı yapmayı öğrenmedi mesela bana yaptırıyor sürekli böyle sorular soruyor kendimi ben de asistan gibi hissediyorum
O da bişey mi benim iş arkadaşım da her kendi bireysel işinde herkesten destek istiyor. Şunu yapar mısın ben bilmiyorum buna bakar mısın benim telefonumda indirilmemiş .. bilmem ayağına herkesi hizmetçi tutuyor idi; herkes uyandı ki ben uzun zamandır sen yapabilirsin öğren araştır diyorum sallamıyorum. Herkesin vakti kıymetli

Aynen öyle kullanıyor sizi.Üstelik sıkıntılı biri.Mesafe koyun.

Üniversiteden benim de benzer bir kız arkadaşım vardı notlarla ilgili olunca her daim müsaitti ama diğer konularda başka kızlarla her şeyi yapar ederdi

mesafe koyun
kimsenin yerine de imza atmayın

Back
X