• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları sürekli antibiyotik konusunda yardım:(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

vinikkurba

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
150
0
66
İstanbul
arkadaşlar cocuğum cok sık hastalanıyor sürekli burun akıntısı halsizlik mutsuzluk her doktora gittigimizde sürekli antibiyotik tedavisi veriliyor ben bile antibiyotik olabildiğince içmemeye calsırken cocuğuma verdiğimde cok rahatsızlık duyuyorum bu konuda ne düşünüyorsunuz benimle aynı durumda olan var mı
ve böyle durumlarda cocuklarınıza uyguladıgınız ve etkisini gördüğünüz doğal tedavi yöntemleri varmıdır varsa nelerdir
yardımlarnızı bekliyorum arkadaşlar

Benim doktorum antibiyotik konusunda şöyle dedi; ''çocuklarda antibiyotik kullanmak Sivri sineği silahla değilde top la öldürmeye benzer ve karaciğerlerine diğer ilaçlara oranla iki kat daha yük bindirir'' yani hastalık için en son düşünülmeli antibiyotik.
Bebeğiniz çok sık hastalanıyorsa bence sizin her zaman çareyi ilaçlarda aramanızla alakalı. çok ciddi bir rahatsızlık geçirmiyorsa bebeğinizi kendi haline bırakın vücudu mikroplarla savaşmayı öğrensin böylece mikrobu tanır ve aynı hastalığa tekrar tekrar yakalanmamış olur.

Doktorun bu kadar çok antibiyotik vermesinden memnun değilsen bence acilen doktorunu değiştir.Bizim doktorumuz ilaç hiç vermez.Ateş düşürücü bile 39'u geçerse der.Geçen ay domuz gribi oldu oğlum hiçbişey vermedi.Arkadaşın da dediği gibi çok ciddi hastalık olmadıkça ilaç verilmemeli daha doğrusu öyleymiş.Ateşin düşürülmesi bile iyi değil dedi tabi çok yüksek olmadıkça.Çünkü ateş vücudun mikroplarla savaşma mekanizması.Senin de dediğin gibi antibiyotik kullanırken biz bile 2 kere düşünüyoruz bu minicik bebeklere doktorlar nasıl bu kadar kolay antibiyotik veriyolar ben anlamıyorum.Doktor uğraşmamak adına yazıyo hemen ilacı heralde.Ben hastalandığında bol bol meyve yediririm ve de limonlu pekmezli ıhlamır yaşına göre bal da kullanılabilir.Bence sen herşeyden önce bu kadar ilaç yanlısı olan doktorunu değiştir.

Merhabalar bende antibiotik konusundan muzdaribim.. 3 yaşında kızım var doğduğundan beri 5 kere idrar yolu enfeksiyonu geçirdi . Tabi ultrasonlar , filmler şükür böbreğe kaçış yoktu .
Fakat ilk yıl 6 ay her akşam yarım ölçek koruyucu antibiotik kullandık . Bırakınca bir süre sonra yine tekrarladı . Yine 9 ay her akşam yarım ölçek koruyucu antibiotik kullanmak istemememe rağmen kullanmak zorunda kaldık . Gittiğimiz hastane de Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi Çocuk Nefroloji bölümü . Doktorumuzla antibiotik konusunu konuştuğumda bana her geçirdiği idrar yolu enfeksiyonun ilerde böbrek yetmezliğine neden olacağını bunun için yarar zarar ilişkisini göz önünde bulundurarak bunu içirmemiz gerektiğini söyledi . Bizde mecburen üzüle üzüle içirmek zorunda kalmıştık . Allah'a şükür 1 yıldır içmiyoruz çok iyiyiz . İnşALLAH daha tekrarlamaz .

dr.çok önemli arkadaşlar..kızım ortakulak oldu..benimde elim yüreğimin başında aman bişey olacakta tekrarlayacak diye..geçenlerde hafif hastalık belirtisi göstermeye başladı korktum eve yakın bi özel hastane vardı dedim acilde bi kulağına bide boğazına baksınlar..gittik..salak herif kulagına baktı sıvı birikmesi başlamış dedi..bogazında da hafif kızarıklık var dedi..dedik ee..hemen oturdu antibiyotik yazıyorum..kızım 2 yaşında..neyse dedik sen o kalemi receteyi bi tarafına kaldır biz herzaman gittigimiz hastanenin aciline gidelim..adam baktı kulağında kir var sadece dedi..bogazında çok hafif kızarıklık var ama bişey yapılacak seviyede değil bir kaşık calpol verin uyumadan önce yeter dedi..çıktık eve geldik kızımda ortakulak falan olmadı..öbür salağa kalsak kızım boştan yere antibiyotik içecekti..
UMCA diye bitkisel bi ilaç var..ilaçta değilmiş ama eczanede satılıyo..ona çok iyi diyolar..bebişiniz ne kadarlık bilmiyorum ama bi onu araştırın..ben 3 yaşını falan geçsinde öyle içirmeyi düşünüyorum..

evet antibiyotikler dr çok basit yazdığı ilaçlar ben bir kaç gün kullanıpkesiyorum bebegim kışın bronsit oldu iğne vuruldu 3 tane 3 tanede lüzumsuz nefes açıcı ona gerek yoktu aslında bitince şişeye bir hafta dedi kullanmadım şükür iyi fazla kullanma emziriyorsan ada çayı iç süte geçer antibiyotik sayılır.oğlum sürekli bademcik enf olr bebeklğinden beri o lanet antb.dahada dirençli yaptı 15.de 1 dur dedm artık her sabah ve akşam tuzlu karbonatlı gargara gün arası ada çayı gargarası inan birkaç güne hemen iyileşiyo doğal yöntem bakmak lazım zaten yabancı bir kaynak açıkladı antibiyotikler artık işlevini yitirmiş ARKADAŞLAR BİRDE EREGLİ CEYİZ DİYE BİR SİTE DE AŞIYA HAYIR DİYE BİR YAZI OKUDUN LÜTFEN BAKIN VE KONU AÇIN

dr.çok önemli arkadaşlar..kızım ortakulak oldu..benimde elim yüreğimin başında aman bişey olacakta tekrarlayacak diye..geçenlerde hafif hastalık belirtisi göstermeye başladı korktum eve yakın bi özel hastane vardı dedim acilde bi kulağına bide boğazına baksınlar..gittik..salak herif kulagına baktı sıvı birikmesi başlamış dedi..bogazında da hafif kızarıklık var dedi..dedik ee..hemen oturdu antibiyotik yazıyorum..kızım 2 yaşında..neyse dedik sen o kalemi receteyi bi tarafına kaldır biz herzaman gittigimiz hastanenin aciline gidelim..adam baktı kulağında kir var sadece dedi..bogazında çok hafif kızarıklık var ama bişey yapılacak seviyede değil bir kaşık calpol verin uyumadan önce yeter dedi..çıktık eve geldik kızımda ortakulak falan olmadı..öbür salağa kalsak kızım boştan yere antibiyotik içecekti..
UMCA diye bitkisel bi ilaç var..ilaçta değilmiş ama eczanede satılıyo..ona çok iyi diyolar..bebişiniz ne kadarlık bilmiyorum ama bi onu araştırın..ben 3 yaşını falan geçsinde öyle içirmeyi düşünüyorum..

Domuz gribi olduğu gün doktorumuza ulaşamayınca oğlumu bize yakın olan hastaneye götürmüştük ordaki eski çocuk doktorumuzdu o Umca verdi.Akşamüstü kendi doktorumuz ulaştık verdiği ilaçları söyledik (o da sadece ateş düşürücü ve umca vermişti) Umca'yı sakın vermeyin hiçbir işe yaramaz dedi.Bunu söyleyen doktorumuz da prof.Her ne kadar bitkisel de dense içinde mutlaka kimyasal birşeyler vardır diye düşünüyorum.İyice araştırıp bikaç doktora sormak lazım bence bu tür şeyleri de.

Back