sürekli aglamasi beni deli ediyor

Meryem hanım cevaplarınıza bayıldım bazı arkadaşlar yardımcı olacağına köstek olmuslar ben bazilari yuzunden konu acmaya korkuyorum sirf sinir olucam laf soylucem banlancam diye. Ayrıca kuzeninizin Kuran kursuna gitmesi harika birşey. Bundan güzel ne olabilir ki. Cocuklarda oluyo boyle seyler benimde yegenlerim var o yasta en ufak seye darilip ağlıyorlar. Yani onemli birsey yoktur.

Sizin gibi düşünmeyip aa nasıl zırıl zırıl ağlar ya demeyenlere bile tepki gösteriyorsunuz. 5 yaşında daha yavrucak. Belki sebebini bilmediğiniz bir şeylerden korkmuştur, belki üzerinde baskı hissediyordur, belki yabancı birinden ters bir hareket görmüştür olamaz mı?
Ben neye tepki gösterdiğimi iyi biliyorum
kursa girsin girmesin diye mi sordum kuran okumak tehlikeli midir diye mi sordun veya ben bu çocuğa nasıl davranıyorum buraya yazdım mi da millet taşlama için yazıyor
kaç yorumda yardım var allah aşkına ya

Doktora gitmeden önce mi zaman gerekli
ben araştırmadim ama ben de anksiyete den şüphe ediyorum[/QUOTE]
evet anksiyete kaygı aynı şey zaten,
dr uma sordum yaşı küçük psikiyatriste gitsenizde bir yol kat edemezsiniz, birazdaha bekleyin öyle gidin ama ihmal etmeyin dedi, sanırım genetik bende de var çünkü

Bende çocuk ağlamasına pek dayanabilen biri değilim. Uzun süre ağlayan bir çocukla başbaşa kalmadım ama sizin durmunuzu düşününce çocuğu en yakın zamanda bir pedagoga götürmenizi öneririm anne babasına bunun ciddi bir durum olduğunu belirtin aksi halde bu ileriki yaşlarda pasif bir kişilik ortaya çıkmasına sebebiyet verebilir.. Ayrıca gittiği kurstan kaynaklı olduğunu kesinlikle düşünmüyorum, tamamen başka sorunlarla alakalı bence.Sizde elinizden gelen sabır ve gayreti gösterin o daha çok küçükve sıkıntısı var belli ki..

Ya iki kelime ile nerden biliyorsun naptiimi ne biçim ne basit yargiliyorsuniz insanları
ben olmasam o ailede o çocuk ne olacak biliyor musunuz
yazıklar olsun sizin gibikere

niye hemen sinirleniyorsunuz ki ?
dislerimi sIkiyorum cildirmamak icin gibi soz soyleyen siz deyilmisiniz?
bunu cocuk hissetmiyor mu saniyorsunuz ?
Siz size kotu bir aninizda (zaten piskolojiniz alt ust, agliyorsunuz o an) zor tahammul eden birine muhtac olsaydiniz ne hissederdiniz piskolojiniz nasil olurdu ?
Eminim iyi bir sekilde fiziksel bakimini yapiyorsunuzdur, ama cocugun bu durumnda tahammul edemiyormussunuz.
Iste bu buyuk problem diyorum ben de.

Sonucta sizin yegeniniz, sizin caniniz, caniniz istedigi davranmaya devam edin isterseniz ne diyim.
Bence o cocugun pedagoga gitmeye ihtiyaci var, siz baktiginiz icin siz de onla gitseniz dinleseniz neden boyle davraniyor olabilir iyi olur bence.

ayy melankolik çocuk :)
bana küçükken sorarlarmış neyün var diye
melankoliğe düştüm derdim :KK70:
millet kopardı...aynı yaşlardaydım...

Meryem hanım cevaplarınıza bayıldım bazı arkadaşlar yardımcı olacağına köstek olmuslar ben bazilari yuzunden konu acmaya korkuyorum sirf sinir olucam laf soylucem banlancam diye. Ayrıca kuzeninizin Kuran kursuna gitmesi harika birşey. Bundan güzel ne olabilir ki. Cocuklarda oluyo boyle seyler benimde yegenlerim var o yasta en ufak seye darilip ağlıyorlar. Yani onemli birsey yoktur.
Allah razi olsun kardeşim inanin sınırım iki kat oldu
o çocuk bir barbi bebek hayalini bile ailesi gerçekleştirmez ama ben alırım ben olmasam parka bile gidemiyor ailesi ondaki bu anormallik bile farketmez ben çocuğa öz anne gibi yaklaşıyorum burada bilip bilmeden laf atıyorlar çocuğa acimislar falan filan yani yardim namına tek kelime etmiyorlar taşlıyorlar tepki verince de konu Sahibi suçlu oluyor

Ben neye tepki gösterdiğimi iyi biliyorum
kursa girsin girmesin diye mi sordum kuran okumak tehlikeli midir diye mi sordun veya ben bu çocuğa nasıl davranıyorum buraya yazdım mi da millet taşlama için yazıyor
kaç yorumda yardım var allah aşkına ya
İyi de siz zırıl zırıl ağlıyor, bağırmamak için kendimi zor turuyorum, çıldırıyorum diye anlattığınız için insanlar tepki gösteriyor. Ben de diyorum ki ağlamasının altında yatan başka nedenler olabilir. Baksanıza anne bile ilgili değilmiş. Belki annesinin ilgisini çekmek için yapıyordur.

Allah razi olsun kardeşim inanin sınırım iki kat oldu
o çocuk bir barbi bebek hayalini bile ailesi gerçekleştirmez ama ben alırım ben olmasam parka bile gidemiyor ailesi ondaki bu anormallik bile farketmez ben çocuğa öz anne gibi yaklaşıyorum burada bilip bilmeden laf atıyorlar çocuğa acimislar falan filan yani yardim namına tek kelime etmiyorlar taşlıyorlar tepki verince de konu Sahibi suçlu oluyor

Konu sahibi detay anlatmadan nasıl bilebiliriz el insaf ama yani.

niye hemen sinirleniyorsunuz ki ?
dislerimi sIkiyorum cildirmamak icin gibi soz soyleyen siz deyilmisiniz?
bunu cocuk hissetmiyor mu saniyorsunuz ?
Siz size kotu bir aninizda (zaten piskolojiniz alt ust, agliyorsunuz o an) zor tahammul eden birine muhtac olsaydiniz ne hissederdiniz piskolojiniz nasil olurdu ?
Eminim iyi bir sekilde fiziksel bakimini yapiyorsunuzdur, ama cocugun bu durumnda tahammul edemiyormussunuz.
Iste bu buyuk problem diyorum ben de.

Sonucta sizin yegeniniz, sizin caniniz, caniniz istedigi davranmaya devam edin isterseniz ne diyim.
Bence o cocugun pedagoga gitmeye ihtiyaci var, siz baktiginiz icin siz de onla gitseniz dinleseniz neden boyle davraniyor olabilir iyi olur bence.
O sinirlenme hali bende yedi yirmidört olmuyor bende insanım di mi

İyi de siz zırıl zırıl ağlıyor, bağırmamak için kendimi zor turuyorum, çıldırıyorum diye anlattığınız için insanlar tepki gösteriyor. Ben de diyorum ki ağlamasının altında yatan başka nedenler olabilir. Baksanıza anne bile ilgili değilmiş. Belki annesinin ilgisini çekmek için yapıyordur.
aynen o yuzden tepki gosterdim ben, sinirlendi hemen konusahibi.
Biz de cocuk buyutuyoruz, tahminlerimizi soyluyoruz burda sonucta.

Son noktaya geldiğim için bunu yazdım hep böyleyim mi dedim hem bu tavsiye mi şimdi sende sorun i var demek taşlama mi yardım

Bilemezsin o zaman biliyor gibi yorum yapılamaz çocuğa açıdim asıl sen psikoloğa git ne demek

Aşırı sinirlenmeni gerektirecek bir şey yok ama detayları baştan verseydin ona yönelik daha sağduyulu yorumlar olurdu, verdiğin kısıtlı bilgi, bir de hassas şeyler olunca arbede çıkmış gibi oldu, sonraki yorumlarda verdiğin detayları yazsaydın tepkiler aşırı olmazdı, bir de yani çocuk işinin (özellikle ağlamasının) tabu olduğunu biliyorsun.

Çocukla konuştuğunda ne anlatıyor peki, sonuçta beş yaş diyalog kurulabilen bir yaş. Sen de yakın olduğundan aslında altında yatan sebeplerin falan farkındasındır.

Çocuk ailesinin ilgisizliğini hissettiğinden tepki veriyor olabilir .
Sürekli ağlaması dikkat çekme , bilinçaltından sesini duyurma çabası olabilir ya da kendince birşeylere tepki tabii eğer durup dururken sürekli ağlıyorsa .

Bu arada 5 yaş civarı çocukların hayal dünyası inanılmaz geniştir . Hep mi böyleydi , TV çok izliyor mu ? İzlediklerinden de etkileniyor olabilir .

Evet zaten bunu durup dururken yazdım (!)
Evet durup dururken yazdınız. Ben subyan kursunun bu yasta bir cocuk icin uygun olamayacağını söyledim, siz de size mi soracagım cocuğu nereye göndereceğimi dediniz. Ben üzüldüm cocuğa dedım siz de evlâtlık al dediniz.
Cocuğun problemini saptamadan soruna nasıl çözüm bulabiliriz? Şurada esas problemi tanımaya çalışıyoruz.

X