• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli aç gözüken bebek

khilall214

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2019
175
149
53
28
Bebeğim 20 günlük ve emziremiyorum sütümü sağarak biberonla veriyorum. Süt miktarım yeterli. Kızlar bebeğim yarım saatte bir aranıyor yeleğini parmaklarını emiyor sütü veriyorum 10-20 cc içip itiyor . Yarım saat sonra aynı döngü devam. Bunu yaşayan var mı ? Biraz oyalayıp iyice acıkmasını mı bekleyin yoksa yarım saatte bir devam mı ? Bir de gaz sancısı başladı beslenme biçiminden mi kaynaklı anlamadım

Bebekler yenidogan oldugunda sürekli yalanır emme ihtiyacı hissederler ben genelde saatli besliyodum 2saatte bi besliyodum emziriyodum. Ona ragmen benim kızım cok gazlıydı sürekli bacaklarına ve karnına masaj yapardık. Cok sık yemek yemesi bence hazımsızlık gaz sorunlarını beraberinde getirir. Parmak emme de uzun süre oluyo meraktan emme isteginden devam edebiliyor bazende benim kızımdaki gibi parmak emme alışkanlıgına da dönüşebilir😅

Canim oncelikle ozel bir durum yok ise emzirme danismani ile memeye donusunu saglamaya calis bebisin. 20 gunluk bebek icin aslinda acikir normal cunku midesi ck ufak uykuya meyilli uyku agir gelir az beslenir acikir bu dongu bi sure gidecek senin yediklerin cok fazla dikkat etmen lazim sende gaz yapan bi sey ona fazlasiyla yapar. Benim oglumda biz 2 aya yakin cektik bu durumu metsil tablet kullanmaya basladim doktorumuzun önerisiyle benden cocuga gaz gecmesini azaltti yine oluyo ama daha kolay cikartiyo birazda 3 4 aya dgru gaz sorunu oturuyo suan sizin cok yeni gececek elbet hic canini sikma. Biberondan cekerken hava yutiyosa k da gaz yapar bebege. Gaz engelleyici biberonlar varmis ben kullanamdim ama duydum.

Back