Sürdürülebilir Yaşam

Homer Simpson

D'oh!
Pro Üye
29 Temmuz 2021
3.686
25.041
Herkese merhaba,
Hepimizin bildiği gibi dünyadaki kaynaklar gün geçtikçe azalıyor. Küresel ısınma artıyor, buzullar eriyor, ormanlar yok oluyor. Bu dünya hepimizin, dahası bu dünyayı gelecek nesillerden emanet aldık.

Dünyayı korumak, daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için elimizden geleni yapmamız gerektiğine inanıyorum. Neden burada hep beraber yapmayalım?

Bu başlıkta geri dönüşüm, ağaçlandırma, atıkların ayrıştırılması ve aklınıza gelen diğer konularda fikirlerimizi ve yaptıklarımızı paylaşabiliriz. El ele verdiğimizde daha güçlüyüz.

Başlığa istediğiniz herkesi etiketleyebilirsiniz
MssPARE M Msspinkie Minnosprenses ASSOSyal Wilma11 izmirlibjkkartal Morrmeneksee clara Kahve __Kokusu ozelbir_i LaRisaCca mybiglove Stevya A Aylakkadin

Son düzenleme:
Ay Canım benim çok tatlısın
Ben insanlara olan inancımı yitirdim, çoğunluk artık kötü değil çok kötü oldu. Vicdan merhamet insanlık duygularını yitirdi. Kimse hicbir canlıya acımıyor

Plastik kullanımını azaltarak başlayabiliriz diye düşünüyorum. Kulak çöpü, tek kullanımlık plastik bardak - kaşık - çatal, plastik poşetler yerine alternatiflerini kullanabiliriz.
Ben bambu diş fırçasına geçtim, doğada çözünebilmesi büyük avantaj.
Yine hijyenik pedler çok fazla atık demek. Bunun yerine de adet kabı kullanılabilir.

Yikanabilir çocuk bezleri, pedler de var artık

Çok basit bir şey yapılyorum çöp çıkarmamaya çalışıyorum. Extra paketleme kullanmıyorum. Kahvemi tekrar kullanılabilir bardakta alıyorum, kahve tepsisi yerine ellerimi kullanıyorum. Birşeyleri ben tekrar kullanmasam bile başkalarının tekrar kullanabileceği şekilde düşünüyorum, dağıtıyorum, bırakıyorum.

Harikasınız

Yine hijyenik pedler çok fazla atık demek. Bunun yerine de adet kabı kullanılabilir.
35 yaşımda adet kabı kullanmaya başladım öncesinde bilmediğime çok pişmanım. O kadar rahat ki adet olduğumu unutuyorum, sabah akşam 8e alarm kuruyorum kabı temizlemek için. Kullanın, kullandırın efendim. Bu yıl arkadaşlarıma da hediye ettim. Videolar bulup gönderdim nasıl takılır nasıl çıkartılır, umarım kullanıyorlardır :))

Cocuklarım da ben de suluk kullanıyoruz. Her cuktıgmızda 500 ml su alıp şisesi çöp oluyor. Bu şekilde uzun süre kullanım gerceklesıyor. Alısverıs cantası herdaim sırt çantamda yer alır poset almamaya özen gösterırız. Kıyafet konusunda da son yıllarda dikkatli olmaya calısıyorum elimden geldiğince az ama öz şeyler alıp güzel kullanıp muhakkak ihtıyacı olan bırılerıne verıyorum. En önemlisi de çöpleri geri dönüşüm sekline göre ayırarak atıyorum. Camlar, plastık ambalajlar, kagıt ve türevleri şeklinde. Artan yemekler de can dostlarımıza her zaman

Adet kabı kullanmayı ben de çok istiyorum ama ben öğrenciyim artı para biriktirmem gerekiyor. Adet kabı benim bütçeme göre çok pahalı o yüzden yıkanabilir ped alacağım.

Ben de kendime bir bez çanta edindim alışveriş için. Bir de ikinci el işine ağırlık verdim bugünlerde

İnecto şampuanların kutuları geri dönüştürülebiliyor. İçeriği mükemmel olmasa da fiyat olarak benzer segmentteki şampuanlar göre daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…