• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet

50 günlükken yaptırdım çocuk anlamadı 10 güne tamamen iylesmisti

5 6 aylık arasıydi, kestirdik iki saat sonra geldik koltuktan tutup kalkıp tırmanmaya başladı tedbiren ağrı kesici verdik antibiyotiğin kullandık ertesi gün bandını çıkarmak için suya oturtacaktik cisiyle çıkmıştı öyle geçti gitti hiçbir şey olmadı, şükür aglamadi bile ne kadar erken o kadar iyi ben yeni doğunca kestirecktim de hastaydı sıkıntılıydi o süreç sonra kovid olduk toparlanana kadar vakit geçti yine de hareketli olduğu halde hiç sıkıntı yasamadik😊

Aaa neden vumın bilgi aktarımı pilis
Dur ben buraya birkac link ekleyeyim
Ya biliyor musunuz bunu da düşünüyorum yaptırmak zorunda mıyım yani
gelenek diye mecbur hissettiriliyorum
Saglik acisindan yaptirmamanin daha iyi oldugu soyleniyor artik. Ustelik farz da degil, ben sasiranlara “sen yaradandan daha mi iyi biliyorsun da vucudunu degistiriyorsun cocugun?” Diyorum susuyorlar

Saglik acisindan yaptirmamanin daha iyi oldugu soyleniyor artik. Ustelik farz da degil, ben sasiranlara “sen yaradandan daha mi iyi biliyorsun da vucudunu degistiriyorsun cocugun?” Diyorum susuyorlar
Çocuğunuz kaç yaşında büyüyünce kızar mı acaba herkes oldu ben niye olmadım gibi
lisede filan bunu düşündüm çok detayda kaldım 🥶 aynen sünnet farz değil sonuçta
ve herkes her sünneti yapmıyor ama bu gelenek olmuş işte

Benim oglumun sunnet derisi cok dardi oda idrar yapamamasina sebep olunca 8 aylikken sunnet ettirdik yani iyi bir genel cerrah yapmisti. Ben yaptirmamaktan yanaydim aslinda ama saglik icin olunca mecbur. Gomulu pipisi oldugu icin su an sunnet derisi yapisik halde ve ileride acilmazsa telrar operasyon gerekebilir. Yani saglik icin gerekli degilse gelenek icin bir cocuga bunun yapilmasi bence korkunc. Ne diye pipisi kesilsin cocuklarin anlamiyorum. Goz kapagini kesip portlek gozlerle gezmek gibi bir sey korucu deriyi kestirmenin anlami yok bence.

Bekliyorum çok merak etttim

Çocuğunuz kaç yaşında büyüyünce kızar mı acaba herkes oldu ben niye olmadım gibi
lisede filan bunu düşündüm çok detayda kaldım 🥶 aynen sünnet farz değil sonuçta
ve herkes her sünneti yapmıyor ama bu gelenek olmuş işte
9,5 ve 8 yasindalar, her sene konusuyoruz bu konuyu 😊

7 yaş.
Sıkıntı yaşamadı.

Büyüyünce kendi yaptırsın diye geçti aklımdan ama küçükken yaptırmadığımız içn kızacağını düşündüm.
Büyüdükçe zor sonuçta, sünnetsiz olmak istemezdi bence.

Back